Igor Dodon

Va fi scoasă obligativitatea de a sta în carantină pentru cei care revin de peste hotare?

2500
(reînnoit 09:49 29.06.2020)
Președintele Igor Dodon a făcut declarații după disucțiile pe care le-a avut cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon a început declarațiile de presă cu infromația că a făcut un test la COVID-19, după ce a revenit de la Moscova și rezultatul este negativ. 

”Deși decizia instituțiilor de stat prevede că persoanele care merg peste hotare în scop de serviciu nu trebuie să stea în carantină, totuși eu am stat 72 de ore în autoizolare. Am dat testul și este negativ. Am considerat că trebuie să revin la regimul obișnuit.”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a propus astăzi premierului Ion Chicu ca după data de 15 iulie, dacă situația epidimiologică din țară se va îmbunătăți, să fie scoasă obligativitatea de a sta în carantină pentru cetățenii care revin de peste hotare.

”Avem o dinamică bună, favorabilă, dacă situația nu se va înrăutăți domnul Chicu va propune colegilor care gestionează domeniul de sănătate publică să fie scoasă obligativitatea de a sta în carantină pentru cetățenii noștri care vin de peste hotare. Totodată, am discutat și despre posibilitatea redechiderii grădinițelor. Este un subiect important. După 15 iulie, dacă situația va fi bună, începând cu localitățile rurale vor fi redeschise grădinițele”, a mai spus Igor Dodon.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut cu 17 la sută. În prezent, sunt 16 080 cazuri de infecție, dintre care 1 203 în regiunea transistreană.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2500
Tagurile:
decizie, guvern
Tematic
Premierul Ion Chicu a vizitat localitățile în care există risc sporit de inundații
Nebunia movului! Chicu le bate obrazul celor care au luat cu asalt lanurile de levănțică
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

214
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

214
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...