Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Ministerul Sănătății: Încă trei decese provocate de COVID-19

64
(reînnoit 13:18 29.06.2020)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun. - Sputnik. Ministerul Sănătății a anunțat decesul altor trei persoane provocat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din Găgăuzia. Acesta a fost internat în data de 24 iunie la Spitalul Clinic Republican din Capitală. El mai suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă și angină pectorală de efort CF III. 

A pierdut lupta cu COVID-19 și un bărbat de 69 de ani din municipiul Bălți. În data de 22 iunie el a fost internat în spital și mai suferea de diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică și angină pectorală de efort CF III. Tot în Spialul din Bălți a murit și o femeie de 81 de ani. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 533 de cazuri. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 16 250 cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1 209 în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 479 stare gravă, dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1 125 – stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum, au fost confirmate 2 403 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 606, farmaciști - 28, asistenţi medicali - 962, felceri - 123, personal auxiliar - 684 persoane.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 56 de persoane cu suspecție la coronavirus.

Totodată, încă 148 de persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 9 229.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
infectați, decese, COVID-19
Tematic
COVID-19 a mai răpus patru oameni: Bilanțul victimelor a ajuns la 530
Putin a comentat speculațiile privind originea COVID-19

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

12
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

54
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...