Percheziții

Descinderi CNA trei medici au fost reținuți: Ce spune ministrul Sănătății

156
Operațiune amplă desfășurată de CNA la Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, în cadrul unui dosar penală ce vizează presupuse acte de corupere.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Operațiune a Centrului Național Anticorupție în derulare: până la această oră, trei medici-experți din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă au fost reținuți.

Amintim că CNA efectuează acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajaţi ai Consiliului.

Au fost efectuate mai multe  percheziţii cu scopul de a obţine probe în dosarele pornite de procurori şi CNA pe marginea pretinderii şi acceptării de bani, de către angajaţii CNDDCM, pentru acordarea gradelor de dizabilitate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de dizabilitate pe viaţă.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei.

Descinderile au loc la 16 adrese de domiciliu și instituții publice  din Chișinău și Rezina. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit.

Referindu-se la acțiunile de urmărire penală desfășurate de CNA, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus în cadrul emisiunii ”Atitudini” la Sputnik Moldova că nu poate să ofere în momentul de față detalii pentru că operațiunea continuă atât la sediul central al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, cât și la structurile teritoriale. Ea a promis să vină însă ulterior cu date și informații suplimentare.

Totodată, Dumbrăveanu  a dat asigurări privind deschiderea Ministerului pentru investigarea acestor acte de corupție, subliniind că condamnă orice acțiuni cu caracter coruptibil, cu atât mai mult atunci când este vorba de stabilirea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate unde de foarte mult timp situația era ”sub paravana de coruptibilitate, de lipsă de integritate”. Astfel de cazuri nu vor fi admise în continuare, a mai spus ea, menționând că toate aceste cazuri și suspiciuni au fost referite către structurile de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
ministrul Sănătăţii, dizabilităţi, percheziții, CNA
Tematic
Dumbrăveanu, despre probabilitatea sistării procesului educațional în toamnă
bebeluș la spital

Tragedie la Orhei: Un copil de aproape doi ani s-a stins din viață

18
(reînnoit 11:41 28.02.2021)
Un copil de aproape doi ani a murit după ce a căzut de pe cuptor. Tragedia a avut loc în dimineața de duminică, în raionul Orhei. 

CHIȘINĂU 28 feb - Sputnik. Durere fără margini într-o familie din satul Morozeni, raionul Orhei. În dimineața de duminică, în jurul orei 08:20, Serviciul 112 a fost alertat despre faptul că un micuț a căzut de pe cuptorul din casă. 

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de poliție Orhei Elena Băetrău, imediat la fața locului s-a deplasat o ambulanță și echipajul de poliție.

Micuțul a fost dus de urgență la Spitalul Raional Orhei pentru a primi îngrijiri medicale, dar din cauza traumatismelor primite, copilul a murit în secția de internare. Oamenii legii investighează cazul.

Echipa Sputnik Moldova a încercat să obțină o reacție de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Orhei Cristina Onila, dar aceasta a spus că se va documenta despre acest caz și ulterior va veni cu detalii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Poliție, copil mort, Orhei, spital, bebeluș


Загрузка...
Troleibuz

Primarul Capitalei explică de ce nu a fost sistată activitatea transportului în weekend

31
(reînnoit 11:08 28.02.2021)
Dacă punem restricții, atunci îmbulzeala va fi și mai mare, susține primarul Capitalei. Cu această reacție a venit edilul-șef la decizia Comisie din Chișinău de a nu sista activitatea transportului în weekend. 

CHIȘINĂU 28 feb - Sputnik. Transportul public din capitală va fi utilizat la capacitate maximă, iar în zilele de weekend nu va fi sistată activitatea acestuia. Aceasta este decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Chișinău, care a fost luată sâmbătă. Primarul Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook de ce Comisia a luat o astfel de decizie și a explicat că sistarea activității transportului public în zilele de sâmbătă și duminică nu va contribui deloc la reducerea numărului de cazuri, ba din contra ar putea crea o situație mai gravă. 

„În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții îmbulzeala va fi și mai mare”, susține primarul.

În acest sens, Ion Ceban a scris că în următoarea săptămână vor fi scoase pe linie alte 20 de troleibuze noi și a precizat că municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a suplimenta unitățile de transport public. 

„Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze”, a mai scris Ceban.

Amintim că sâmbătă, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău s-a reunit în ședință și a stabilit cum va circula transportul public în weekend și în zilele lucrătoare. Astfel, sâmbătă și duminică transportul public va circula conform unui program stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic. Acest lucru înseamnă că transportul va circula la o capacitate redusă, dar nu va fi sistat definitiv, așa cum s-a anunțat ieri după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

În zilele de lucru însă transportul public din Chișinău va circula la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
primărie Chişinău, autobuze, troleibuze, transport


Загрузка...