Centrul COVID-19 Chișinău

COVID-19 a mai făcut o victimă: Este vorba despre un bărbat din raionul Ialoveni

313
(reînnoit 10:08 30.05.2020)
Ministerul Sănătății anunță despre un nou deces provocat de COVID-19. A murit un bărbat din raionul Ialoveni, care suferea și de alte maladii.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Bărbatul din raionul Ialoveni care a decedat avea 78 de ani. Acesta a fost internat în data de 8 mai la Spitalul Clinic Republican. Pacientul mai suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială și boala parkinson. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 289.

În prezent sunt confirmate 7 896 cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 982 în regiunea transnistreană. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 258 - în stare gravă, 622 - în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum au fost confirmate 1 590 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici - 372, farmaciști - 20, asistenţi medicali - 616, felceri - 86, personal auxiliar - 496 de persoane. În total, 996 de lucrători medicali s-au vindecat. 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău au fost internați 116 pacienți cu suspecție de coronavirus. În același timp, 177 persoane au fost tratate și externate. Astfel, bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4 455.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

313
Tagurile:
deces, COVID-19
Tematic
Un bărbat din Capitală a decedat din cauza COVID-19
Câte paturi au spitalele pentru a primi bolnavii de COVID-19: Iată ce spun autoritățile
Activitatea SAMU Botanica

COVID-19: Alte 994 de cazuri noi de infectare

8
Alte aproape o mie de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 26 de decese. Acestea sunt datele sumbre ale zile de 1 martie în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Alte 994 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că trei din aceste cazuri sunt de import, două din Ucraina și unul din România.

Acesta este rezultatul a 2 360 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 186 447 de persoane infectate. Printre cei infectați în ultimele 24 de ore sunt și 30 de lucrători medicali. Este vorba de 11 medici, 15 asistenți medicali și patru persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Starea de sănătate a 307 persoane este extrem de gravă. Dentre acestea 56 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. MSMPS anunță decesul a 26 de persoane din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Printre victime sunt și doi lucrători ai sistemului medical din șara noastră. Este vorba de conferențiarul universitar la USMF „Nicolae Testemițanu”, Anatolie Pancenco. Acesta a activat timp de 29 ani în calitate de director al Centrului Stomatologic Municipal. A fost internat la data de 22 februarie, la Spitalul Clinic Muncipal “Gheorghe Paladi”.

Sistemul medical l-a pierdut și pe medicul chirurg  în cadrul Spitalului Raional Cahul, Boris Spînu. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 18 februarie. Până la ziua de azi, 91 lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19. Totodată, alte 655 persoane au fost vindecate. În total, 166 833 persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...
Vaccină

Ministerul Sănătății: Este sau nu obligatoriu vaccinul AstraZeneca în Moldova?

44
(reînnoit 17:53 01.03.2021)
Actul de vaccinare este unul benevol. Asta au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au lansat astăzi campania de vaccinare împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați de jurnaliști dacă este adevărat că mulți medici refuză vaccinarea împotriva COVID-19. 

În replică, medicul epidemiolog Andrei Ceban a declarat că vaccinarea este nu este obligatorie, însă cea mai mare rată de acceptare a vaccinului este chiar în rândul angajaților din sistemul medical. 

„Sunt în drept medicii să refuze. Actul de vaccinare este unul benevol”, a declarat Andrei Ceban - medic epidemiolog al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

„Este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei, respectiv mizăm foarte mult pe această imunizare, deoarece va reduce numărul de infectați și suntem siguri că lucrătorii medicali se vor vaccina fiind ca un exemplu pentru vaccinare. Avem un obiectiv - vaccinarea a 70 la sută din populație. Conform procedurii aceste doze de vaccin vor ajunge în toate instituțiile spitalicești”, a declarat ministrul interimar al Sănătății Tatiana Zatîc. 

Fiecare persoană din Republica Moldova care va fi vaccinată împotriva noului tip de coronavirus va primi un certificat de vaccinare. Certificatul va fi eliberat numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin de către persoana imunizată. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan.

Potrivit acesteia, acest certificat este deja aprobat prin ordinul nr.93 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Șefa Direcției mai spune că acest certificat ar putea ajuta cetățenii moldoveni să poată călători liber, mai ales în statele care impun prezența acestui certificat. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
Moldova, vaccinare, doze de vaccin, vaccin


Загрузка...