Canabis Sativa, Cânepă Industrială

Trei terenuri de cânepă au fost despoperite de polițiștii de frontieră - Detalii

70
(reînnoit 14:09 03.07.2020)
Trei terenuri de cânepă au fost descoperite de polițiștii de frontieră. Oamenii legii au distrus plantele.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Polițiștii de Frontieră au identificat trei loturi de teren pe care creșteau plante asemănătoare cânepei. În colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Taraclia, ei au acționat în urma unei informații operative în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, unde pe o întindere de 150 metri s-au depistat mai multe tufe.

Plantele creșteau pe marginea unui lan de grâu, ce aparținea unui locuitor al satului Tvardița. S-a constatat că lotul de cânepă nu era plantat special și îngrijit și s-a luat decizia de nimicire prin ardere.

Un alt lan de cânepă, cu o suprafață de 0,5 hectare, a fost descoperit lângă localitățile Leova-Bumbăta. Identificarea terenului de cânepă a fost posibilă în urma unei cooperări dintre angajații Sectorului Poliției de Frontieră Leova cu cei din Inspectoratul de Poliție Leova. Plantele au fost smulse și arse. Totodată, terenul a fost prelucrat cu pesticide.

În același timp, echipa mobilă a Direcției regionale EST, fiind în misiune de serviciu pe segmentul de competență al Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz, a depistat, pe un teren neprelucrat, plante asemănătoare cu canabis. 1250 de fire de cânepă au fost smulse și arse la fața locului. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul în vederea elucidării circumstanțelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
terenuri, canepa, detalii
Tematic
Halucinant! Un bărbat și-a transformat apartamentul într-o seră de cânepă - Video
Veaceaslav Ioniță

Ioniță: Am putea primi ajutor de la UE și Federația Rusă

34
(reînnoit 10:33 05.12.2020)
Expertul economic Veaceslav Ioniță a vorbit în studioului Sputnik Moldova despre relațiile financiare cu partenerii externi și a explicat la ce se poate aștepta țara noastră din partea acestora. 

CHIȘINĂU 5 dec - Sputnik. Orice schimbare de putere duce la o schimbare în relațiile cu partenerii externi. După alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte, partenerii occidentali ar putea spori asistența financiară pentru Moldova. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță.

În studioul Sputnik Moldova, el a menționat că "Uniunea Europeană și ceilalți parteneri ai noștri internaționali vor ajuta Republica Moldova, chiar dacă până în prezent nu există rezultate privind „furtul miliardului”. Schimbările în acest sens ar putea să se întâmple în viitorul apropiat, în maximum o lună”. 

Expertul consideră că ajutorul poate veni nu numai din Occident, ci și din Est, ca gest de bunăvoință.

„Ajutorul partenerilor bilaterali poate veni chiar mai repede. Vorbesc despre țări precum România și Polonia. Și nu aș lăsa ajutorul Rusiei pe locul doi", a spus Ioniță.

Autoritățile ar trebui să dezvolte relații economice cu toată lumea, fără o înclinare spre o parte sau alta, spune analistul.

„Aș începe să duc discuții serioase cu Rusia, pentru că nu aș vrea ca noua guvernare să se opună Occidentului și Estului - suntem fie cu aceștia, fie cu ceilalți. Nu. Suntem cu toți cei care sunt cu Moldova”, a conchis expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Federația Rusă, UE, ajutor, Veaceslav Ioniță, expert economic
Tematic
Cum explică Ioniță participarea record la vot în diasporă


Загрузка...
Supermarket

Dorința îndeplinită: 50% din produse în magazine vor fi autohtone

27
(reînnoit 10:33 05.12.2020)
Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de lege care prevede noi condiții pentru desfășurarea comerțului din țară. Astfel, 50% din produsele de pe rafturile magazinelor din Moldova vor fi de producție autohtonă.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În ultimii ani, producătorii autohtoni de carne, lapte și fructe s-au plâns că reprezentanții rețelelor de magazine nu sunt loiali, iar produsele moldovenești nu au prioritate pe rafturi.

Ei au solicitat Parlamentului să voteze legea aprobată în prima lectură încă 2018, care prevede că 50% din produse în magazine să fie de origine autohtonă. Asta pentru că, spun ei, au aceeași calitate ca și produsele de import, iar dacă antreprenorii locali nu vor putea să asigure magazinele anul împrejur, ar fi bine să fie întocmită o listă cu care să fie actualizată o dată la jumătate de an.

În luna martie, reprezentanții asociațiilor au participat la mai multe ședințe ale comisiilor parlamentare unde li s-a promis că legea va fi promulgată până la sfârșitul anului 2020 și iată că, în sfârșit, li s-a făcut dreptate. 

Totodată, prin prisma legislației altor state, s-a decis plafonarea reducerilor comerciale pentru produsele alimentare (nu mai mult de 10%) cu scopul balansării puterii de negociere a părților contractante.

Cât privește perioada de plată a facturilor, sunt stabilite mai multe termene în funcție de rotația de vânzare a produselor reieșind din termenul de valabilitate a acestora (data limită de consum / data durabilității minimale) – 7, 30 și 45 de zile calendaristice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
magazine, produse, lege, Parlament
Tematic
Tragedie în centrul Capitalei: Bărbat găsit fără suflare în fața unui market
Atenție la ceea ce mâncați! Pește cu paraziți, într-un market din Capitală


Загрузка...