Coronvirus

Alte 224 de cazuri noi de infectare cu COVID-19: Câte persoane s-au vindecat

94
(reînnoit 17:49 16.07.2020)
Alte 224 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Dintre acestea 21 în Transnistria. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 20 264 de cazuri.

CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Alte 224 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Dintre acestea, 21 în Transnistria. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 20 264 de cazuri.

Astăzi au fost efectuate 1889 de teste, dintre care primar – 1280 şi repetat – 609. În total, până astăzi, s-au tratat 13 640 de persoane.

Din păcate, joi au mai fost înregistrate alte patru decese. Este vorba de un bărbat de 20 ani din raionul Cahul. El a fost internat în data de 3 iulie la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Acesta mai suferea de paralizie inferioară, parapareză. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de 90 ani din municipiul Chișinău. Ea a fost internată în data de 29 iunie la Spitalul Clinic Municipal „Arhanghelul Mihail”. El suferea și de cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, pancreatită cronică, litiaza biliara, coxartroza bilaterala. 

La fel, un bărbat de 67 de ani din municipiul Chișinău a murit din cauza COVID-19. El a fost internat în data de 21 iunie la Spitalul Clinic Municipal „Arhanghelul Mihail”. El mai suferea de cardiopatie ischemică, colecistită cronică calculoasă, nefrolitiază bilaerlă, hepatită cronică, Hipertensiune arterială. A murit și o femeie de 67 ani, din raionul Telenești. Ea a fost nternată cu pneumonie evoluție gravă, la data de 14 iulie, la Spitalul Raional Telenești. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
bilant, COVID-19, infectare
Tematic
Amenzi și sistarea activității pentru nerespectarea prevederilor în privința COVID-19
Bobotează

Atenție unde scăldați de Bobotează: Salvatorii vin cu unele recomandări

8
(reînnoit 19:16 18.01.2021)
Scufundarea în bazinele acvatice de Bobotează pe stil vechi se va face doar în locurile special amenajate. Salvatorii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu mai multe recomandări în acest sens, astfel ca să fie evitate tragediile în această zi.

CHIȘINĂU 18 ian - Sputnik. De Bobotează unii oameni preferă să se scufunde în bazinele acvatice, chiar dacă mercurul în termometre este coborât mult sub gradația zero.

 

În acest sens, salvatorii atenționează populația și vine cu unele recomandări. Astfel, de Bobotează pe stil vechi, oamenii sunt îndemnați să se scufunde în bazinele acvatice special amenajate pentru această ocazie.

Totodată, pentru a nu se sparge gheața și pentru a evita cazurile de prăbușire sub stratul de gheață, omaneii trebuie să între în apă în grupuri mici. Populația este îndemnată să fie prudentă și să intre în apă doar dacă cei care vor să se scufunde au o condiție fizică bună. Salvatorii îi atenționează pe părinți să fie vigilenți și să nu le permită copiilor să se scufunde în apă, fără supraveghere. IGSU anunță că, la solicitare, mai mulți salvatori vor monitoriza situați în preajma bazinelor acvatice. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul de urgență 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
gheață subțire, gheață, scufundă, Bobotează, IGSU


Загрузка...
Autoritatea Națională de Integritate

Un membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI și-a dat demisia

65
(reînnoit 18:33 18.01.2021)
Oleg Efrim și-a anunțat astăzi demisia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Efrim a declarat că un nou Guvern va putea să înainteze un nou reprezentant.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik.  În cadrul ședinței Consiliului de Integritate, Oleg Efrim și-a anunțat demisia din funcția de membru al acestei structuri. El a precizat că urmează să-și ocupe timpul cu afacerile personale. 

”Am decis să demisionez din funcția de membru. Vreau să mulțumesc tuturor pentru conlucrarea pe care am avut-o în această perioadă. Voi informa Consiliul și Guvernul pe calea prevăzută de lege și voi continua să asist la ședințe până când Guvernul își va desemna un alt reprezentant în Consiliu, așa cum prevede legea. Vom avea un Guvern nou, va putea să își desemneze un reprezentant nou, poate vor veni cu un suflu nou și va mișca lucrurile înainte”,  a declarat Oleg Efrim. 

Ceilalți membri ai Consiliului au fost luați prin surprindere de decizia lui Oleg Efrim. 

”Nu m-am așteptat la așa o întorsătură la început de an și la prima ședință. Domnul Efrim ne-ați surprins”, a spus Mariana Timotin, membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI. 

Oleg Efrim a fost numit membru al Consiliului de Integritate al ANI în anul 2017. La începutul lunii ianuarie, președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele ANI, Rodica Antoci. Atunci, Maia Sandu s-a arătat nedumerită de ce Autoritatea Națională de Integritate nu cercetează, în primul rând, demnitarii de rang înalt, apoi primarii și funcționarii publici care trezesc suspiciuni ce țin de justificarea averilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
Guvern, ANI, declarații
Tematic
Conducerea ANI: Care ar fi motivul numărului mic de inspectori de integritate
60 de mii de candidați, la alegerile locale: Cine va elibera certificatele de integritate?


Загрузка...