vaccin

Moldova, pe lista țărilor care așteaptă primească un vaccin împotriva COVID-19

128
(reînnoit 14:16 10.08.2020)
Republica Moldova își așteaptă rândul pentru a primii unui vaccin împotriva infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Reprezentanții Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au precizat că Republica Moldova figurează pe lista țărilor care așteaptă să primească un vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Cert este că deocamdată nicio țară nu a început procesul de imunizare.

„În prezent nicio țară nu vaccinează, deoarece nu este un vaccin definitivat pentru uz uman ca și element de profilaxie pentru COVID. Dacă ni se va permite, noi tot stăm în rând. Am avut recent o discuție pe platforma Alianței Globale pentru vaccinuri și imunizări. S-au purtat discuții ca atunci când va apărea un vaccin sigur, calificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc ale populației din Republica Moldova”, a declarat Nicolae Furtună.

Anterior președintele Igor Dodon a declarat că Federația Rusă ar putea începe din toamnă vaccinarea cetățenilor împotriva coronavirusului. În aceste condiții, șeful statului admite că și Moldova ar putea primi vaccinuri.  

''Știm că în Federația Rusă sunt unele succese în acest sens. Au fost unele discuții să vedem dacă vom putea, atunci când ei vor începe vaccinarea masivă, să luăm și noi mai multe vaccinuri și să vaccinăm oamenii. Dacă se va începe în toamnă, poate vom găsi posibilitate să vaccinăm și noi unele categorii de cetățeni mai sensibili, evident că vor fi cei care acceptă benevol'', a menționat Igor Dodon. 

Până la această oră, în Republica Moldova au fost confirmate 27.660 de cazuri de infecție cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
COVID-19, Moldova
Tematic
Numărul infectărilor cu COVID-19 crește alarmant în Chișinău: Spitalele sunt aproape pline
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

VIDEO: Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă mască de protecție

66
Pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului a fost aplicată o mască de protecție în această dimineață. Pe aceasta era imprimată abrevierea denumirii unui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului purta în această dimineață mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa. În fruntea acestei formațiuni politice se află fostul șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Gheorghe Cavcaliuc.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că în acest mod a vrut să atragă atenția asupra faptului că este necesară respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și a spus că, în opinia sa, guvernarea nu a gestionat așa cum s-ar cuveni criza pandemică.

La scurt timp, serviciile specializate au intervenit la fața locului și au scos masca de protecție de pe monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
mască, Ștefan cel Mare, monument
Tematic
FOTO: Un bust al domnitorul ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' a fost inaugurat la IGSU


Загрузка...
Stradă

Video: Un șofer a uitat tragă frâna de mână - Unde a ajuns mașina

60
(reînnoit 13:18 05.12.2020)
Un șofer a uitat să tragă frâna de mână, iar mașina s-a ciocnit cu un alt automobil. S-a întâmplat aseară, într-un sens giratoriu din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Pe internet au apărut imagini video în care se vede cum un șofer coboră din mașină, iar automobilul începe să se deplaseze singur în urmă. Cel mai probabil, conducătorul auto a uitat să tragă frâna de mână.

Speriat, bărbatul a fugit repede să oprească mașina, dar, ghinion, a căzut în timp ce încerca să apese pedala. Astfel, mașina a lovit un alt automobil din spate. 

Accidentul s-a produs aseară la sensul giratoriu de lângă Universitatea Ion Creangă din Capitală. În acele clipe, circulația rutieră era dirijată de un agent de patrulare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
chișinău, șofer, mașină
Tematic
Accident în lanț în Capitală: Trei mașini s-au ciocnit
Tragic: Un șofer de 19 ani din Soroca a murit într-un accident produs dimineață


Загрузка...