Exerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră

La cine se pornise un bărbat din Ucraina care a reușit treacă ilegal frontiera Foto

91
(reînnoit 21:56 07.07.2020)
Un cetățean al Ucrainei a reușit să intre în Republica Moldova după ce a traversat ilegal frontiera. El a fost observat de localnici, care au alertat Poliția de Frontieră. Bărbatul a fost reținut, dar va fi extrădat Ucrainei până la sfârșitul zilei.

CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Un ucrainean cu vârsta de 36 de ani, condamnat de patru ori în țara sa pentru furt, a fost reținut pe 6 iulie de polițiștii de frontieră din Căplani, după intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova.

Cetățean ucrainean reținut pentru trecerea ilegală a frontierei
Cetățean ucrainean reținut pentru trecerea ilegală a frontierei

Bărbatul a fost reținut după ce a fost observat de localnicii vigilenți. El a fost dus în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Căușeni, iar pînă la sfârșitul zilei de 7 iulie va fi extrădat autorităților din Ucraina, conform acordului bilateral de readmisie.

Potrivit Poliției de Frontieră, ucraineanul, originar din Kirovograd, a declarat în cadrul audierilor că se pornise la niște cunoscuți din Chișinău. Bărbatul și-a recunoscut vina, justificându-și trecerea clandestină a frontierei prin faptul că n-ar fi reușit să intre legal în Republica Moldova, pentru că are probleme cu legea pe teritoriul Ucrainei.

Precizăm că polițiștii de frontieră din Căplani l-au reținut pe ucrainean după ce au fost alertați de populația locală că în sat a apărut „o persoană necunoscută”, cu „un comportament suspect”.

Pe parcursul zilei de 6 iulie, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene – cea despre care am relatat în această știre; 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; o încălcare a măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice; un caz de depistare a unui teren cu cânepă în cadrul operațiunii „MAC-2020”; doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; două persoană și o unitate de transport au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național.

Pe 6 iulie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10.051 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.236 de traversări, dintre care 4.101 de treceri la frontiera moldo-română și 998 de treceri la frontiera cu Ucraina. Pe cale aeriană, în țară au intrat 1.137 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Ilegal, frontiera, ucrainean
Tematic
Huliganism la frontieră: Barieră deformată, automobil avariat
Ședința Consiliului Suprem de Securitate din 13 aprilie 2021

Maia Sandu spune ce s-a discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate

15
(reînnoit 19:48 13.04.2021)
Președintele țării, Maia Sandu, a anunțat subiectele care au fost astăzi abordate la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate pentru a pune în discuție subiecte urgente care afectează cetățenii, dar și securitatea economică a Republicii Moldova. În primul rând, au fost discutate problemele din sectorul asigurărilor.

"Schemele puse la cale de anumite grupuri de interese, controlate de Plahotniuc, Șor și Platon, care se derulează de mai mulți ani, pun în pericol banii cetățenilor, creează riscuri majore pentru sectorul asigurărilor, dar și pentru bugetul statului. Unele din aceste scheme au fost posibile din cauza deciziilor proaste ale instituțiilor de reglementare, altele - din cauza deciziilor dubioase ale judecătorilor. În lipsa unor acțiuni prompte din partea organelor de drept în cazul actelor de corupție, dar și a inacțiunii Parlamentului în raport cu membrii consiliului CNPF, atacurile raider continuă", a menționat președintele țării. 

Membrii Consiliului au venit cu mai multe recomandări către instituțiile statulu. I-au solicitat Procuraturii Generale să investigheze cazurile de utilizare a companiilor din sectorul de asigurări și a conturilor bancare ale acestora în activități de creditare și procese de privatizare a activelor statului conectate la grupuri de interese și implicate în alte fraude investigate.

1 / 2
Ședința Consiliului Suprem de Securitate din 13 aprilie 2021

În cadrul ședinței s-a discutat și despre exportul de grâul.

"Am cerut extinderea restricției la exportul grâului din rezerva de stat, pentru a nu admite creșterea prețurilor la produse de panificație pentru categoriile de cetățeni cu venituri mici", a precizat Maia Sandu. 

Președinția i-a solicitat Guvernului în exercițiu prelungirea interdicției privind exportul de grâu din rezerva de stat până în data de 30 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
Maia Sandu, ședință
Tematic
Criza COVID-19: A fost constituit un consiliu consultativ pe lângă prim-ministru
Consiliul Suprem de Securitate - nu seamănă a consiliu și inspiră insecuritate


Загрузка...
Aureliu Ciocoi

Ciocoi: Nu toți cetățenii vor se imunizeze cu vaccinul propus

81
(reînnoit 19:49 13.04.2021)
Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a făcut declarații de presă după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a ținut să atragă atenția că astăzi au decedat 29 de persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

"Rămâne mare cifra cazurilor active de COVID-19. Ne bucurăm că avem o creștere a numărului cazurilor tratate de coronavirus. Avem pacienți mulți în stare gravă și 293 în stare extrem de gravă. S-a redus numărul pacienților intubați. 3 345 de cetățeni sunt astăzi internați în spitalele din țară. Ne bucurăm că niciun medic nu a fost azi confirmat pozitiv, iar asta s-ar putea datora vaccinărilor. Iată că își face efectul în rândul lucrătorilor medicali", a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Peste 70 de mii de cetățeni au fost deja vaccinați împotriva coronavirusului, însă mulți refuză să se imunizeze.

"Avem o reticență din partea cetățenilor, fiindcă nu toți doresc să se vaccineze cu vaccinul propus. Sunt sigur că în etapa a treia, vom avem un număr mai mare. 1 551 de cetățeni s-au vaccinat deja cu a doua doză", a precizat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Premierul interimar a remarcat că în timpul slujbelor organizate în ultima perioadă în biserici, precum și în aer liber, s-au respectat măsurile epidemiologice.

Oficialul a mai informat despre existența unei grupăru infracționale care oferă cu plată teste negative la COVID-19.

"122 de teste false - lucru care stârnește îngrijorarea. Un test acostă între 50 de euro și o sută de euro. Nu știu dacă merită. Mai bine să facă un test legal, decât de riscat cu astfel de teste", a mai spus Ciocoi. 

Forțele de ordine au aplicat amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei, printre care 1,2 milioane deja au fost achitate de către cei care au încălcat măsurile anti-COVID-19.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
declarații, stare de urgență, COVID-19
Tematic
Va procura sau nu Guvernul vaccinul chinezesc: Ce spune Aureliu Ciocoi
Va fi sau nu posibil să ne vaccinăm în clinici private: Ce spune Ciocoi


Загрузка...