Felinar

Sute de familii rămân fără lumină din cauza hoților: Iată cum operează aceștia

108
(reînnoit 16:42 18.06.2020)
Distribuitorul de energie electrică din Republica Moldova informează despre mai multe cazuri de furt care au lăsat sute de consumatori fără lumină.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Sute de familii au rămas fără lumină după ce din transformatoarele de înaltă tensiune a fost sustras ilicit uleiul dielectric. Despre aceasta anunță distribuitorul de energie electrică Premier Energy, într-un comunicat de presă.

Cele mai frecvente zone de deservire unde s-au atestat furturi sunt în raioanele din sudul țării - Taraclia, Vulcănești, Comrat, Ceadâr Lunga și Cahul.

Cel mai recent caz a avut loc în seara zilei de 16 iunie curent, în localitatea Carbalia, Vulcănești. Hoții au sustras uleiul din echipamentul postului de transformare, ceea ce a provocat deteriorarea instalației.

„Pentru repunerea sa în funcție a fost necesară intervenția echipei operative de distribuție pentru înlocuirea capitală a acestuia. Acțiunile în cauză, în primul rând, au un impact negativ direct asupra a sute de persoane care sunt alimentate cu energie electrică de la aceste transformatoare și asupra celorlalte instalații care rămân fără energie din cauza acestor acțiuni frauduloase ale hoților”, anunță Premie Energy.

Distribuitorul informează că cel mai grav în cazul acestor acțiuni tâlhărești este riscul major de electrocutare la care se expun oamenii.

„Făptașii acționează de obicei pe parcursul nopţii, spărgând și intervenind ilegal în instalațiile electrice. Aceștia se expun riscului de electrocutare, arsuri, răni sau chiar poate finaliza letal, lucru care se întâmplă, cu regret, cu o frecvență destul de înaltă”, mai este precizat în comunicatul instituției.

Pe lângă aceste riscuri, furturile de la transformatoarele de lumină aduc un prejudiciu operativ întreprinderii de distribuție, care nu doar trebuie să aloce resurse pentru reparație, dar și să repună uleiul în transformator sau chiar să înlocuiască un transformator în întregime.

Pe parcursul ultimilor trei ani au fost constatate și documentate 71 de cazuri de furt al uleiului de transformator, iar în prima jumătate a anului curent au fost înregistrate deja 18 cazuri de acest gen, în urma cărora au fost afectați un număr considerabil de consumatori din mai multe localități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
energie electrică, Hoți, hoție
Tematic
Cum va fi calculat consumul de energie electrică în facturile pentru luna mai
Valută

Un om de afaceri a vrut scoată din țară peste 84 de mii de euro

199
(reînnoit 20:29 04.12.2020)
Directorul unei companii imobiliare a vrut să treacă frontiera de stat cu peste 84 de mii de euro. Procuratura anunță că omul de afaceri este acuzat de tentativă de contrabandă cu valută.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Potrivit procurorilor, acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate în data de 11 noiembrie de către inspectorii vamali de la Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată din țară, prin contrabandă, suma de 84 450 euro.

În cadrul audierilor, directorul companiei imobiliare a refuzat să facă declarații. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a omului de afaceri. Acum el va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei.

În același timp, a fost pus sechestru pe banii depistați și a fost sesizată Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Inculpatul este cercetat în stare de libertate și are interdicția de a părăsi țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
corupție, vamă corupţie, vamă
Tematic
Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică
Fiscul: La Bugetul public au ajuns mai mulți bani decât în 2019


Загрузка...
Скорая помощь

Doi copii au ajuns de urgență la spital: Ce s-a întâmplat

78
În ultimele două zile doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu preparate medicamentoase. Specialiștii îndeamnă ca părinții să fie vigilenți și să nu lase substanțele periculoase la îndemâna micuților.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. De la începutul acestei săptămâni, 20 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat. Datele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că în doar două zile, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, au fost înregistrate zece intoxicații cu medicamente, dintre care două cazuri în rândul copiilor. Pacienții aveau vârste cuprinse între 1 și 82 de ani. 

CNAMUP mai anunță că în data de 30 noiembrie o femeie de 72 de ani din raionul Briceni a suportat un șoc anafilactic în urma administrării unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratamentul corespunzător.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să nu administreze medicamente expirate, să consume preparatele doar la indicația medicului sau a farmacistului și să nu le lase la îndemâna copiilor. 

Datele CNAMUP mai arată că în ultimele 48 de ore peste 4 400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de urgență. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1 549 pacienți pentru investigații și tratament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
urgență, spital, intoxicație, medicamente


Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: Câți cetățeni ruși au încredere în Vladimir Putin

0
(reînnoit 22:03 04.12.2020)
Fundația ”Opinia Publică” (FOM) a publicat datele unui sondaj realizat recent, care arată gradul de încredere al cetățenilor ruși față de președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre cetățenii ruși (60%) au încredere în președintele Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia Publică”.

Conform datelor sondajului, au spus că mai degrabă nu au încredere în el 30% dintre cei chestionați, alți 10% au considerat că este dificil să răspundă la întrebare.

Totodată, 63% dintre cetățeni consideră că Putin se descurcă mai degrabă bine în funcția pe care o ocupă. Punctul de vedere opus este împărțit de 24% dintre cei intervievați. Nu au putut să răspundă la întrebare 13%.

În perioada 27-29 noiembrie a fost realizat un sondaj telefonic în toată Rusia, în rândul a patru mii de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult, prin metoda de eșantionare aleatorie a numerelor de telefon mobil și fix. Marja de eroarea nu depășește 1,9%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sondaj, Putin
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia


Загрузка...