Medic

Date actualizate: Alte 229 de cazuri noi de COVID-19

107
(reînnoit 17:34 05.06.2020)
Informațiile actualizate privind răspândirea noului coronavirus în Moldova nu inspiră optimism nici astăzi.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Alte 229 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi pe teritoriul Republicii Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Este un rezultat obținut în urma efectuării a 1296 de teste primare și alte 222 repetate. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 21 sunt angajați ai sistemului medical.

Astfel, s-au confirmat zece îmbolnăviri la medici, în opt cazuri este vorba de asistenți medicali, iar în trei cazuri - de personalul medical.

Din numărul total de cazuri noi confirmate astăzi, nouă sunt din partea stângă a Nistrului.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns astfel la 9247 cazuri, iar numărul celor vindecate până la ora actuală este de 5240 de persoane.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie cât mai precauți și să respecte cu strictețe regulile de protecție pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19
Tematic
Ministerul Sănătății: Peste 9 mii de cazuri de COVID-19 și 317 decese
Rezultatele preliminare ale deflagrației de la Sângerei

Cauzele preliminare ale deflagrației de la Sângerei, soldată cu un deces

8
Deflagrația care s-a produs marți seara la Sângerei și care s-a soldat cu un deces, ar fi avut loc din cauza acumulării de gaze naturale în locuință. Acesta este motivul preliminar anunțat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Explozia care s-a produs marți seara la Sângerei ar fi avut loc din cauza acumulărilor de gaze. Potrivit IGSU, în procesul de salvare a sinistraților și a înlăturării ruinelor, salvatorii au evacuat trei butelii de gaz de tip propan butan. 

Mai mult, potrivit primelor investigații, locuința era conectată la conducta de gaze naturale. În prezent, specialiștii continuă să lucreze la locul producerii deflagrației, pentru a elucida toate circumstanțele. 

Amintim că marți, 26 ianuarie, a avut loc o explozie puternică într-o casă de locuit din orașul Sângerei. În urma tragediei, un bărbat a murit. Pompierii au reușit să salveze o femei în vârstă de 61 de ani și un bărbat în vârstă de 68 de ani. Potrivit IGSU, în cadrul misiunii au fost antrenați 74 de angajați ai Inspectoratului, cu 20 unități de tehnică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Sângerei, salvatori, IGSU, deflagrație


Загрузка...
Rețele electrice, electricitate

Am putea rămâne fără energie electrică: Care este motivul

54
Din cauza vremei și a Codului portocaliu emis de Serviciul Hidrometeorologic, compania Premier Energy atenționează populația că ar putea să apară probleme cu rețelele electrice și pe alocuri ar putea fi întreruperi de energie.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Meteorologii au anunțat Cod portocaliu de condiții meteorologice complicate, valabil până joi, 28 ianuarie. 

În acest context, unul dintre distribuitorii naționali de energie electrică avertizează că există riscul de rupere a conductoarelor de linii electrice aeriene, s-ar putea isca situații periculoase și întreruperi de energie electrică. 

Totodată, compania îndeamnă toate persoanele, în special copiii, să fie atenți și să nu să se expună riscului. Oamenii sunt rugați să ocolească și să nu atingă cablurile electrice căzute la pământ sau care atârnă de pe piloni și copaci, să marcheze la distanță locul rupturii conductorului electric şi să asigure paza acestuia până la intervenția specialiștilor, să nu intervină în instalațiile electrice, să supravegheze copiii și să-i instruiască cum să procedeze atunci când vede vreun cablu pe pământ, iar despre orice incident să informeze operatorul de distribuție la telefonul 022-43-11-11 sau la numărul local, indicat în factură.

Compania distribuitoare de energie susține că vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor posibilelor avarii și restabilirea operativă a serviciului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Cod Portocaliu, avertizare, meteo, electricitate


Загрузка...