Piața centrală

Piața Centrală din Chișinău este reorganizată: Iată ce se întâmplă

1281
(reînnoit 20:26 27.06.2020)
Primarul Capitalei Ion Ceban a mers în inspecție astăzi la Piața Centrală din Chișinău, pentru a vedea cum decurg lucrările de reamenajare.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Primarul Chișinăului a declarat că pe parcursul acestei săptămâni au fost evacuate zeci de gherete de pe strada Tighina. Edilul-șef afirmă că procesul a fost unul dificil, întrucât unii agenți economici s-au împotrivit cu vehemență.  

„Este un proces anevoios, deoarece agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, cu toate că procedura de ocupare a teritoriului a fost efectuată anterior cu grave încălcări”, a menționat Ion Ceban.

Mai mult, sub unele gherete amplasate pe strada Tighina treceau rețele și cabluri, ceea ce făcea dificilă intervenția serviciilor specializate, în caz de necesitate.

Primarul a declarat că în curând și pe strada Armenească vor fi evacuate gheretele de pe trotuar.

„Culmea „modernizării” și împărțirii teritoriulului a fost făcută prin metode clasice din epoca trecută - delimitarea terenului este făcută prin cuie, care sunt bătute în asfalt, pe perimetrul trotuarului”, a remarcat Ion Ceban.

Tot astăzi, edilul-șef a anunțat că a fost semnată o nouă dispoziție privind desfășurarea comerțului ambulant în timpul sezonului estival 2020.

Asta după ce mai mulți comercianți au instalat peste noapte gherete pe străzile Capitalei. Obiectivele amplasate ilegal au fost evacuate de municipalitate.  

Noul regulament prevede că acest tip de comerț se va desfășura în parcuri și scuaruri. 

În anumite zone se va permite amplasarea unei singure unități de comerț ambulant, precum rulotă sau tonetă, iar în spațiile cu circulație pietonală intensă se va permite până la 3 unități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1281
Tematic
Piața Centrală nu va mai activa ca altă dată – Detalii
Controale la Piața Centrală: Iată ce au descoperit inspectorii - Video
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

26
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...