Explozie în sectorul Botanica al Capitalei

Exclusiv: Un martor ocular, despre explozia de la Botanica Detalii sfâșiitoare

2341
(reînnoit 20:23 07.07.2020)
O bătrânică i-a povestit reporterului Sputnik Moldova cum s-a produs explozia din strada Dacia 38/6 din sectorul Botanica.

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. O femeie în vârstă care locuiește într-un bloc din curtea în care a avut loc explozia de astăzi a văzut cum s-a întâmplat totul. Ea a dat mai multe detalii despre peroanele implicate în acest nefericit accident, detalii care deocamdată nu au fost confirmate și de oamenii legii. Iată ce i-a povestit ea reporterului Sputnik.

Cine este bărbatul ucis de explozia grenadei

Bărbatul care și-a pierdut viața în urma deflagrației este șofer de ambulanță, angajat al Centrul Mamei și Copilului, a povestit bătrâna care a relatat filmul tragediei. Acesta avea în jur de 40 de ani și ar fi căsătorit, însă soția s-ar afla în detenție pentru omor. Cuplul nu are copii. "Un băiat cuminte, care nu a avut noroc", a menționat femeia.

î

El locuia în unul din blocurile din curtea în care a avut loc deflagrația și, în acel moment, a ieșit și s-a așezat pe o bancă să se odihnească. Medicii legiști care au examinat corpul neînsuflețit al victimei nu au dat niciun fel de detalii. De asemenea, oamenii legii nu știu deocamdată ce a produs deflagrația. Că ar fi fost o grenadă sunt doar presupunerile oamenilor de la fața locului.

Cine este cel care a declanșat explozia

Bătrâna a povestit că cel care ar fi declanșat explozia este un tânăr de vreo 20-23 de ani. El a fost căsătorit, dar ar fi divorțat, nu are copii și anterior a mai avut probleme cu legea. Femeia spune că el chiar ar fi stat în pușcărie pentru omor (informație deocamdată neconfirmată de oamenii legii, asta fiind doar o presupunere).

Взрыв в столичном секторе Ботаника
© Sputnik /
Explozie în sectorul Botanica al Capitalei

Bătrâna l-a văzut după explozie, el fiind rănit, plin de sânge, cu fața desfigurată. El plângea de durere și se căina pentru ceea ce a făcut (Doamne, ce s-a întâmplat, ce am făcut!), fapt care a făcut-o pe bătrână să presupună că anume el a provocat explozia.

Tânărul a fost dus imediat la spitalul de urgență.

Iată cum s-a întâmplat totul

Femeia spune că, atunci când venea acasă, l-a văzut pe băiatul care ar fi declanșat explozia care, împreună cu un altul, ar fi mers într-un subsol din apropierea curții. Tânărul avea un rucsac în spate. Acest fapt nu a mirat-o, dat fiind că el împreună cu alți tovarăși de-ai săi mergeau des acolo și consumau băuturi alcoolice și, poate, chiar se drogau.

Peste o jumătate de oră, ei au ieșit din subsol și s-au așezat pe o banchetă, chiar în fața celei pe care stătea șoferul de ambulanță. La un moment dat, bătrâna a auzit o explozie. Deflagrația a fost atât de puternică încât schijele (de la grenadă, presupune ea) ar fi ajuns la etajele trei și chiar patru ale blocului de locuințe.

Bătrâna mai povestește despre tânărul car ar fi produs explozia că acesta era spaima blocului și că de răul lui nimeni nu îndrăznea să iasă seara afară după ora 20:00. Chiar zilele trecute, el l-ar fi bătut pe un paznic de la un magazin din apropiere.

Vom preciza că în momentul în care bătrâna îi relata aceste detalii corespondentului Sputnik, oamenii legii au încheiat examinarea locului în vederea depistării altor obiecte explozive și au început examinarea trupului neînsuflețit al victimei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2341
Tagurile:
Martor ocular, martor, Botanica, Grenadă, explozie
Loterie

OMS, avertisment sumbru: Compară COVID-19 cu loteria

23
(reînnoit 22:01 18.09.2020)
Organizația Mondială a Sănătății spune că şansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât cele de a scăpa de infecţia COVID-19.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Potrivit OMS, şansele de a scăpa de infecţia COVID-19 sunt foarte mici, motiv pentru care organizația insistă pe respectarea măsurilor de protecţie. Avertismentul are loc în contextul în care numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de infecţia Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Reprezentanții OMS au avertizat de altfel că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

La această oră, cele mai multe cazuri de coronavirus se regăsesc în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina, precum şi în câteva state din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
loterie, COVID-19, OMS
Tematic
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa


Загрузка...
Air Moldova

O navă a companiei Air Moldova a fost reținută la Istanbul

349
(reînnoit 22:30 18.09.2020)
O aeronavă a companiei Air Moldova a fost reținută astăzi pe aeroportul din Istanbul. Compania aeriană a venit cu explicații.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Operatorul aerian anunță că un avion din flota 9U a fost reținut pe aeroportul din Istanbul, Turcia, din cauza unei „datorii istorice acumulate în perioada în care Air Moldova era companie de stat”. 

Air Moldova susține că după suspendarea zborurilor în contextul pandemiei COVID-19 s-a confruntat cu probleme financiare, astfel nu a mai putut efectua plăți față de o companie ce presta servicii de alimentare cu combustibil.

În aceste condiții, astăzi, după ce a efectuat cursa Chișinău-Istanbul, nava a fost reținută pe aeroportul din Turcia și nu a mai putut efectua zborul de retur. 

„A fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău”, menționează operatorul aerian printr-un comunicat de presă. 

Compania susține că nu s-a mai confruntat până acum cu astfel de situații. 

„Această acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei Air Moldova. În momentul de față, managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru soluționarea cazului”, menționează Air Moldova.

Pasagerii cursei suspendate urmează să fie transportați la Chișinău abia mâine. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

349
Tagurile:
Istanbul, reținută, AIR Moldova, navă
Tematic
Cunoscută companie aeriană, la un pas de naționalizare - legătura cu „Air Moldova”


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...