COVID-19

Numărul infectărilor cu COVID-19 este în scădere: Câte cazuri au fost confirmate astăzi

234
(reînnoit 16:57 29.06.2020)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă date actualizate privind dinamica infectărilor cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus este în scădere. După ce ieri au fost confirmate 170 de cazuri noi, astăzi numărul celor testați pozitiv este de 107 persoane, dintre care opt în regiunea transnistreană. Din numărul total, un caz este de import, din Italia.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale informează printr-un comunicat de presă că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 16 357 de cazuri.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, patru sunt asistenți medicali, iar o persoană reprezintă personalul auxiliar.

Numărul persoanelor vindecate a crescut până la 9229 de persoane. Totodată, alte trei decese au fost înregistrate pe parcursul acestei zile. Este vorba de doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 48 și 80 de ani. Toate trei victimele aveau una sau mai multe comorbidități

Precizăm că până în data de 15 iulie în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică. Astfel, cetățenii trebuie să respecte regulile impuse de autorități. Mai exact, suntem obligați să respectăm distanța socială de minim un metru, să evităm aglomerațiile. Totodată, obligatoriu vom purta măști în spațiile închise. Amintim, autoritățile vor ridica mai multe restricții după data de 15 iulie, în cazul în care se va menține dinamica scăzută a numărului de infectări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

234
Tagurile:
coronavirus, COVID-19
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...