pensionar

Guvernul a decis: Iată cum vor fi depuse actele pentru pensionare

637
Cabinetul de Miniștri s-a reunit astăzi în ședință pentru a examina mai multe proiecte de legi și hotărâri.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Dreptul la acordarea pensiei va putea fi solicitat inclusiv prin procură. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri. 

Respectiv, cererea de pensionare și actele necesare vor putea fi depuse la organul teritorial de asigurări sociale de către persoana desemnată prin procură. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că această modificare a fost operată având în vedere multiplele adresări de la persoane care nu se pot deplasa, din cauza stării de sănătate, la organul teritorial pentru a depune actele necesare. 

Au fost multe solicitări și din partea cetățenilor aflați peste hotare, care din cauza pandemiei COVID-19 nu pot reveni în țară ca să depună actele pentru pensionare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

637
Tagurile:
acte, Guvernul, pensionare
Tematic
Deținerea de către angajat a statutului de pensionar va fi temei de concediere
Ne plângem de viață grea? Vezi cum e să fii pensionar în Moldova
Activitatea SAMU Botanica

Foto: Un tânăr a căzut în gol în timp ce se filma pe tik-tok

39
(reînnoit 16:16 15.01.2021)
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital după ce a căzut în gol dintr-un centru comercial din Capitală, în timp ce se filma cu telefonul.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Caz tragic într-un centru comercial din Chișinău. Un tânăr a căzut de la înălțime. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat la ora 14:40 la mall-ul de pe strada Arborilor din Capitală. Tânărul de 22 ani a căzut de la șapte metri înălțime în timp ce se filma cu telefonul. 

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție ai sectorului Centru, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Stati.

Tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit ca el se afla în incinta centrului comercial împreună cu niște prieteni, care au comuncat că acesta a vrut să facă un filmuleț pentru tik-tok. Pe balustrada escalatorului tânărul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Cazul este documentat în continuare de către angajații poliției.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
a căzut de la geam, căzut în gol


Загрузка...
frontiera cu Ucraina

Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie

34
(reînnoit 15:58 15.01.2021)
Țara vecină a actualizat lista țărilor clasificate în zonele roșie și verde. Potrivit hotărârii de astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină.

Украина обновила список стран с высоким эпидемиологическим риском – Молдова теперь в него не входит
Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”

Republica Moldova a scos Ucraina din lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni. Astăzi lista a fost actualizată, iar țara vecină a rămas în „zona verde”. Acest lucru înseamnă că moldovenii pot de acum încolo să călătorească în țara vecină fără să stea în carantină 14 zile și apoi alte 14 la întoarcerea în țară. 

Totuși, cei care doresc să clătorească trebuie să știe că din 8 ianuarie în Ucraina este lockdown, fiind introduse restricții dure de carantină - localurile sunt închise și este interzis comerțul cu majoritatea produselor, cu excepția celor alimentare. Restricțiile vor fi valabile până pe 24 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
zona verde moldova, Moldova, Ucraina
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19


Загрузка...