Pe rafturile magazinelor sunt deja cartofi noi

Peste 20 de tone de cartofi românești, returnate la vamă: Legumele aveau viermi

108
(reînnoit 13:59 29.06.2020)
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a returnat un lot de 21 de tone de cartofi în România, după ce inspectorii moldoveni au depistat că legumele conțin viermi.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Potrivit ANSA, lotul de 21 de tone de cartofi urma să intre în țară prin postul vamal Giurgiulești. În urma controlului fitosanitar, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au stabilit că legumele importate din România conțineau dăunători în stare vie.

Un lot de cartofi a fost returant în România pentru că aveau viermi
Un lot de cartofi a fost returant în România pentru că aveau viermi

Cartofii care urmau să ajungă pe rafturile magazinelor din Moldova au fost returnați în țara de origine. 

Un lot de cartofi a fost returant în România pentru că aveau viermi
Un lot de cartofi a fost returant în România pentru că aveau viermi

Potrivit datelor ANSA, în 2019, Republica Moldova a importat 52 de mii de tone de cartofi din țări precum: Balarus, Germania, Olanda, Polonia sau România. În primele trei luni ale anului au fost aduse 20 275 de mii de tone de cartofi. În țara noastră, anual sunt plantate aproximativ 22 de mii de hectare cu cartofi. Rata medie a productivității este de circa 25 de tone la hectar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
viermi, cartofi, ANSA
Tematic
Câte kilograme de cartofi pe an consumă un moldovean
Cartofi din Turcia cu viermi, returnați în țara de origine: Detalii de la ANSA – Foto

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

22
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

73
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...