Stradă din Londra

Moldovenii din Marea Britanie: Când riscați o amendă de 100 de euro

143
(reînnoit 08:30 09.06.2020)
Pasagerii care urmează să călătorească în Marea Britanie vor trebui să completeze un formular, în contextul instituirii carantinei obligatorii pentru toate persoanele venite din afara granițelor.

BUCUREŞTI, 8 iun – Sputnik, Doina Crainic. Persoanele care vin în Marea Britanie începând cu 8 iunie trebuie să completeze un formular înainte de a călători. Astfel, ele vor trebui să prezinte formularul completat, fie printat, fie pe telefon, atunci când ajung la granița cu Marea Britanie, potrivit gov.uk.

Guvernul va folosi aceste informații pentru a vă contacta dacă dvs. sau cineva dintre persoanele cu care ați călătorit prezintă simptome de coronavirus și pentru a verifica dacă vă autoizolați în primele 14 zile după sosirea în Marea Britanie.

Pe site-ul guvernului britanic se precizează că puteţi fi amendaţi cu până la 100 de lire sterline dacă refuzați să furnizați datele de contact sau dacă încălcați această regulă de mai multe ori. De asemenea, o altă sancţiune este interdicţia de a mai intra în Marea Britanie (în afară de cazul în care sunteți britanic sau rezident în Marea Britanie).

În caz că dezvoltați simptome de coronavirus atunci când călătoriți în Marea Britanie, informați echipajul sau șoferul mijlocului de transport. Acesta va înştiinţa personalul din aeroport, port sau gară, astfel că veţi fi informat cu privire la ceea ce trebuie să faceți atunci când ajungeți.

În cazul în care călătoriţi cu alte persoane, fiecare persoană trebuie să completeze un formular separat. De asemenea, dacă persoana cu care călătoriţi are sub 18 ani, aceasta nu are nevoie de formular dacă:


- sosiţi şi plecaţi împreună;

- veţi fi la aceeași adresă în Marea Britanie;

- adaugă informaţiile sale în formularul dvs.

Ce trebuie să completaţi:

- detaliile de pe pașaport;

- numele companiei aeriene, feroviare sau de navigare maritimă cu care călătoriți;

- numele companiei care organizează grupul turistic – în cazul în care călătoriți ca parte a unui grup turistic;

- detaliile de rezervare;

- numele aeroportului, portului sau stației în care veți ajunge;

- data sosirii;

- numărul zborului, trenului, autobuzului sau feribotului;

- adresa la care veți sta în primele 14 zile în Marea Britanie;

- datele unei persoane care poate fi contactată dacă vă îmbolnăviți în timpul şederii în Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

143
Tagurile:
formular, amendă, coronavirus, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie începe testarea pe oameni a vaccinului împotriva Covid 19
Ambulanță

Aveți grijă ce consumați: Patru persoane au murit în urma intoxicațiilor

49
(reînnoit 21:39 26.11.2020)
270 de persoane s-au intoxicat, iar patru au murit după ce au mâncat ciuperci. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, aceste cazuri s-au înregistrat în ultimele 14 zile. Specialiștii îndeamnă oamenii să fie mai atenți atunci când consumă acest produs.

CHIȘINĂU 26 nov - Sputnik. În ultimele două săptămâni, 270 de persoane s-au intoxicat cu ciuperci, dintre care 61 de copii, iar patru oameni au murit. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) îndeamnă oamenii să fie mai vigilenți atunci când vine forma de cules sau de procurat ciuperci. 

Potrivit specialiștilor, primele simptome apar la două ore de la consumul ciupercilor. Astfel, printre primele semne se numără  greaţa, voma, diareea, transpiraţia excesivă, slăbiciunea generală și durerile abdominale. Peste șase ore pot apărea dureri de cap, ameţeli şi agravarea stării de vomă, pierderi de conştiinţă, halucinaţii și chiar comă. 

Între șapte și 14 mii de lei ajunge să coste recuperarea persoanelor în spitale. Din acest motiv, ANSP atrage atenția oamenilor la pericolul pe care îl poate aduce acest produs. Totodată, specialiștii vin și cu unele recomandări. În primul rând, dacă persoana a consumat ciuperci, iar mai târziu apar și primele simptome, atunci este necesar ca de urgență să sune la 112. Până medicii ajung la pacient, se recomandă ca persoana intoxicată să bea cât mai mult lichid și să stea culcată. 

Pentru a evita intoxicarea cu ciuperci, ANSP recomandă ca ciupercile să fie procurate doar din locuri autorizate și nu de pe marginea drumurilor. Totodată, specialiștii atenționează că ciupercile sunt interzise în alimentația copiilor. Specialiștii susțin că ciupercile culese din locurile unde s-au administrat pesticide și din preajma gunoiștilor sunt toxice. La fel, bucatele din ciuperci nu este recomandată să fie păstrate mai mult de 24 ore. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
ANSP, spital, intoxicatii cu ciuperci
Tematic
Doi oameni au murit după ce au mâncat ciuperci


Загрузка...
Ștefan Gheorghiță

Medic: Informații despre condițiile de călătorie

39
(reînnoit 21:25 26.11.2020)
Ce informații trebuie să cunoască oamenii despre intrarea și traversarea teritoriului Republicii Moldova, dincolo de faptul că trebuie să se autoizoleze?
Medic: Informații despre condițiile de călătorie

În data de 23 noiembrie Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemic ridicat, pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc din acestea în Republica Moldova.

Lista se actualizează o dată la 14 zile. Astfel, a fost impus regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de țări. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Potrivit șefului Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, persoanele revenite din statele cu risc epidemiologic ridicat trebuie să mai respecte unele condiții, pe lângă regimul de autoizolare.

"Cei care vin din aceste țări trebuie să se autoizoleze pe un termen de 14 zile și să respecte toate măsurile impuse de autorități. Persoanele trebuie să știe că dacă apar simptome caracteristice virusului COVID-19, trebuie să se adreseze imediat medicului de familie", a subliniat Ștefan Gheorghiță.

Totodată, specialistul a menționat că cei care au intenția să părăsească teritoriul Republicii Moldova trebuie să se documenteze foarte bine despre situația epidemică din țara în care pleacă, documentele pe care trebuie să le prezinte la frontieră și să dețină asigurare medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
frontiera, medic
Tematic
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată


Загрузка...

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

0
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...