Consecințele inundațiilor - foto de arhivă

Foto - Dezastrul lăsat în urmă de ploile torențiale din noaptea de sâmbătă spre duminică

162
(reînnoit 13:44 06.07.2020)
Beciuri și subsoluri inundate, porțiuni de drumuri locale deteriorate – acestea au fost consecințele ploilor de la sfârșitul săptămânii trecute în regiunile de sud și centru. În Chișinău au fost inundate subsolurile a 9 blocuri de locuit.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Salvatorii au intervenit pe parcursul zilei de duminică, 5 iulie, în mai multe localități pentru a ajuta la înlăturarea urmărilor ploilor torențiale din centrul și sudul țării, informează astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În principal, ei au evacuat apa care a pătruns în beciuri și subsoluri. 

Intervenția angajaților IGSU a fost solicitată în localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Criuleni, Leova, UTA Găgăuzia, dar și în municipiul Chișinău.

Lucrări de pompare a apei din subsolurile și beciurile caselor de locuit au fost efectuate în localitățile Horăști, Zâmbreni și Mileștii Mici din raionul Ialoveni.

Salvatorii au intervenit și în satele Izbiște și Onițcani din raionul Criuleni, unde au evacuat apa din 8 gospodării.

La Hâncești și Leova pompierii au curățat niște fântâni de nămol, au evacuat  apa acumulată după ploaie din mai multe gospodării.

În UTA Găgăuzia, salvatorii au intervenit în cinci cazuri - precipitațiile abundente au inundat mai multe beciuri și ogrăzi, dar și subsolul casei de cultură din orașul Comrat. 

În Chișinău, pompierii au pompat apa din subsolurile a nouă blocuri locative de pe străzile Calea Ieșilor, Gheorghe Asachi, Muncești, Costiujeni, Zelinski, dar și din suburbiile Codru și Durlești.

Ploile abundente au deteriorat mai multe porțiuni de drumuri locale din localitățile Buțeni, Negrea, Sofia din raionul Hâncești.

Prejudicii din cauza ploilor abundente au fost înregistrate și în localitățile Molești, Hansca și Cigârleni, din raionul Ialoveni.

La ora actuală, comisiile locale pentru situații excepționale estimează pagubele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
dezastru, ploi
Tematic
Urmările ploilor torențiale și inundațiilor în raionul Ialoveni: Galerie foto
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

VIDEO: Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă mască de protecție

61
Pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului a fost aplicată o mască de protecție în această dimineață. Pe aceasta era imprimată abrevierea denumirii unui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului purta în această dimineață mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa. În fruntea acestei formațiuni politice se află fostul șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Gheorghe Cavcaliuc.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că în acest mod a vrut să atragă atenția asupra faptului că este necesară respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și a spus că, în opinia sa, guvernarea nu a gestionat așa cum s-ar cuveni criza pandemică.

La scurt timp, serviciile specializate au intervenit la fața locului și au scos masca de protecție de pe monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
mască, Ștefan cel Mare, monument
Tematic
FOTO: Un bust al domnitorul ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' a fost inaugurat la IGSU


Загрузка...
Stradă

Video: Un șofer a uitat tragă frâna de mână - Unde a ajuns mașina

37
(reînnoit 13:18 05.12.2020)
Un șofer a uitat să tragă frâna de mână, iar mașina s-a ciocnit cu un alt automobil. S-a întâmplat aseară, într-un sens giratoriu din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Pe internet au apărut imagini video în care se vede cum un șofer coboră din mașină, iar automobilul începe să se deplaseze singur în urmă. Cel mai probabil, conducătorul auto a uitat să tragă frâna de mână.

Speriat, bărbatul a fugit repede să oprească mașina, dar, ghinion, a căzut în timp ce încerca să apese pedala. Astfel, mașina a lovit un alt automobil din spate. 

Accidentul s-a produs aseară la sensul giratoriu de lângă Universitatea Ion Creangă din Capitală. În acele clipe, circulația rutieră era dirijată de un agent de patrulare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
chișinău, șofer, mașină
Tematic
Accident în lanț în Capitală: Trei mașini s-au ciocnit
Tragic: Un șofer de 19 ani din Soroca a murit într-un accident produs dimineață


Загрузка...