poză simbol

Situație critică la Comrat: Două treimi dintre medici s-au îmbolnăvit de COVID-19

115
Doar cinci dintre cei 14 medici de la Centrul de Sănătate din Comrat muncesc în prezent, iar ceilalți s-au infectat cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Majoritatea medicilor de la Centrul de Sănătate din Comrat s-au infectat cu COVID-19 și se află acum în izolare. Despre asta anunță presa locală cu referire la directorul instituției medicale Rodica Robu. 

„Astăzi muncesc doar 5 dintre cei 14 medici. Restul se tratează, sunt în carantină. S-au îmbolnăvit și multe asistente medicale. Sunt mulți bolnavi. Creșete presiunea pe medici, pentru că ei fac lucrul pe care ar trebui să îl facă trei persoane. Sunt mulți bolnavi, crește numărul cazurilor grave, pentru că oamenii nu cred în existența virusului, încearcă să se trateze singuri și ajung la medici deja în stare gravă”, a povestit Rodica Robu.

Directorul consideră că în prezent Centrul de Sănătate din Comrat „face față”, deși este dificil. 

„Personalul medical care a rămas să muncească este disciplinat, își exercită atribuțiile în deplină măsură. Facem tot ce ne stă în puteri ca să ajutăm pacienții, dar și populație trebuie să ne vină în ajutor. Cel puțin prin faptul că poartă măști și se spală pe mâini mai frecvent. Totul este foarte serios”, a declarat medicul. 

Până în prezent, în autonomia găgăuză s-au îmbolnăvit de COVID-19 peste o mie de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
Comrat, COVID-19, medici
Tematic
OMS: Moldova și Ucraina, pe lista țărilor cu o creştere puternică a cazurilor de COVID-19
Suntem încă în vârful epidemiei: Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 16.000
Lucia Caciuc

Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

6
(reînnoit 17:35 05.12.2020)
Una dintre problemele acute astăzi este violenţa în rândul tinerilor. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Sptunik Matinal" cu profesoara Lucia Caciuc-Roşioru.
Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

Violența în rândul tinerilor continuă să persiste. Acest lcuru îl observă îndeosebi profesorii la școală – acolo unde copilul își petrece o mare parte a timpului.

Диминец Мария
© Photo : Из личного архива, Диминец Мария

Profesoara Lucia Caciuc-Roșioru susține că violența poate fi un obicei ce se învață de la alte persoane, o explozie de nemulțumire, o manifestare a comportamentului holeric, a lipsei de educație. În unele cazuri poate fi nevoie și de intervenția specialistului atunci când violența prezintă un simptom al unor divianțe serioase comportamentale.

"De multe ori părinții nu observă acest comportament violent și atunci rolul le revine pedagogilor. Violența este generată de un șir de factori, cel mai frecvent copiii sunt afectați de lipsa atenției din partea părinților și cumva încearcă să-și reverse nemulțumirea și agresivitatea", a declarat pentru Sputnik interlocutoarea.

În acest sens, profesorii au o misiune foarte importantă și anume cea de a educa în copii toleranța, înțelegerea, respectul și bunăvoința, a conchis Lucia Caciuc-Roșioru.

Despre alte măsuri pentru a preveni violența în rândul tinerilor aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
tineri, violență
Tematic
Violența în familie, tot mai frecventă: Ce impact are fenomenul


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Un număr foarte mare de cazuri noi de COVID-19 și astăzi

184
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 1728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 3549 de teste primare. Șase cazuri sunt de importa, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 115 557.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 106 sunt sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 33 de medici, 49 de asistenți medicali și 24 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent sunt internați în spitale 3725 de pacienți cu COVID-19, dintre care 269 sunt în stare extrem de gravă. 54 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează cu forme ușoare ale bolii 8 088 de persoane, iar 30 283 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Între timp, 1330 de persoane s-au vindecat de coronavirus. În total, 99 606 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție 19 persoane. Bilanțul victimelro a ajuns astfel la 2403.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
COVID-19, cazuri
Tematic
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID


Загрузка...