Acțiunea ”Regimentul nemuritor”

Acțiunea online ”Regimentul Nemuritor” s-a încheiat - detalii

64
(reînnoit 15:54 23.06.2020)
Procesiunea virtuală a eroilor a durat 20 de zile, timp în care aproximativ 25 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit transmisiunea pe Internet.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Acțiunea online ”Regimentului nemuritor” s-a încheiat. În cadrul acesteia a fost acceptat un număr colosal de cereri de la rudele și apropiații eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei - au fost aproximativ 3 milioane, anunță organizatorii acțiunii internaționale.

Tradiționala procesiune solemnă a fost organizată în format video transmis pe Internet în 2020, din cauza restricțiilor legate de situația epidemiologică.

De Ziua Victoriei, procesiunea virtuală a fost transmisă pe Internet, în cadrul unor emisiuni în direct la televizor. Ea a fost proiectată și pe aproximativ 500 de panouri media din toată Rusia, inclusiv pe ecrane mari instalate pe pereții clădirilor istorice.

Transmisiunea a durat circa trei săptămâni pe site-urile "Regimentului Nemuritor din Rusia" polkrf.ru, "Regimentului Nemuritor Internațional" polk.press și în cadrul cinematografului online "Okko", dar și pe rețelele de socializare "ВКонтакте" și "Одноклассники".

Dragostea pentru veterani, pentru eroii Victoriei, este vie

Participarea masivă a oamenilor la acțiunea online ”Regimentul Nemuritor” a demonstrat o dată în plus că dragostea pentru veterani, pentru eroi, este vie, iar noi cu toții suntem moștenitori ai Marii Victorii, se arată convins copreședintele sediului central al mișcării civil-patriotice ”Regimentul nemuritor al Rusiei”, Artistul Popular al URSS, Erou al Muncii al Federației Ruse Vasili Lanovoi:

”Punctul principal a tot ceea ce facem este comuniunea dintre oameni. Legătura vie a vremurilor nu se rupe, astfel încât amintirea soldaților căzuți să nu dispară niciodată, pentru a arăta că putem și putem învinge doar împreună", a spus celebrul artist rus.

Toate chestionarele au suferit o moderare prealabilă obligatorie de către partenerii Regimentului Nemuritor din Rusia - Voluntarii Victoriei, cărora li s-au alăturat activiști ai mișcărilor publice rusești de căutare ”Mișcarea de căutare a Rusiei”, ”Cluburile Reconstrucției Istorice a Rusiei” și altele. În total, în procesul de moderare au fost implicate aproximativ 4 mii de persoane.

Voluntarii au procesat continuu cererile pe parcursul perioadei 29 aprilie - 17 mai. Peste 190 de mii de profiluri au fost trimise solicitanților spre revizuire. După ce autorii au făcut modificările, acestea au fost reexaminate. Moderarea anchetelor a continuat literalmente până în ultima zi a procesiunii online, astfel încât toți eroii au trecut prin rândurile regimentului nemuritor online, au informat organizatorii mitingului.

”În situația dificilă actuală, utilizatorii au răspuns foarte activ la procesiunea online a Regimentului Nemuritor. Transmisiunile de pe rețelele de socializare au fost urmărite de aproximativ 18 milioane de ori. Utilizatorii VKontakte și Odnoklassniki au descărcat peste 2 milioane de profiluri cu informații despre rude. Mulți au trimis fotografiile ale mai multor veterani", potrivit serviciului de presă al Mail.ru Group.

Printre participanții la acțiune au fost și mulți tineri. Aproape o treime dintre vizitatorii aplicației VKontakte au fost tineri sub 21 de ani.

Încercările de a profana memoria eroilor au suferit eșec

Pe parcursul lucrărilor au fost înregistrate cazuri strigătoare la cer de insultare a eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei.

”În loc de fotografii cu veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, unii utilizatori au trimis imagini cu personaje din desene animate sau, și mai grav, cu ideologi, lideri și ofițeri ai Germaniei naziste”, a spus Olga Amelcenkova, președintele sediului central al mișcării obștești din Rusia ”Voluntarii Victoriei”.

Organizatorii acțiunii au trimis datele acestor utilizatori Comitetului de investigații al Rusiei. Mai multe persoane care au postat fotografii cu criminali naziști au fost deja identificate.

Activitatea anchetatorilor continuă - apar noi acuzații, iar acești oameni vor fi trași la răspundere pentru reabilitarea nazismului.

Regimentul Nemuritor continuă

După încheierea proiectului, datele participanților care s-au autorizat prin intermediul rețelelor de socializare vor fi disponibile pe portalul "Банк Памяти" sber9may.ru. Pe contul fiecăruia va exista posibilitatea de completare a istoriei veteranului, precum și de a găsi informații despre locurile unde a luptat sau despre camarazii lor de luptă.

După finalizarea procesiunii online, activitatea operatorilor de linie rapidă va continua. Consultarea unui specialist cu privire la activitățile Regimentului Nemuritor din Rusia va fi disponibilă pe parcursul zilelor săptămânii, între orele 10 și 18:00 (ora Moscovei), în restul timpului linia fierbinte funcționează în modul robot. Numărul este 8-800-20-1945-0.

Organizatorii proiectului “Regimentul Nemuritor online” este mișcarea civică “Regimentul Nemuritor Rusia”. Partenerii proiectului sunt Sberbank și Mail.ru Group, mișcarea “Voluntarii Victoriei”. Principalul partener informațional este editura “Argumentî i Faktî”, partenerul informațional oficial în vecinătatea apropiată este Agenția Internațională Sputnik.

