Piață

Ample controale ale inspectorilor ANSA în piețe și magazine: Iată ce au găsit

103
(reînnoit 14:47 25.06.2020)
Ample controale efectuate de inspectorii ANSA în toată țara, inclusiv la asociațiile agricole unde sunt în toi lucrările sezoniere.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Mai bine de 200 de angajaţi ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări minuţioase în pieţele şi magazinele alimentare din întreaga ţară. Aceștia sunt disponibili totodată să le ofere operatorilor economici sprijin consultativ.

Potrivit directorului General ANSA, Vladislav Cotici, în urma celor 525 de inspecţii au fost depistate 149 de încălcări.

"O atenţie deosebită o atragem în pieţe, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane şi riscul cel mai mare de a căpăta infecţia”, a explicat Cotici.

Totodată, directorul ANSA a declarat că inspectorii fac şi controale la asociaţiile agricole, unde au demarat lucrările sezonier în câmp. În context, ANSA atenționează operatorii economici în domeniu să respecte toate cerințele impuse de autorități în ceea ce privește prevenirea răspândirii noului coronavirus.

"Inspectorii efectuează inspecţii şi în câmp. Verifică dacă agenţii economici din domeniu respectă măsurile şi cerinţele epidemiologice pentru a ne proteja de COVID-19. Aceştia verifică și procesul de alimentaţie a persoanelor care lucrează în câmp”, a precizat el.

Astfel, agenții economici trebuie să respecte cerinţele privind siguranţa alimentelor întrucât suntem în perioada caniculară şi, pe lângă coronavirus, ar mai putea apărea probleme  precum intoxicaţiile.

Totodată, șeful instituției a declarat că inspectorii ANSA sunt oricând disponibili să le ofere sprijin consultativ tuturor operatorilor economici și ”să pună umărul acolo unde este necesar”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
piețe, COVID-19, ANSA, control
Tematic
Controale la Piața Centrală: Iată ce au descoperit inspectorii - Video
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

4
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...
Victorina Luca

Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

41
(reînnoit 14:58 29.11.2020)
Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme. Cele mai importante sunt stereotipurile legate de această etnie, dar și discriminarea în societate.
Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

Romii rămân a fi una din categoriile cele mai expuse discriminării în Moldova. Indiferent că vorbim despre accesul la educație, la serviciile medicale sau angajarea în câmpul muncii, reprezentanții comunității rome se confruntă cu mari bariere.

Avocata Victorina Luca, membră a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării, susține că romii din Moldova se integrează cu greu în societate, aceasta însemnând și o discriminarea pe criteriul etnic - romii rămân a fi cea mai discriminate categorie de cetățeni.

"Nu există politici publice de integrare. Sunt o mulțime de stereotipuri în societate, barierele începând cu pregătirea de la grădiniță, școală. Integrarea în câmpul muncii la fel este foarte anevoioasă pentru romi", a declarat pentru Sputnik Victorina Luca.

Avocata afirmă că este nevoie de voință politică pentru a schimba atitudinea societății față de minorități. De exemplu, în țări ca Olanda, Norvegia, Suedia există o politică de integrare extraordinară a persoanelor de etnie romă. Aceștia sunt integrați în societate și chiar dezvoltă afaceri în diverse domenii.

În Republica Moldova nici autoritățile publice locale din majoritatea localităților din Moldova nu cunosc numărul romilor pe care îi au în comunitate. Oficial, în țară sunt doar nouă mii opt sute de romi, în timp ce cifra reală trece de aproximativ 240 de mii.

Cum explică avocata Victorina Luca această situație aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
discriminare, romi
Tematic
Necazul baronului Cerari: Romii pleacă din Moldova


Загрузка...