Dan Puric

Dan Puric, fulminant: ”Este un atac decisiv asupra poporului român! România… moare!”

106
(reînnoit 10:45 30.06.2020)
”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”

BUCUREȘTI, 30 iun - Sputnik. Devenit un adevărat simbol al naționalismului creștin, actorul și scriitorul Dan Puric uimește și încântă de fiecare dată cu profunzimea gândirii și frumusețea discursului.  A făcut-o și aseară, invitat fiind de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Subiectiv”.

Emisiunea a fost… un fel de călătorie pe o mare agitată, când ideea nu era doar de a ține drumul – ci mai ales de a supraviețui. De fapt, Dan Puric a asta și vrea să spună – viața noastră - și a societății, așa cum o cunoaștem -  e acum într-o furtună, în care valuri după valuri încearcă să ne scufunde, să ne înece, iar nordul nu mai e de găsit.

Interviul trebuie urmărit integral – îl găsiți la finalul articolului - așa că voi reda doar câteva  pasaje.

Iată o primă idee – ”Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu” iar  din această cauză există pericolul ca România și lumea întreagă să moară.

”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”, spune Dan Puric, crede că e obligatoriu ca ”Noțiunea de țară, de neam, să fie repusă”.

Virusul acesta a ucis câteva sute de mi, spune actorul – ”Celălalt, pe care vi-l spun eu, va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic care merge paralel cu acesta”.

”Ne aflăm în cea mai cruntă situație din istoria acestui popor - suntem în război virusologico-ideologic” și  ”cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească”, spune Dan Puric.

De ce asta? Pentru că ”România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să îl distrugă. Toate acestea se fac cu un dublu virus - este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic”.

Marele artist este ferm împotriva exagerărilor care se comit cu acest virus și dă ca exemplu înmormântarea episcopului Pimen.

”Sunt copil de medici - în familia mea am și cercetători care au lucrat în domeniu - problema epidemiologică, virusologică, trebuie tratată cu seriozitate, responsabilitate, și nu cu exagerări de cea mai proastă calitate, precum l-au îngropat pe bietul Pimen”, spune Dan Puric, comparând funeraliile făcute de acei oameni în costume albe cu personajele sinistre de la carnavalul din Veneția – ”cu scopul de a speria lumea”.

Măsurile trebuie să fie severe, dar proporționale cu pericolul – consideră artistul, apreciind că ”acești flăcăi au creat o stare de neliniște, care distruge sistemul nervos al omului”.

Ori, în acest mod, ”Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”, spune artistul. ”Nimeni nu are nimic împotriva faptului că, din punct de vedere medical, trebuie să respecți niște măsuri de restricție”.

”Dar ei au profitat, pe dedesubt băieții continuă liniștit o politică de subminare a identității morale a poporului român - aici este problema!”, a spus Dan Puric. ”Este un atac decisiv asupra poporului român! Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”.

Mai mult, Dan Puric spune că, prin tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă, reiese un aspect clar: ”România este o țară blasfemiată!”.

”Este o țară condusă de pirați! Ei taie axul moral al țării! Este o strategie veche de când lumea”, spune artistul. ”Octavian Goga spunea că o țară se păzește cu corpuri de armată sau cu o statuie de care sunt legate mii de inimi”.

Despre cei care conduc, Dan Puric creionează o schiță simplă – ”Bietul român ce zice, când îi vede cu chiloții ăia verzi pe față și cu cacealmaua asta, că se duc la băut și dau jos tot?”.

”Oamenii ăștia nu ne reprezintă sub nicio formă… ei fac pe super sterilizații, mai bine i-ar steriliza cineva”, a spune artistul. ”Corpul nu se apără cu antibiotic, ci cu imunitate - s-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om”.

Dan Puric se întreabă - ”Cum e posibil ca o organizație națională a sănătății să aibă în două săptămâni, indicații contradictorii pe care o minte primară nu le-ar accepta?!” – și, temerea sa e că ”România e planificată”… evident, către ceea ce el numește… moarte. ”România moare”, este avertismentul marelui artist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
romania, Popor, atac
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

222
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

222
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...