lac

La un pas de tragedie: Iată ce a pățit un bărbat din Dănceni

51
(reînnoit 16:58 24.07.2020)
A vrut să prindă peștele în plasă, dar a nimerit singur în ea. În această situație s-a pomenit un bărbat din Dănceni, care era cât pe ce să se înece.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aseară un bărbat de 51 de ani din Dănceni, raionul Ialoveni, care pescuia în lacul din apropierea localității, a mers cu barca pe apă să verifice plasa și din imprudență a căzut în iaz.

Mai mult, acesta a rămas prins în plasă și nu putea să se elibereze. Din fericire, bărbatul nu era singur, ci cu niște apropiați care au sunat la Serviciul de Urgență 112. În scurt timp, o echipă de salavatori au ajuns la fața locului și l-au scos pe bărbat la mal nevătămat.

În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să fie atenți și să respecte regulile de comportament pe apă, atunci când merg la scăldat sau la pescuit. Cetățenii sunt rugați să evite zonele necunoscute și pescuitul în bazine acvatice care nu sunt autorizate sau destinate acestei activități.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, salvatorii au salvat 177 persoane de la înec.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Înec, lac
Tematic
Eroii zilelor noastre: Tânărul pompier care a salvat doi copii de la înec
Tragedie fără margini: Un tânăr a murit salvând o fată de la înec - Foto
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Record după record! Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

18
La doar o zi după ce a fost anunțat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, Ministerul Sănătății anunță noi cifre îngrijorătoare - 1 727 de cazuri s-au confirmat în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Recordurile se țin lanț. Pentru a doua zi consecutiv, Moldova înregistrează un număr foarte mare de infectări cu noul coronavirus. 1 727 de cazuri au fost anunțate astăzi de Ministerul Sănătății. Rezultatele vin după efectuarea a 3 556 de teste primare. Printre cazurile de infectare cu noul coronavirus zece sunt de import - din România, Federația Rusă, Ucraina, Danemarca și Irlanda. 

Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 112 307 de cazuri. Crește și numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19. Alți 105 de lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. Este vorba despre 20 de medici, 63 de asistenți medicali și 22 infirmieri. 

Virusul nemilos a luat viața a încă 20 de oameni. Printre cei decedați se numără și medicul Iurii Ovanesov, în vârstă de 69 ani, care a activat până în luna martie anul curent în calitate de șef al Secției Terapie Intensivă de la Spitalul Raional Hîncești. În total, 57 de lucrători medicali au pierdut lupta cu noul virus. 

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 3 584 de pacienți. Dintre aceștia, 302 sunt în stare extrem de gravă, iar 52 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că 838 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 97 549 de persoane. Totodată, 7 080 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
spitale, bolnavi, COVID-19, pandemie
Tematic
Studenții de la medicină, implicați în lupta cu COVID-19


Загрузка...
Daniela Machidon

Studenții de la medicină, implicați în lupta cu COVID-19

19
Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinău ajută autoritățile și lucrătorii medicali să facă față pandemiei COVID-19.
Studenții de la Medicină, implicați în lupta cu COVID-19

Imediat după declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, studenții de la medicină s-au angajat să ofere suport sistemului național de sănătate. Ei ajută personalul medical, conlucrează activ cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cu specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În prezent, sute de studenți sunt angajați ai instituțiilor medicale și mulți dintre aceștia lucrează în prima linie de luptă împotriva COVID-19.

"Studenții sunt implicați în diverse activități. Mulți dintre aceștia au activat în calitate de operatori la linia verde inițiată de ANSP, oferind consultanță persoanelor suspecte de COVID-19. Totodată, mulți studenți sunt antrenați în calitate de asistenți medicali, medici rezidenți ș.a. De asemenea, ajutăm la efectuarea statisticilor și evaluarea fișelor epidemiologice", a declarat pentru Sputnik Daniela Machidon, studentă la USMF.

Ea afirmă că studenții care sunt în contact direct cu persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19 poartă echipament corespunzător și respectă toate măsurile de protecție. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
COVID-19, USMF
Tematic
Admitere 2020: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”


Загрузка...