Spital

Intervențiile chirurgicale planificate, reluate: Vezi de când

58
(reînnoit 14:25 02.07.2020)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că reia efectuarea intervențiilor chirurgicale planificate.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Intervențiile chirurgicale planificate au fost reluate.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la 1 iulie instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale au reluat programările pacienților pentru intervenții chirurgicale planificate.

Mecanismul rămâne cel anterior și include perfectarea extrasului de trimitere la intervenții chirurgicale de către medicul de familie.

De menționat este că intervențiile care sunt condiționate de listele de așteptare vor fi reluate păstrând numărul de rând.

Toate internările în spital vor fi realizate cu implementarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
salon de spital, Spital, intervenții chirurgicale
Tematic
Coronavirusul a făcut noi victime în Moldova: Informații de la Ministerul Sănătății
Взрыв в Бейруте

Video - Explozie puternică în Beirut: Clădiri distruse, zeci de oameni răniți

207
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

207
Tagurile:
video, explozie


Загрузка...
Coronavirus

COVID-19: Oamenii de știință au explicat un mecanism neașteptat al coronavirusului

197
(reînnoit 21:26 04.08.2020)
Faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala, explică oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea California din San Francisco, citați de Medical Xpress, faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala. În plus, virusul poate afecta şi alte organe, nu doar plămânii.

Coronavirusul provoacă un răspuns imun puternic care poate împiedica lupta organismului împotriva infecției, spun oamenii de știință. Cercetătorii presupun că organismul începe să lupte împotriva virusului la câteva minute după ce a fost infectat. Dacă această reacție este excesivă, atunci se poate agrava boala.

În acest caz, reacția sistemului imunitar la infecția cu coronavirus este semnificativ diferită de comportamentul acestuia în cazul virusului gripal, se arată în studiu, citat de Sputnik France.

În urma acestui răspuns disproporționat al sistemului imunitar care încearcă să învingă virusul, organismul este slăbit deoarece trebuie să facă faţă nu doar virusului, ci și acestui răspuns imunitar care consumă toate energiile organismului.

Potrivit oamenilor de știință, acest lucru ar putea explica dezvoltarea rapidă la pacienții cu Covid-19 a formelor severe ale bolii sau pneumoniei.

Ce se întâmplă dacă coronavirusul afectează și alte organe?

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că noul virus poate afecta nu numai celulele sistemului respirator uman, dar și alte organe, datorită peplomerilor sub formă de vârf, de unde îi vine şi denumirea.

Totuşi, penetrarea celulelor prin căile respiratorii este cea mai ușoară cale pentru virus, potrivit cercetătorilor. Din acest motiv plămânii sunt adesea cei mai afectați.

Ultimele cifre

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de cazuri de coronavirus a depășit 17,6 milioane la nivel mondial. Peste 680.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

197
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță despre imunizarea populației


Загрузка...
Donald Trump

Trump peste cap totul: ”La Beirut a fost un atac! M-am consultat cu generali”

49
Președintele SUA transmite o afirmație care dă peste cap explicațiile oficiale libaneze și deschide calea unor teorii care complică și tensionează situația mondială – dar pot scoate la lumină adevăruri nedorite

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Se poate spune că președintele Donald Trump a dat drumul unei ”nucleare” – din fericire nu una adevărată, ci a uneia de presă, dar poate și diplomatică.

Citând opiniile unor ”generali de-ai noștri” președintele Trump a susținut că explozia Beirut a fost probabil un „atac”. Conform președintelui, acei oficiali militari americani ”par să creadă” că explozia nu a fost întâmplătoare, în ciuda rapoartelor răspândite de autorități că ar fi fost un accident în depozitul de produse chimice (azotat de amoniu, n.n.).

Deși cauza exactă a exploziei nu a fost determinată și niciun oficial libanez nu a etichetat incidentul ca fiind un atac, ”Trump a declarat reporterilor că Pentagonul consideră că o bombă a fost implicată”, transmite Russia Today

”M-am întâlnit cu unii dintre marii noștri generali, se pare că acesta nu a fost un fel de eveniment de tip explozie accidentală... par să creadă că a fost un atac, a fost o bombă de un anume fel”, a declarat Trump.

Взрыв в Бейруте
© REUTERS / Instagram / Ksokhn + Thebikekitchenbeirut / KARIM SOKHN
Desigur, președintele Trump nu putea face această afirmație decât în urma discuțiilor cu specialiști – nu doar militari, ci și în informații, specializați în situația din Orient și mai ales din Liban. Deci, e posibil ca declarația lui să preceadă alte dezvăluiri, care să scoată la lumină anumite adevăruri ascunse deocamdată.

Să ne amintim că Orientul a redevenit o țintă directă pentru serviciile operative americane în perioada democraților – existând relaționări directe și dovedite care o vizează chiar pe Hillary Clinton, secretar de stat în primul mandat Obama. 

Să mai precizăm că datele actuale ale tragediei de la Beirut arată că sunt 78 de decedați și aproape 4000 de răniți, pagubele materiale fiind imense.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
generali, atac, Trump


Загрузка...