Parcul din sectorul Râșcani

Încă un parc din Capitală este modernizat: Iată ce se întâmplă Foto

125
(reînnoit 14:52 13.08.2020)
„Unul câte unul, parcurile și scuarurile din capitală intră în reparație”, a anunțat primarul Ion Ceban. Acum sunt în toi lucrările de modernizare a parcului din sectorul Râșcani în care se află Complexul „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.  

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. În parcul de pe strada Miron Costin, din sectorul Râșcani al Chișinăului, au început lucrările de reabilitare a aleii centrale – pavajul vechi este demontat și va fi înlocuit cu unul nou.

Totodată, pe aleile secundare ale Complexului Comemorativ „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” vor fi reabilitate bordurile și pavajul pe porţiunile în care acestea sunt deteriorate.

În unele cazuri, pavajul uzat va fi înlocuit cu lespezile bune ce vor fi demontate din zona centrală a parcului – aceasta va însemna și o economisire a banilor.

Lucrările urmează să fie finalizate „în toamnă”, potrivit conducerii municipiului Chișinău.

Primarul general, Ion Ceban, a explicat pe Facebook că înlocuirea pavajului de pe aleea centrală a parcului era necesară din motivul că, pe unele porțiuni, s-au produs tasări ale lespezilor în sol, denivelări. Pe alocuri, pavajul se surpă, „iar în scurt timp riscăm să avem un parc nou, modern, dar cu pavaj deteriorat, așa cum este pe marginea parcului”.

Obiectivul este ca lucrările de modernizare făcute acum să fie cât mai complexe, ca să nu fie necesar „să ne întoarcem peste un an cu noi reparații”, după cum a explicat Ion Ceban.

Primarul a anunțat că va fi reparat și havuzul din parc și va fi instalat un sistem automatizat de irigare, precum şi iluminat public modernizat.

Ion Ceban a scris pe Facebook că „unul câte unul, parcurile și scuarurile din capitală intră în reparație”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
renovare, Râșcani
Tematic
Premieră absolută în Chișinău - Iată ce a decis Ceban în cazul pavajului stradal
Trecere interzisă

Tragic: Cum au rămas 6 copii orfani de ambii părinți în două luni

35
(reînnoit 13:42 24.11.2020)
O tragedie mare s-a abătut asupra unei familii din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Șase copii au rămas orfani după ce și-au pierdut ambii părinți la distanță de aproape două luni.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. O femeie de 35 de ani din raionul Ștefan Vodă a decedat, cel mai probabil, din cauza unei pneumonii, lăsând șase copii orfani.

Amintim că la începutul lunii octombrie, tatăl celor șase copii, un bărbat de 45 de ani a fost omorât de un tânăr de 26 de ani. S-a întâmplat în timpul unui conflict izbucnit la beție. Astăzi minorii și-au pierdut și mama. 

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Silvia Vetcu a precizat pentru Sputnik Moldova că fiica mai mare a femeii și-a găsit mama moartă. Copila a anunțat asistenta medicală din localitate. Rudele familiei le-au povestit polițiștilor că victima de 35 de ani se simțea rău în ultima perioadă, având simptome caracteristice răcelii, dar evita să se adreseze la medic. În urma examinării de către medicul legist pe corpul femeii nu au fost depistate urme de moarte violentă. Se presupune că decesul acesteia ar fi survenit din cauza unei pneumonii. Oamenii legii au inițiat proces un penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele cazului.

În prezent, Poliția din Ștefan Vodă împreună cu administrația publică locală întreprind măsurile necesare pentru plasarea copiilor cu vârstele cuprinse între 2 și 15 ani într-un centru de plasament. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
versiunea poliției, Poliție, Deces, moarte
Tematic
MAEIE: Aglomerația în diasporă a generat sesizări la poliție
Noi încălcări electorale au fost înregistrate de Poliție


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

17
(reînnoit 13:13 24.11.2020)
Anul 2020 este pe ultima sută de metri, dar artiștii deja au planuri grandioase pentru 2021. Despre proiectele de viitor ale Ansamblului de Acordeonişti „Concertino” am aflat de la conducătorul formației, Eugen Negruță.
 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

Proiectele Ansamblul de Acordeoniști „Concertino”, la fel ca și ale multor formații și artiști din țara noastră, au avut de mult de suferit din cauza pandemiei COVID-19. Conducătorul și fondatorul Ansamblului, Eugen Negruță, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că, din cele 40 de concerte pe care planificau să le organizeze în Moldova și România din primăvara acestui an, doar patru au fost susținute.

Cu toate acestea, Eugen Negruță a menționat că situația pare să se amelioreze câte puțin în acest domeniu. În ultimele două luni „Concertino” a susținut opt concerte în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

"A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea de la începutul pandemiei. Multe concerte au avut loc online, însă nicio cameră, niciun fel de tehnică performantă nu va înlocui acel fior și energia pe care o simțim și o transmitem spectatorilor. Sperăm la vremuri mai bune", a menționat Eugen Negruță.

Mai mult, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” are planuri mari pentru 2021. Artiștii speră că în luna martie va fi organizat Festivalul Internațional "Mărțișor", vor reîncepe turneele și spectacolele, chiar dacă numărul de spectator va trebui să fie unul limitat.

"Sper că 2021 va fi unul mai bun și se va ameliora situația cu această pandemie. Ne dorim să nu mai sufere lumea, să fim cu toții sănătoși. Suntem optimiști. Ne pregătim chiar și de o lansare de CD și de un spectacol inedit, care nu s-a mai jucat niciodată pe scenele din țara noastră", a conchis el.

De menționat este că în luna octombrie 2020, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” a împlinit 17 ani de la fondare. Cei zece artiști din formație au primit pe parcursul anilor Grand Prix-uri la concursuri internaționale și multe alte premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
artiști, acordeon
Tematic
Concert online pe timp de carantină: Iată câți oameni au vizionat spectacolul


Загрузка...