киоск

Mai puține gherete în Chișinău: Iată ce acțiuni au întreprins autoritățile

81
(reînnoit 16:32 30.05.2020)
Așa cum au promis anterior, autoritățile municipale continuă să demoleze gheretele. Săptămâna aceasta, responsbailii au intervenit în sectorul Ciocana al Capitalei.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că lucrările de demolare a gheretelor continuă. În această săptămână a fost evacuată o gheretă de pe strada Igor Vieru din sectorul Ciocana. 

Autoritățile continuă să demoleze gheretele din Capitală
Autoritățile continuă să demoleze gheretele din Capitală

”Asemenea lucrări sunt realizate zilnic, în toate sectoarele oraşului. Am dispus ca, lunar, pretorii de sector să prezinte rapoarte despre numărul şi adresele unde au fost evacuate toate instalațiile ilegale”, a menționat primarul Ion Ceban. 

Totodată, de pe strada Transnistria a fost evacuată o mașină deteriorată și abandonată în spațiul public. Automobilul a fost dus la fier vechi. 

”Am să solicit autovehiculele, remorcile, caroseriile devenite inutile din punct de vedere tehnic sau abandonate pe drumurile publice să fie evacuate de către deţinători. În cazul în care proprietarii nu se vor conforma benevol legislaţiei în vigoare, unitățile de transport vor fi evacuate forțat cu restituirea cheltuielilor din partea deținătorilor”, a mai spus Ion Ceban.

În ultimele 5 luni doar în sectorul Ciocana au fost demontate şi evacuate:

  •  90 de gherete
  • 33 de garduri improvizate
  • 34 de fundații de la gherete
  • 7 garaje metalice
  • 6 hulubării
  • 335 de panouri publicitare
  • 129 de afișe 
  • 44 de instalații pentru rezervarea locurilor de parcare
  • 3 bariere şi blocuri de beton care îngrădeau accesul în spaţiile publice
  • 1 şură

Anterior, edilul-șef spunea că legea este pentru toți și cei care au încălcat-o ani în șir trebuie să se conformeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Chișinău, gherete
Tematic
Chișinăul rămâne fără gherete și panouri publicitare: Vezi ce se întâmplă
Ca ciupercile după ploaie: Noua guvernare, cu ”propriile” gherete în Chișinău - Video
Lei

Curs valutar 23 septembrie: Leul își întărește poziția

2
(reînnoit 20:36 22.09.2020)
Leul se apreciază astăzi în raport cu moneda unică europeană. Euro a pierdut 6 bani în cotațiile oficiale, comparativ cu ziua de marți. Celelalte principale valute de referință își mențin valoarea.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 23 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,66 lei, un euro – cu 19,60 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

Cursul valutar BNM pentru 23 septembrie
Cursul valutar BNM pentru 23 septembrie

Astfel, euro a scăzut cu șase bani, iar leul românesc cu un ban. În schimb, rubla rusească s-a întărit cu un ban. În rest, celelalte valute își mențin valoarea de marți. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
cursul afișat de BNM, cursul de schimb valutar, euro, dolar, leu, curs
Tematic
Curs valutar pentru 17 septembrie: Ce se întâmplă cu euro
Curs valutar pentru 21 septembrie: Ce se întâmplă cu euro


Загрузка...
Berlin

Măsuri speciale în Germania împotriva COVID-19

86
(reînnoit 22:43 22.09.2020)
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunţat că Germania va introduce măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, dar şi împotriva gripei de sezon.

BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik, Doina Crainik. Germania urmează să înfiinţeze puncte centrale care se vor ocupa de persoanele cu simptome gripale, dar şi clinici pentru monitorizarea febrei și cu măsuri speciale de protecție destinate grupurilor de risc, în contextul în care sezonul rece ar putea duce la o creştere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este important să continuăm să protejăm grupurile de risc, persoanele afectate în mod deosebit (…). Testele preventive în serie în anumite zone sensibile, cum ar fi azilurile de bătrâni, fac parte integrantă din strategia de testare pentru toamnă și iarnă. Acolo trebuie să prevenim intrarea virusului și pentru asta trebuie să aplicăm cel mai înalt nivel de vigilență”, a precizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

Vaccin
Пресс-служба АФК "Система"
De asemenea, sunt planificate teste rapide bazate pe detecția de antigen, precum și noi cerințe din partea Ministerului german de Interne cu privire la perioadele de carantină pentru repatriații din zonele de risc.

„Suntem mult mai bine pregătiți decât în primăvară pentru orice ar putea veni”, a mai declarat ministrul la postul de radio german Deutschlandfunk. În Germania există în prezent mai multe paturi la terapie intensivă disponibile decât în Franța și Italia la un loc. În plus, ocuparea acestor paturi poate fi gestionată mai bine decât la începutul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
COVID-19, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Moldovenii asociați cu COVID-19, discriminați de societate


Загрузка...