Cătușe

S-a pornit în Italia la muncă, dar iată ce a pățit

176
(reînnoit 21:39 29.06.2020)
O moldoveancă a trăit coșmarul vieții sale după ce a fost ademenită de o conațională cu un loc de muncă bine plătit în Italia.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. O femeie a fost plasată în arest pentru 30 de zile. Aceasta este învinuită de traficarea unei tinere din Moldova în Milano, Italia. Femeia i-a promis tinerei de 20 de ani că i-ar fi găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, pentru un salariu decent. Victima este originară dintr-un sat din raionul Cimișlia și face parte dintr-o familie social vulnerabilă.

Ajunsă în Milano, tinerei nu i-a fost acordat locul de muncă promis. Aceasta a fost lăsată fără surse de existență, iar apoi exploatată sexual în scopuri obținerii de profit. Totodată, în seama victimei a fost pusă și o datorie pentru procurarea biletelor de avion spre Italia.

După aproximativ o jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova unde a denunțat infracțiunea. Sub conducerea PCCOCS, învinuita a fost reținută de către angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

Femeia în vârsta de 30 de ani este originară din Chișinău. În 2011, ea a fost condamnată pentru același gen de infracțiune, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoarea. Dar fiindcă avea copii minori cu vârsta de până la opt ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost eliberată de ispășirea pedepsei.

Ulterior, pentru modul necorespunzător în care își trata copiii, autoritatea națională competentă a dispus, în 2017, plasarea copiilor condamnatei în centrul de reabilitare socială, iar apoi în gimnaziu-internat. Ulterior, în 2019, Direcția protecția drepturilor copilului a inițiat procesul de decădere a învinuitei din drepturile părintești.

Potrivit legii penale, traficul de ființe umane comis de către o persoană care anterior a mai comis astfel de fapte este pasibil de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

176
Tematic
Ofițerii CNA au descins la Inspectoratul de Poliție Telenești: Un avocat a fost reținut
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...