Poza simbol

Debarcaderul purtat de apele Nistrului a fost recuperat și consolidat de salvatori - Video

123
(reînnoit 22:36 26.06.2020)
Mai bine de șase ore salavatorii au muncit pentru recuperarea și consolidarea debarcaderului purtat de apele Nistrului, după ce i s-a rupt cablul de ancorare.

CHIȘINĂU, 26 iun. - Sputnik. Salvatorii au avut astăzi o misiune importantă, după ce unui debarcader i s-a rupt cablul de ancorare. Acesta a fost găsit dimineață de către salvatorii și polițiștii de frontieră între satele Vasilcău și Vărăncău din raionul Soroca. După șase ore de muncă, salavatorii au reușit să recupereze și să consolideze debarcaderul de 40 de tone. 

Nivelul apei în râul Nistru crescuse cu aproape 8 metri dimineață, iar din această cauză, dar și a curenților de apă, misiunea salvatorilor a fost destul de grea. Pentru lucrările de recuperare au lucrat 30 de angajați din cadrul Inpsectoratului General pentru Situații de Urgență cu trei bărci cu motor.

La operațiune au participat și scafandrierii, care au trasat o funie de peste 50 m către debarcader pentru a reuși recuperarea acestuia. Acum, nava a fost poziționată astfel încut nu mai prezintă vreun risc.

Debarcaderul s-a desprins de cablul de ancorare din cauza curenților puternici și a nivelului de apă cresut în râul Nistru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
Salvatori, nistru
Tematic
Igor Dodon, despre viiturile pe Nistru și Prut: De ce nu a mers astăzi în teritoriu
Nivelul apei în Nistru a crescut cu 8 metri: Mai multe localități au fost inundate - Video
Poliția, drum înzăpezit

Starea drumurilor În Moldova: Unde ninge și unde încă nu

53
(reînnoit 09:28 27.01.2021)
Moldova se află de astăzi sub Cod portocaliu de ninsori, lapoviță și vânt puternic. Iată cum se circulă pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. A intrat în vigoare Codul portocaliu de condiții meteo complicate, valabil în zilele de 27-28 ianuarie.

În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse sunt prevăzute precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Chișinău a început să ningă de dimineață, în timp ce în sudul țării deja s-a așternut un strat de zăpadă. 

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, iar șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă.

Pe drumurile din țară este presărat material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
drumuri, ninsoare
Tematic
Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene


Загрузка...
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

40
(reînnoit 09:07 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să fie prudenți.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...