Teren de joc pentru copii

Copiii din Capitală participă online la taberele de odihnă: Detalii

53
(reînnoit 11:10 15.06.2020)
Autoritățile municipal au anunțat că din cauza pandmeiei, în acest an, copiii din Capitală nu vor merge fizic la taberele de odihnă, ci pot participa online la activitățile desfășurate de acestea. Se pare că numărul doritorilor este destul de mare.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Viceprimarul Capitalei pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a prezentat datele cu privire la activitățile desfășurate de taberele de ordihnă online pentru copii. 

”Aceste tabere au fost organizat de către 11 instituții școlare. În perioada 1-5 iunie, am avut peste o mie de activități. Ca benerficiari, în perioada 1-12 iunie, am avut 19 922 de copii, iar în perioada 8-12 iunie, am avut 11 092 de elevi și 2 180 de activități. Oferta este pentru copiii între 5-16 ani. Beneficiari sunt din Moldova și peste hotare. Avem chestonare online ca să vedem dacă sunt mulțumiți. Toate rezultatele vor fi prezentate ca să intervenim la îmbunătățirea procesului educațional”, a menționat Angela Cutasevici.

Viceprimarul Capitalei a mai anunțat că în 142 de instituții de învățământ din Chișinău vor fi făcute lucrări de reparație. În acest sens, au fost alocate peste 47 de milioane de lei.

”În 11 instituții deja s-au finisat lucrările de reparație. În 48 de instituții, lucrul este în desfășurare. În 59 de instituții sunt înaintate spre contractare actele și în 8 instituții are loc procesul de evaluare a procedurii de licitație”, a declarat Angela Cutasevici. 

În context, viceprimarul Capitalei a spus că în data de 19 iunie va fi finalizată prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a prin programul e-școala. Până acum, au fost depuse 7 646 de cereri din 8 860.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
decizii, primărie
Tematic
Ce s-a întâmplat ieri, la Chișinău: Imagini din cele două tabere politice
Localnicii din Suruceni sunt divizați în două tabere. Iată mărul discordiei
Poliția, drum înzăpezit

Starea drumurilor În Moldova: Unde ninge și unde încă nu

69
(reînnoit 09:41 27.01.2021)
Moldova se află de astăzi sub Cod portocaliu de ninsori, lapoviță și vânt puternic. Iată cum se circulă pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. A intrat în vigoare Codul portocaliu de condiții meteo complicate, valabil în zilele de 27-28 ianuarie.

În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse sunt prevăzute precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Chișinău a început să ningă de dimineață, în timp ce în sudul țării deja s-a așternut un strat de zăpadă. 

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei. Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă.

Pe drumurile din țară este presărat material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
drumuri, ninsoare
Tematic
Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene


Загрузка...
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

42
(reînnoit 09:07 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să fie prudenți.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...