Vama

Iată ce i s-a întâmplat unui călător care a fost depistat cu febră la frontieră: Detalii

796
(reînnoit 10:43 26.07.2020)
Poliția de Frontieră a prezentat informații despre situația la hotarul țării. Oamenii legii anunță că au înregistrat mai multe încălcări comise de către călători, dar și o persoană care avea febră.

CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 10 456 de persoane, dintre care 5 171 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu România - 2 466, iar la granița cu Ucraina au fost înregistrați 1 430. În același timp, 1 275 de persoane au venit în țară cu ajutorul curselor charter. 

La trecerea frontierei de stat, călătorii au fost supuși termometriei, iar pe sensul de intrare în țară aceștia completează fișele epidemiologice și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate dacă nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În urma controalelor, o persoană a fost depistată cu febră. Astfel, a fost solicitat Serviciul de Urgență 112, însă medicii nu au constatat prezența simptomelor infecției COVID-19.

Polițiștii de Frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: 

  • Un caz de trafic ilegal de bunuri.
  • 13 încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale celui al punctelor de trecere.
  • Un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.
  • O persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.
  • O tentativă de trecere a frontierei cu document fasificat.
  • Trei persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Oamenii continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 196 de apeluri de la cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

796
Tagurile:
Frontieră, vamă
Tematic
Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Vama Leușeni – Video
Contrabandă cu marfă din China la Vama Tudora - Video
 Poliția de Frontieră, foto de arhivă

Fără precedent în Moldova așa contrabandă nu s-a mai văzut

62
(reînnoit 11:16 18.09.2020)
Polițiștii de Frontieră nu s-au aștepta la așa ceva atunci când au oprit în trafic un Mercedes Sprinter – iată ce au găsit printre alte mărfuri de contrabandă.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Polițiști de frontieră din nordul țării au depistat într-un microbuz burdușit cu marfă de contrabandă 100 de drone nedeclarate la Vamă. Marfa era transportată din Germania de către in șofer învârstă de 29 de ani.

Echipa mobilă a Direcţiei NORD a oprit Mercedesul Sprinter 313CDI, înmatriculat în Republica Moldova, la intrarea în oraşul Costeşti, raionul Râşcani, având informația prealabilă că acesta este folosit la transportarea bunurilor de contrabandă din țările UE.

Oamenii legii au găsit printre celelalte bunuri și 100 de drone fără acte de proveniență și nici nu exista declarația vamală pentru acestea. Valoarea estimativă a cele 100 de drone este de aproximativ un milion de lei.

Șoferul a declarat în cadrul audierilor că i s-a oferit o mie de euro pentru a transporta marfa din Germania în Republica Moldova.

Партия дронов, обнаруженная погранполицией  Молдовы
Contrabandă cu drone

Bunurile au fost ridicat în vederea confiscării, fiind desfășurate în continuare măsuri de investigație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
Frontieră, drone, contrabandă
Tematic
VIDEO: Un câine din Moldova a găsit milionul infractorilor


Загрузка...
Școală pe timp de carantină

Persoanele străine nu mai au voie intre în școli - detalii

34
(reînnoit 09:50 18.09.2020)
În instituțiile de învățământ a fost interzisă organizarea întâlnirilor cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice – un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ este interzis pentru o perioadă nedefinită. Conducătorii grădinițelor, școlilor, universităților vor permite intrarea în incinta instituțiilor doar a elevilor și studenților înscriși aici și a personalului angajat. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Igor Șarov.

Măsura are drept scop protejarea sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ în contextul existenței unui risc sporit de îmbolnăvire cu COVID-19 și asigurarea respectării regulilor care se impun în această situație.

Totodată, accesul persoanelor menționate mai sus va fi permis cu respectarea tuturor regulilor de protecție prevăzute în Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Fără întâlniri cu demnitarii în școli

Prin respectivul Ordin al ministerului de resort este interzis accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

Conducătorii care nu vor respecta prezentul ordin sunt ar putea fi trași la răspundere disciplinară.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a menționat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că numărul școlilor aflate în carantină a rămas neschimbat de șa începutul anului de studii – 11 în total. Numărul claselor care activează la distanță a ajuns la 207. Totodată, din 1 septembrie și până acum au fost confirmați cu COVID-19 în jur de 190 de elevi și peste 200 de cadre didactice.

34
Tagurile:
demnitari, școli, acces interzis
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Purtarea măștilor în școală de către elevi: Precizările viceprimarului Angela Cutasevici
Școala e gratis, dar părinții plătesc aproape cât statul
O clasă dintr-o școală din Bălți a fost plasată în carantină: Cum se desfășoară lecțiile


Загрузка...