Vin pe rafturile unui supermarket. Imagine simbol

Conservele, vinurile și fructele vor fi exportate în Federația Rusă fără taxe: Detalii

54
(reînnoit 15:26 29.06.2020)
Președintele Igor Dodon a anunțat că, în carul ultimei vizitei pe care a avut-o la Moscova, a convenit cu autoritățile ruse ca antreprenorii moldoveni să exporte, în continuare, pe piața din Rusia, fără să achite taxe.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că antreprenorii moldoveni vor putea să exporte, în cotninuare, produse alimentare și bături, pe piața din Federația Rusă, fără să achite taxe. 

”În aceste zle, Guvernul Federației Ruse va aproba o hotârâre prin care conservele, vinurile și fructele moldovenești să fie exportate de antreprenorii moldoveni în continuare fără taxe. Eu cred că este un lucru important pentru susținerea agenților economici”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele a vorbit și despre reluarea negocierilor cu privire la acordul de finanțare cu Rusia. Recent, Igor Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook scrisoarea pe care a primit-o din partea autorităților din Federația Rusă, care au răspuns pozitiv solicitării făcute de premierul Ion Chicu de a relua negocierile privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro pentru Republica Moldova. 

”În această săptămână va fi reluată procedura care prevede implcarea Parlamentului, după care semnarea unui decret de către președintele țării de a fi reluate negocierile și urmează deja toate procedurile la nivel de Guvern. Vom face tot posibilul să ținem cont de obiecțiile care au fost anterior la rocedura de rectificare a acestui acord”, a mai spus șeful statului.

Guvernul condus de Ion Chicu a ajuns anterior la un acord cu Federația Rusă privind contractarea unui împrumut în valoare de 200 de milioane de euro cu o dobândă de 2% anual, pe un termen de 10 ani.

În data de 7 mai însă magistrații Curții Constituționale au anulat înțelegerile între cele două țări, după ce mai mulți exponenți ai opoziției au reclamat pretinse clauze nefavorabile pentru Moldova.

Decizia Înaltei Curți de a declara acordul neconstituțional a fost calificată de către viceministrul de Externe al Rusiei Andrei Rudenko drept una politizată.

„Rusia a vrut sincer să ajute Moldova, dar, din păcate, politicienii moldoveni pun ambițiile politice mai presus de interesele cetățenilor”, a declarat Rudenko.

În data de 15 mai, premierul Ion Chicu a expediat o scrisoare la Moscova prin care a cerut să fie reluate negocierile pentru contractarea împrumutului. Recent, autoritățile ruse au anunțat că sunt gata pentru aceste discuții. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
MOLDOVA, Rusia, exporturi
Tematic
Dodon: În ultimii 12 ani nu s-au restabilit digurile. Vom aloca bani
Igor Dodon va participa astăzi la ședința coaliției PSRM - PDM
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...