Таможня

Șase puncte de trecere de la frontiera cu Ucraina și-au reluat activitatea

98
(reînnoit 15:30 29.05.2020)
Poliția de Frontieră anunță că șase puncte de trecere la frontiere cu Ucraina și-au reluat activitatea din această dimineață.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Începând cu ora 08:00, șase puncte de trecere a frontierei cu Ucriana și-au reluat activitatea. 

Totuși, rămân în vigoare măsurile de protecție împotriva epidemiei de COVID-19. Astfel, de azi este reluat traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Totodată, în punctele de trecere deschise, autoritățile ucrainene vor autoriza traversarea frontierei de stat și în regim pietonal.

Punctele de trecere care și-au reluat activitatea: 

  • PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe (rutier/internațional);
  • PTF Ocnița - Sokireanî (rutier/internațional);
  • PTF Larga - Kelmențî (rutier/internațional);
  • PTF Larga - Kelmențî (fero/internațional);
  • PTF Criva - Mamaliga (fero/internațional);
  • PTF Basarabeasca - Serpniovo (fero/internațional).

Primul punct de trecere care s-a închis a fost Criva-Mămăliga, iar ulterior, Sokireanî și Kelmențî. Ucraina a decis să restricționeze intrarea persoanelor străine pe teritoriul Ucrainei în data de 17 martie. Măsura a fost luată de autoritățile de la Kiev pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În prezent, la trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși termometriei, completează fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi nevoiți să le achite în cazul în care ce nu vor respecta măsurile de profilaxie. În ultimele 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 4 460 de oameni.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 2 311 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 1 282 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 803. De asemenea, 226 de cetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
puncte de trecere, Frontieră
Tematic
Poliția de Frontieră: Câți oameni au venit acasă timp de 24 de ore
Informații actualizate de la Poliția de Frontieră: Oamenii continuă să vină acasă
образец теста на наличие коронавирус

COVID-19 situația la zi: Trei decese și alte 265 de persoane externate

4
(reînnoit 11:02 15.07.2020)
Bilanțul infectărilor confirmate cu COVID-19 este în această dimineață de 19.708 cazuri. Din totalul menționat, 13.298 de persoane au fost tratate de coronavirus. Trei persoane au murit peste noapte din cauza virusului, numărul deceselor ajungând la 658 de cazuri.  

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău au fost internate 78 de persoane cu suspecție la COVID-19.

În același interval, alte 265 de persoane au fost tratate şi externate.

Spre regret, Ministerul Sănătății anunță în această dimineață alte trei decese provocate de COVID-19. Au decedat o femeie de 73 de ani din raionul Cahul, un bărbat de 74 de ani din raionul Taraclia și un bărbat de 70 de ani din raionul Râșcani.

Despre starea de sănătate a persoanelor infectate, ministerul raportează că 346 sunt în stare gravă (27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 998 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Din martie și până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 19.708 de cazuri de coronavirus, inclusiv 1.328 în Transnistria. Din total, 13.298 de persoane au fost tratate până acum, iar 658 au decedat.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră


Загрузка...
Andrei Volentir

Va participa sau nu diaspora la prezidențiale Iată ce spune un membru CEC

53
(reînnoit 10:39 15.07.2020)
Membru CEC, Andrei Volentir consideră că în condiții de pandemie, la prezidențiale, ar putea să apară probleme la deschiderea secțiilor de votare în cadrul misiunilor noastre diplomatice, iar autoritățile vor trebui să coordoneze acțiunile cu guvernele statelor gazdă.
Ce spune un membru CEC despre restricțiile privind votarea diasporei la prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a lansat, recent, un apel unde solicită opinia asociațiilor de cetățeni moldoveni aflați peste hotare privind necesitatea constituirii secțiilor de votare în țara lor de reședință pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. CEC a extins până la 1 august curent termenele de prezentare a propunerilor din partea conaționalilor noștri din diasporă.

Membru CEC, Andrei Volentir este de părere că în condiții de amplificare a pandemiei la nivel global, la alegerile prezidențiale, ar putea să apară probleme cu deschiderea secțiilor de votare în cadrul misiunile noastre diplomatice, iar autoritățile vor trebui să coordoneze acțiunile cu guvernele statelor gazdă.

„Probabil că autoritățile noastre vor trebui să-și ajusteze acțiunile în funcție de situația epidemilogică din țările unde vor fi deschise secții de votare. Pentru a deschide secții de votatre și a organiza procesul electoral este nevoie de permisiunea statului gazdă, dar având în vedere că ne aflăm în pandemie, iar în țările respective există anumite restricții, probabil că misiunile noastre diplomatice vor trebui să coordoneze acțiunile cu guvernele statelor gazdă. Acestea sunt în drept să stabilească niște abateri de la această normă și să solicite autorităților noastre ca ele să-și coordoneze acțiunile privind deschiderea unor secții de votare pe teritoriul misiunilor noastre diplomatice”, a punctat Andrei Volentir.

Recent, președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile nu vor să obstrucţioneze votul diasporei la alegeri. El a mai spus că autoritățile competente vor să deschidă mai multe secţii de votare atât în est, cât şi în vest, pentru a avea un echilibru. Șeful statului a mai precizat că, în cazul în care în luna noiembrie situația epidemilogică se va acutiza, unele ţări din UE sau Federaţia Rusă nu vor accepta să deschidă secţii de votare.

La alegerile prezidențiale din anul 2016 au fost deschise 100 de secţii de votare peste hotarele ţării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
Votare, Diaspora, CEC
Tematic
Pandemia obligă Moldova să aplice votul electronic la alegeri: Cât de pregătiți suntem
Expert: Am putea avea alegeri parlamentare anticipate după prezidențiale?
Ce spune un deputat PD despre durata de vot la alegeri și care sunt propunerile


Загрузка...