Ministerul Sănătății: Numărul cazurilor de coronavirus a depășit pragul de 10.000

98
(reînnoit 18:06 09.06.2020)
Ministerul Sănătății a prezentat informațiile cu privire la situația epidemiologică din țară. Potrivit datelor instituției, astăzi au fost confirmate 218 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 9 iun. - Sputnik. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, pe parcursul acestei zile au fost efectuate 905 teste și s-au confirmat 218 cazuri noi de COVID-19, dintre care 4 în regiunea transnistreană. Din numărul total de teste, 664 sunt primare, iar 241 - repetate. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 10 025 de cazuri.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat prezența virusului, 12 sunt lucrători medicali. Este vorba despre 3 medici, 3 asistenți medicali, un felcer și 5 persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Totodată, dimineață au fost confirmate 6 decese, iar acum au fost anunțate alte 6.

Este vorba despre 3 bărbați cu vârste cuprinse între 58 și 62 de ani: doi din Chișinău, iar unul din raionul Ceadîr-Lunga. Toți sufereau și de alte afecțiuni. 

Au pierdut lupta cu COVID-19 și trei femei. Cea mai tânără avea 35 de ani și era din raionul Taraclia. Celelalte două paciente aveau 60 și, respectiv, 72 de ani: una era din Chișinău, iar alta din UTA Găgăuzia. Toate sufereau și de alte maladii.

În total, de la începutul pandemiei 365 de oameni au murit în Moldova din cauza COVID-19. Până acum, 5 797 persoane s-au tratat de această infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
decese, cazuri, COVID-19
Tematic
Au oare legătură formele severe de Covid-19 cu o deficiență a acestei vitamine?
Informația dimineții: Încă șase decese provocate de COVID-19
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

7
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...
Victorina Luca

Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

41
(reînnoit 14:58 29.11.2020)
Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme. Cele mai importante sunt stereotipurile legate de această etnie, dar și discriminarea în societate.
Romii din alte țări dezvoltă afaceri: Ce se întâmplă în Moldova

Romii rămân a fi una din categoriile cele mai expuse discriminării în Moldova. Indiferent că vorbim despre accesul la educație, la serviciile medicale sau angajarea în câmpul muncii, reprezentanții comunității rome se confruntă cu mari bariere.

Avocata Victorina Luca, membră a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării, susține că romii din Moldova se integrează cu greu în societate, aceasta însemnând și o discriminarea pe criteriul etnic - romii rămân a fi cea mai discriminate categorie de cetățeni.

"Nu există politici publice de integrare. Sunt o mulțime de stereotipuri în societate, barierele începând cu pregătirea de la grădiniță, școală. Integrarea în câmpul muncii la fel este foarte anevoioasă pentru romi", a declarat pentru Sputnik Victorina Luca.

Avocata afirmă că este nevoie de voință politică pentru a schimba atitudinea societății față de minorități. De exemplu, în țări ca Olanda, Norvegia, Suedia există o politică de integrare extraordinară a persoanelor de etnie romă. Aceștia sunt integrați în societate și chiar dezvoltă afaceri în diverse domenii.

În Republica Moldova nici autoritățile publice locale din majoritatea localităților din Moldova nu cunosc numărul romilor pe care îi au în comunitate. Oficial, în țară sunt doar nouă mii opt sute de romi, în timp ce cifra reală trece de aproximativ 240 de mii.

Cum explică avocata Victorina Luca această situație aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
discriminare, romi
Tematic
Necazul baronului Cerari: Romii pleacă din Moldova


Загрузка...