Partenerii informaționali: AIP Rossiya Segodnya, agenția TASS, operatorii de telefonie mobilă Megafon și Tele2, cinematografele online “Okko”, More.tv, ivi.ru, posturile de televiziune STS, Podeba.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

64
Tagurile:
online, Regimentul nemuritor
Tematic
Continuă depunerea lucrărilor pentru concursul „Regimentul nemuritor - fără frontiere”
Marșul Regimentul Nemurilor online a fost supus unor atacuri cibernetice
Strada 31 August. Foto de arhivă

Foto: Cum va arăta după modernizare strada 31 August din Chișinău detalii surprinzătoare

54
(reînnoit 12:03 15.07.2020)
PNUD Moldova a oferit detalii despre felul în care va fi modernizată strada 31 August 1989 din Chișinău. Această organizație a oferit sprijin Primăriei Chișinău la elaborarea proiectului de reamenajare, contractând o companie specializată.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Reamenajarea străzii 31 August 1989 va începe prin septembrie 2020, după organizarea unei licitații pentru executarea lucrărilor, a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. Strada va fi renovată conform unui proiect realizat de PNUD Moldova, iar banii au fost oferiți de două organisme financiare europene - Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Proiect de modernizare a străzii 31 august 1989
© Photo : PNUD Moldova
Proiect de modernizare a străzii 31 august 1989

PNUD Moldova (Oficiul pentru Moldova al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) a dezvăluit astăzi detalii interesante despre proiect. Strada 31 august 1989, conform viziunii proiectanților, va deveni „un coridor verde care va conecta Parcul Valea Trandafirilor cu Parcul Dendrariu”.

Replanificarea străzii presupune transformarea ei într-un spațiu public ce le-ar oferi locuitorilor posibilitatea să utilizeze toate modurile de deplasare, inclusiv mersul pe jos. Astfel ar fi asigurat confortul pentru toți oamenii – pietoni, cicliști, utilizatori de scaune rulante. Totodată, ar fi obținută fluidizarea și acomodarea traficului generat de transportul public și privat.

Pentru a utiliza eficient spațiul, pe arteră va fi păstrată banda de circulație pentru transportul rutier, iar spațiile de parcare vor fi amenajate paralel carosabilului. Este prevăzută și o pistă pentru bicicliști, cu sens dublu de circulație.

„Pentru a încuraja mobilitatea urbană, este nevoie de a schimba paradigma de utilizare a spațiului urban prin centrarea pe om, și nu pe mașină. Favorizarea folosirii vehiculelor prietenoase mediului, utilizarea eficientă a transportului public și dezvoltarea transportului alternativ, pornesc în primul rând de la planificarea corectă a străzilor”, a explicat Inga Podoroghin, specialistă de programe la PNUD Moldova.

Potrivit explicației specialiștilor de la PNUD Moldova, în prezent strada 31 August 1989 este folosită mai mult în calitate de arteră de circulație a transportului motorizat privat. Lungimea străzii nu depășește 3 km și într-o zi aglomerată găzduiește peste 800 de automobile, parcarea cărora nu este sistematizată și reglementată. Spațiul destinat transportului alternativ (bicicletă, role, transport electric individual) lipsește în totalitate.

„Datorită amplasării sale, această stradă are un potențial considerabil pentru pietoni și cicliști, însă care acum este foarte puțin valorificat. De beneficiile acestei transformări se vor bucura nu doar locuitorii din zonele de proximitate față de aceste parcuri, dar și din întregul oraș, căci va fi asigurată o conexiune alternativă de mobilitate pe direcția Centru și astfel se va micșora presiunea pe sistemul de transport public și privat”, a constatat și Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău.

PNUD Moldova a anunțat că, în perspectivă, va fi dezvoltat un coridor similar între Parcul Valea Morilor și Sectorul Râșcani, care va intersecta strada 31 August 1989.  Astfel va fi creată o rețea de nivel orășenesc pentru transportul alternativ, care va spori nivelul confortului vieții urbane, va diminua presiunea pe sistemul public de transport și sănătate și va fortifica echilibrul ecologic în oraș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Chișinău, modernizare, str. 31 August
Tematic
Ce se va întâmpla cu strada 31 August din Chișinău în viitorul apropiat – Foto


Загрузка...
образец теста на наличие коронавирус

COVID-19 situația la zi: Trei decese și alte 265 de persoane externate

20
(reînnoit 11:02 15.07.2020)
Bilanțul infectărilor confirmate cu COVID-19 este în această dimineață de 19.708 cazuri. Din totalul menționat, 13.298 de persoane au fost tratate de coronavirus. Trei persoane au murit peste noapte din cauza virusului, numărul deceselor ajungând la 658 de cazuri.  

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău au fost internate 78 de persoane cu suspecție la COVID-19.

În același interval, alte 265 de persoane au fost tratate şi externate.

Spre regret, Ministerul Sănătății anunță în această dimineață alte trei decese provocate de COVID-19. Au decedat o femeie de 73 de ani din raionul Cahul, un bărbat de 74 de ani din raionul Taraclia și un bărbat de 70 de ani din raionul Râșcani.

Despre starea de sănătate a persoanelor infectate, ministerul raportează că 346 sunt în stare gravă (27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 998 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Din martie și până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 19.708 de cazuri de coronavirus, inclusiv 1.328 în Transnistria. Din total, 13.298 de persoane au fost tratate până acum, iar 658 au decedat.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...