Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău

Ceban vrea afle de ce miroase urât în Capitală: Au fost prelevate 10 probe de apă

41
(reînnoit 14:17 21.08.2020)
Ion Ceban a dispus să fie prelevate 10 probe de apă de la întreprinderile care deversează ape reziduale în rețeaua de canalizare publică.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare care deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică.

Municipalitatea intenționează să afle din ce cauză miroase urât în Capitală. Astfel, astăzi, dar şi în următoarele zile, grupul creat va merge şi la alţi 10 agenţi economici pentru a preleva probe.

”Acţiunile vin după ce în municipiul Chişinău a revenit mirosul neplăcut, iar responsabilii m-au informat că motivul ar fi creşterea concentrației deversărilor la Stația de Epurare şi de vină s-ar face agenții economici ce nu dispun de stații de preepurare individuale”, a scris pe Facebook Ion Ceban. 

Potrivit primarului, mâine grupul de lucru va prezenta raportul în această privință. Acesta a mai scris pe Facebook că persoanele responsabile care se fac vinovate de acestă situație vor fi eliberate din funcţie, iar agenții economici vom fi sancţionaţi, în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza lor.

Totodată, au fost transmise mai multe demersuri cărte instituțiile abilitate, pentru a se autosesiza în situaţia dată.

Ion Ceban a precizat că municipalitate nu are nimic de ascuns. Potrivit lui, s-a depus mult efort pentru a rezolva problema mirosului neplăcut emanat de staţia de epurare și nu va fi admis ca problema să revină, iar oamenii să sufere din cauza mirosului insuportabil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
apă, probe, Ion Ceban
Tematic
Mirosul neplăcut de la stația de epurare: Din ce cauză a reapărut - iată ce spune Ceban
Centrul COVID-19 Chișinău

Situația devine tot mai alarmantă: Din nou un număr mare de infectări

7
(reînnoit 18:41 05.03.2021)
După recordul înregistrat joi, vineri Ministerul Sănătății anunță cu 12 cazuri mai puține. Mai exact, în data de 5 martie, 1 788 de persoane au fost diagnostica cu COVID-19. Totodată, alți 22 de bolnavi au pierdut lupta cu maladia, dintre care și un medic.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. Vineri au fost anunțate alte 1 788 cazuri confirmate de coronavirus. Printre noile cazuri sunt și 11 de import din Ucraina, Germania, Franța, Republica Elenă, România, Spania și Italia. Rezultatele vi după procesarea a 4 859 de teste primare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985. 

Totodată, 77 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 17 medici, 38 de asistenți medicali și 22 de infirmieri. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 22 pacienți. Printre pacienții decedați se număr și Natalia Catrangiu, în vârstă de 42 ani, ce activa medic nefrolog la un spital privat. Anterior, ea a activat la Spitalul Clinic “Sfânta Treime”. Până în prezent, 93 de lucrători medicali au murit din cauza cimplicațiilor date de noul coronavirus. În total, 4 071 de bolnavi au fost răpuși de boală. 

Conform datelor ministerului Sănătății, în prezent 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 65 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 822 persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 169 623  persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19


Загрузка...
Natalia Toma

Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

11
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt abuzați în mediul online, arată datele statistice. Ce trucuri psihologice sunt folosite de abuzatori și cine sunt copiii care cad în plasa răufăcătorilor?
Pericol pentru copii: Trucuri psihologice folosite de abuzatori în mediul online

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", psihologul Natalia Toma a precizat că nu toți copiii cad în plasa abuzatorilor în mediul online. De regulă, adulții caută victimele după anumite criterii, iar atunci când primesc răspuns la mesajele scrise înțeleg dacă pot sau nu manipula minorul.

De regulă, victimele ale abuzului online sunt acei copii care acasă nu primesc suficientă dragoste, atenție și apreciere din partea părinților. În ultima perioadă, au crescut semnificativ cazurile de pornografie infantilă, iar psihologii au o explicație pentru acest fenomen.

"Copiii care merg la acest pas de a trimite poze și videouri personale au necesitatea să fie văzuți, iubiți, apreciați. Este suficient ca cineva să le scrie un mesaj, să se intereseze de ei și aceștia cad în plasă. Toate problemele încep de acasă – dacă nu sunt satisfăcute nevoile esențiale, copilul va căuta cum să le primească din altă parte. Mai mult, în timpul pandemiei copiii au stat mult pe Internet, iar unii părinți nici habar nu aveau cu cine comunică", a explicat psihologul.

Natalia Toma susține că pentru a preveni acest fenomen, părinții trebuie să-și reevalueze metodele de educație și relația pe care o au cu odraslele lor. Relația de prietenie între adult și copil este esențială în combaterea flagelului.

Potrivit statisticilor, în anul 2020 Poliția a înregistrat 63 de cazuri de abuz și exploatare sexuală pe internet a copiilor și au fost inițiate 45 de cauze penale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tagurile:
abuz, victime, online, psiholog
Tematic
Violență la școală! Iată câte cazuri de abuz împotriva copiilor au fost raportate


Загрузка...