Примэрия Кишинева

Ceban: ”Sistemul de canalizare fie curățat înainte ca ne prindă alte ploi”

51
(reînnoit 09:26 15.06.2020)
Primarul Ion Ceban a dipus ca toate gurile de canalizare să fie curățate înainte ca să vină alte ploi. Mai multe, ediul-șef a propus ca banii prevăzuți în buget pentru întreținerea havuzurilor să fie direcționați pentru sistemele de canalizare.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Ședința online a Primăriei Chișinău a început cu discuții despre consecințele ploilor de ieri. Primarul Ion Ceban a declarat că mai mulți ani fostele conduceri ale orașului nu s-au procupat de rezolvarea problemelor legate de sistemul de evacuare a apelor pluviale, iar din această cauză, la fiecare ploaie puternică, Capitala este inundată. 

”Ani de zile nimei nu s-a preocupat de acest oraș. Avem jumate  de an de când încercm să restabilim orașul cu resurse forte puține. Mulțumesc celor care ieri au intervenit la remedierea situației după ploi. Chiar dacă ar fi fost totul bine cu rețele pluviale, oricum nu ar fi rătat totul bine. Au fost ploi puternice. Data viitoare să nu așteptăm să ne prindă ploia, să curățim toate gurile de canalizare. Să fie depistate toate gurile de canalizare cu probleme”, a declarat primarul Ion Ceban. 

Ion Ceban a propus ca banii pentru întreținerea havuzurilor să fie direcționați pentru curățarea sistemelor de canalizare. 

”Codurile Galbene de ploi să fi anaunțate din timp ca cetățenii să nu iasă în drum, iar locurile periculoase să fie ocolite. Să preîntâmpinăm data viitoare oamenii. Dragi locuitori ai Capitalei, haide-ți să ajutăm orașul. Dacă rămânea vechea administrare era un dezastru total. Orice ajutor este binevenit. Toate criticile și pozele de pe rețele de socializare ne-au ajutat ieri să rezolvăm probleme”, a mai spus edilul-șef al Capitalei.  

Din cauza ploilor puternice, ieri la Buiucani s-a prăbușit un zid. 

”Acel gard de protecție a fost construit de o companie de construcție care dorea să ridice un bloc locativ, dar CSJ a anulat toate actele, iar noi, primăvara, am astupat groapa de fundație. Atunci, am examinat tot, iar cei care au ridicat gardul ne-au convins că  va rezista, totuși ieri a cedat o parte din el. De dimineață, două mașini au fost avariate, iar agentul își asumă cheltuielile. În zilele următoare va fi ridicat un gard de ca să asigure protecție” , a spus Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani. 

Serviciul Hidrometeorologic anunță vreme instabilă și ploi pentru acest început de săptămână pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
canalizare, ploi
Tematic
Ploi puternice, grindină și vijelie: Cod Galben anunțat de meteorologi - detalii
Ne așteaptă încă o zi caniculară, dar vor cădea și ploi: Iată ce vreme ne așteaptă astăzi
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

2
(reînnoit 08:56 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să circule cu prudență. 

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, pe unele străzi sunt agenții de circulație care dirijează traficul pe străzile mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adepteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întîlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd.Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd.Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str.Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str.Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str.Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str.Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) informează că miercuri în raionele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Totodată, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presoară material antiderapant, iar polițiștii monitorirează traseele, pentru a fi evitate accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...
Parcare

Cum va arăta parcarea supraetajată din Chișinău: Sunt publicate schițele

81
(reînnoit 07:43 27.01.2021)
Judecând după schițele proiectului, prima parcare cu mai multe niveluri din capitală va fi combinată cu un centru comercial.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Pe rețelele de socializare au fost publicate schițele parcării cu mai multe niveluri din Chișinău, aceasta urmând să fie construită în apropierea Pieței Centrale.

Schițele realizate de institutul Chișinău Proiect au fost publicate de administrația pieței pe rețelele de socializare.

Judecând după desen, este planificat ca parcarea să aibă patru etaje și să fie  combinată cu un centru comercial.

După cum a anunțat anterior primarul Chișinăului, Ion Ceban, magazinele vor fi amplasate la primul etaj al clădirii.

Mașinile vor fi parcate la celelalte etaje, inclusiv pe acoperiș.

Proiectul parcării supraetajate face parte din conceptul general de modernizare a Pieței Centrale. Conform planului, parcările moderne ar trebui să apară și pe străzile Mitropolit Varlaam, Armenească și Tighina. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Chisinau, parcare
Tematic
Parcarea la intrarea într-un parc din Capitală va fi interzisă, dar s-a propus alternativă
Atenție șoferi, de astăzi riscați amenzi drastice pentru parcarea pe trotuare
Parcarea de la Aeroportul Internaţional Chişinău face furori
Important pentru conducătorii auto – Noile reguli pentru „parcarea pe trotuare”


Загрузка...