Dan Puric

Dan Puric, fulminant: ”Este un atac decisiv asupra poporului român! România… moare!”

128
(reînnoit 10:45 30.06.2020)
”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”

BUCUREȘTI, 30 iun - Sputnik. Devenit un adevărat simbol al naționalismului creștin, actorul și scriitorul Dan Puric uimește și încântă de fiecare dată cu profunzimea gândirii și frumusețea discursului.  A făcut-o și aseară, invitat fiind de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Subiectiv”.

Emisiunea a fost… un fel de călătorie pe o mare agitată, când ideea nu era doar de a ține drumul – ci mai ales de a supraviețui. De fapt, Dan Puric a asta și vrea să spună – viața noastră - și a societății, așa cum o cunoaștem -  e acum într-o furtună, în care valuri după valuri încearcă să ne scufunde, să ne înece, iar nordul nu mai e de găsit.

Interviul trebuie urmărit integral – îl găsiți la finalul articolului - așa că voi reda doar câteva  pasaje.

Iată o primă idee – ”Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu” iar  din această cauză există pericolul ca România și lumea întreagă să moară.

”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”, spune Dan Puric, crede că e obligatoriu ca ”Noțiunea de țară, de neam, să fie repusă”.

Virusul acesta a ucis câteva sute de mi, spune actorul – ”Celălalt, pe care vi-l spun eu, va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic care merge paralel cu acesta”.

”Ne aflăm în cea mai cruntă situație din istoria acestui popor - suntem în război virusologico-ideologic” și  ”cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească”, spune Dan Puric.

De ce asta? Pentru că ”România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să îl distrugă. Toate acestea se fac cu un dublu virus - este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic”.

Marele artist este ferm împotriva exagerărilor care se comit cu acest virus și dă ca exemplu înmormântarea episcopului Pimen.

”Sunt copil de medici - în familia mea am și cercetători care au lucrat în domeniu - problema epidemiologică, virusologică, trebuie tratată cu seriozitate, responsabilitate, și nu cu exagerări de cea mai proastă calitate, precum l-au îngropat pe bietul Pimen”, spune Dan Puric, comparând funeraliile făcute de acei oameni în costume albe cu personajele sinistre de la carnavalul din Veneția – ”cu scopul de a speria lumea”.

Măsurile trebuie să fie severe, dar proporționale cu pericolul – consideră artistul, apreciind că ”acești flăcăi au creat o stare de neliniște, care distruge sistemul nervos al omului”.

Ori, în acest mod, ”Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”, spune artistul. ”Nimeni nu are nimic împotriva faptului că, din punct de vedere medical, trebuie să respecți niște măsuri de restricție”.

”Dar ei au profitat, pe dedesubt băieții continuă liniștit o politică de subminare a identității morale a poporului român - aici este problema!”, a spus Dan Puric. ”Este un atac decisiv asupra poporului român! Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”.

Mai mult, Dan Puric spune că, prin tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă, reiese un aspect clar: ”România este o țară blasfemiată!”.

”Este o țară condusă de pirați! Ei taie axul moral al țării! Este o strategie veche de când lumea”, spune artistul. ”Octavian Goga spunea că o țară se păzește cu corpuri de armată sau cu o statuie de care sunt legate mii de inimi”.

Despre cei care conduc, Dan Puric creionează o schiță simplă – ”Bietul român ce zice, când îi vede cu chiloții ăia verzi pe față și cu cacealmaua asta, că se duc la băut și dau jos tot?”.

”Oamenii ăștia nu ne reprezintă sub nicio formă… ei fac pe super sterilizații, mai bine i-ar steriliza cineva”, a spune artistul. ”Corpul nu se apără cu antibiotic, ci cu imunitate - s-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om”.

Dan Puric se întreabă - ”Cum e posibil ca o organizație națională a sănătății să aibă în două săptămâni, indicații contradictorii pe care o minte primară nu le-ar accepta?!” – și, temerea sa e că ”România e planificată”… evident, către ceea ce el numește… moarte. ”România moare”, este avertismentul marelui artist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
romania, Popor, atac
Școală

Mai multe școli și grădinițe și-au suspendat activitatea din cauza ninsorii

6
48 de școli și 54 de grădinițe din țară și-au suspendat astăzi activitatea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. În același timp, 2 887 de elevi nu au putut ajunge la ore pentru că transportul nu a circulat.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Potrivit Ministerului Educației, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA Găgăuzia și-au suspendat activitatea, dintre care 41 de școli au activat la distanță, iar 7 instituții nu au funcționat din cauza lipsei energiei electrice.

Drum înzăpezit
© Photo : предоставил: Пресс-центр МВД Приднестровья
De asemenea, 54 de grădinițe din mai multe raioane ale țării și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu-și desfășoară activitatea pentru că nu au energie electrică, iar alte două instituții au regim de activitate redus.

Tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel că 2 887 de copii nu au fost transportați la școli. 

În acest context, Ministerul Educației îndeamnă profesorii, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților pentru a preveni situațiile de risc cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile. În caz de urgență, oamenii sunt îndemnați să apeleze 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
profesori, PROFESOR, elevi, școli, Școli
Tematic
Situația epidemică în școli și grădinițe: Câte cazuri de COVID-19 s-au confirmat
Câte școli și grădinițe sunt plasate în carantină: Datele Ministerului Educației


Загрузка...
Ian Lisnevschi

Realizările și greșelile Maiei Sandu în prima lună de mandat

75
(reînnoit 14:26 28.01.2021)
Recent s-a împlinit o lună de la învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei" de la Radio Sputnik Moldova cu analistul politic Ian Lisnevschi.
Realizările și greșelile Maiei Sandu în prima lună de mandat

Prima lună de mandat în funcția de președinte al statului este una foarte importantă și responsabilă, însă este prea devreme de tras o concluzie generală în acest sens, susține Ian Lisnevschi.

Cu toate acestea, analistul politic a remarcat cele mai mari realizări, dar și greșelile noului șef al statului în prima lună de activitate. În opinia lui, deplasările peste hotarele țării și întâlnirile oficiale cu politicienii din alte state reprezintă cea mai importantă realizare a Maiei Sandu de când deține funcția de președinte.

"Cei care acced în funcția de președinte încearcă să se stabilizeze și să arate populației unele lucruri cu care să se mândrească. Cea mai mare realizare a acestei luni au fost deplasările, însă multe dintre aceste vizite fac parte din acțiuni de PR", a subliniat Ian Lisnevschi.

Deși Maia Sandu a făcut multe promisiuni în campania electorală, deja este remarcat faptul că nu toate dintre acestea sunt cu adevărat respectate. 

Aceasta este una dintre marile greșeli comise de către noul președinte, susține analistul politic.

"Aici ne referim la politizarea funcțiilor – numirea consilierilor și membrilor Comisiei de securitate, care în mare parte sunt din lista membrilor PAS. Acum se face deschis acest lucru și nu se ține cont de promisiunile făcute o lună în urmă. Cu regret, multe acțiuni vor dezamăgi societatea, așa precum a fost în 2019, când Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru", a punctat Lisnevschi.

Amintim că pe 24 decembrie, la Chișinău, s-a desfășurat ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
președinde, Maia Sandu


Загрузка...