Iaz

IGSU: O minoră de 10 ani și-a pierdut viața la scăldat în nordul țării

50
(reînnoit 12:17 01.08.2020)
O minoră de 10 ani și-a pirdut viața în timp ce se scălda într-un iaz Corlăteni, raionul Râşcani. Salvaorii au găsit cadavrul după ore de căutări.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Un copil s-a înecat într-un bazin acvatic din nordul țării. Salavatorii au găsit corpul neîsuflețit al micuțului după ore de căutări. 

Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18. Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Pentru efectuarea  căutarilor pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori.

În urma căutărilor subacvatice cadavrul minorei a fost depistat și a fost recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri. Circumstanțele cazului urmează să fie investigate de oamenii legii. În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54 persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

50
Tagurile:
scaldat, minoră, igsu
Tematic
Sârșit tragic pentru un bărbat din raionul Hâncești: Acesta s-a înecat într-un iaz
SMURD

Intervenție SMURD: Un bărbat implicat într-un accident a fost transportat la Chișinău

16
(reînnoit 10:21 04.08.2020)
Un bărbat care a fost implicat într-un accident rutier a fost transportat cu un echipaj SMURD de la Sângerei la Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 iul - Sputnik. Un bărbat de 40 de ani a fost transportat cu un echipaj SMURD de la Sângerei la Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, bărbatul a suportat mai multe traumatisme în urma unui accident rutier care s-a produs în raionul Sângerei. 

Pe parcursul zborului, acesta a primit îngrijirile necesare din partea medicilor și paramedicilor români.  Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău. De acolo a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă. 

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a 11 operațiune aero-medicală transfontalieră realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
barbat, smurd, intervenție
Tematic
O nouă intervenție SMURD: Un bărbat a fost transportat cu elicopterul la Chișinău - Video


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Crește alarmant numărul copiilor infectați cu COVID-19: Măsurile întreprinse de autorități

57
Numărul copiilor infectați cu COVID-19 crește alarmant. Viorica Dumbrăveanu a dispus activarea paturilor suplimentare pentru aceștia.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. În țara noastră se atestă o creștere alarmantă a numărului de copii infectați. Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru copii.

”Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe pagina de Facebook. 

Totodată, începând cu data de 3 august, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21de pacienți.

La Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19. Viorica Dumbrăveanu a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
COVID-19, copii, creștere
Tematic
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final


Загрузка...

China construieşte un laborator pentru viruşi ca în Wuhan, aproape de granița cu Rusia

0
(reînnoit 10:21 04.08.2020)
China va construi până la șapte noi laboratoare pentru cercetări cu privire la boli periculoase, iar unul dintre acestea va fi la doar câteva ore distanţă de granița cu Rusia. În prezent, China are o singură unitate de acest fel, în Wuhan.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Până în 2026, China intenționează să construiască între cinci și șapte noi laboratoare, în regiuni diferite, fiecare cu specializarea proprie.

În Harbin, laboratorul se va ocupa de infecțiile zoonotice, printre care Covid-19 și alte boli transmise de la animale la oameni. Pe lângă coronavirus, China a descoperit recent un mic focar de ciumă bubonică în nordul țării.

„Harbin este centrul provinciei Heilongjiang, unde se găsesc numeroase focare naturale de virus encefalitic transmis de căpușă, de virus care provoaca boala gura-mana-picior şi de ciumă”, a spus Sergei Netesov, om de știință la Universitatea de Stat Novosibirsk, citat de RT . „Construirea unui astfel de laborator acolo este logică și justificată”, a adăugat acesta.

Noile centre de cercetare din China vor fi construite pentru a se conforma cerințelor BSL-4, cel mai înalt nivel de măsuri de precauție în domeniul biosecurității. Laboratoarele BSL-4 sunt adesea utilizate pentru cercetarea cu privire la agenți patogeni care se transmit uşor, precum Ebola.

Măsurile de precauţie includ sisteme sofisticate de filtrare a aerului și piese de mobilier și aparate fără cusături și suprafețe aspre. Toate lucrările sunt efectuate de personal în costume sub presiune, iar personalul trebuie să treacă printr-un duș de decontaminare chimică înainte de a ieşi din laborator.

În urma izbucnirii epidemiei de Covid-19, unii teoreticieni ai conspirației au sugerat că pandemia ar putea fi rezultatul unei „scurgeri” de coronavirus dintr-un laborator, președintele american Donald Trump declarând că a văzut dovezi care îi ofereau un „grad ridicat de certitudine” că coronavirusul provine dintr-un laborator din China.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
virus, laborator, China
Tematic
De ce americanii au nevoie de laboratoare biologice în Asia Centrală și Caucaz


Загрузка...