Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Parcare interzisă în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” - Detalii

67
(reînnoit 16:59 27.05.2020)
Cetățenii orașului Chișinău nu vor mai putea parca mașinile în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că mașinile nu vor mai putea fi parcate în fața teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Acolo a fost instalată o barieră care blochează accesul șoferilor care anterior își parcau mașinile până în pragul instituției culturale.

”Am avut o promisiune mai veche fața de chișinăuieni. Am spus anterior că scuarul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” nu este parcare pentru automobile. De acel spațiu trebuie să se bucure locuitorii orașului, fiind un loc în inima Capitalei unde, în jurul celor două havuzuri, se plimbă familiile cu copii. Mai nou, acea instalație "iubesc Chișinăul", la fel, a devenit populară și o atracție atât pentru locuitori, cât și oaspeții Capitalei”, a scris Ceban pe Facebook. 

La fel, primarul a mai scris că a dispus ca la fiecare adresă din Chișinău, indiferent de cine locuiește în preajmă, să fie eliminate barele care blochează accesul cetățenilor. Pretorii de sector au început inventarierea sectoarelor de drum unde este îngrădit accesul.
Potrivit lui Ceban, angajații Primăriei vor continua să înlăture plăcile de beton, gardurile şi barele instalate ilegal şi abuziv de către unii locuitori ai Capitalei. Ion Ceban a precizat că nu va tolera excesul de zel al unor persoane care preferă să închidă drumul pentru a nu fi deranjați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
interzisă, parcare
Тема:
Viața în Chișinău (341)
Tematic
Toate construcțiile ilegale din Chișinău vor apărea pe o hartă interactivă: Detalii
Domnica Manole

Manole le răspunde socialiștilor: Presiunea asupra judecătorilor CC este inadmisibilă

25
(reînnoit 16:06 16.04.2021)
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a reacționat la anunțul socialiștilor, care vor cere Parlamentului să constate faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți și demisia acestora.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. După ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM va înainta un proiect de hotărâre Parlamentului prin care va cere constararea faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și demisia acestora, președintele Curții, Domnica Manole, a venit cu o reacție publică. 

Magistratul a precizat că judecătorii Curții Constituționale îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei, iar Înalta Curte este un arbitru al separației puterilor. Astfel, le-a cerut politicienilor să aibă cultura constituționalismului și să respecte soluțiile Curții.

"Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţie", a spus Manole. 

Decizia socialiștilor a venit după ce magistrații Curții Constituționale au stabilit în data de 15 aprilie că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Domnica Manole, PSRM, curtea constituțională
Tematic
Manole: Nu-i de vină președintele că majoritatea nu s-a asigurat că are un candidat
Domnica Manole, despre decizia pronunțată de Curtea Constituțională


Загрузка...
Moscova

MAI rus: Imigranții ilegali din Moldova vor trebui părăsească țara până pe 15 iunie

233
(reînnoit 16:04 16.04.2021)
Potrivit Ministerului rus de Interne, aproximativ 56 de mii de cetățeni ai Moldovei se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse le-a cerut statelor CSI să-și evacueze până pe 15 iunie cetățenii care se află ilegal pe teritoriul țării. În caz contrar, Moscova va fi nevoită să recurgă la măsuri dure, a declarat prim-viceministrul de Interne, Aleksandr Gorovoi, în cadrul Adunării Interparlamentare a statelor CSI.

“Dacă nu vom diminua această cifră până pe 15 iunie, așa cum presupune decretul președintelui, aceste persoane vor fi sancționate, inclusiv prin expulzarea din țară și închiderea granițelor”, a declarat Gorovoi, potrivit RIA Novosti.

La mijlocul lunii decembrie, Vladimir Putin a prelungit prin decretul său termenul de șederea temporară a imigranților în Rusia, în legătură cu pandemia de coronavirus, până la 15 iunie 2021.

Potrivit autorităților ruse, în prezent în Rusia se află ilegal peste 332 mii de cetățeni ai Uzbekistanului, peste 152 de mii din Ucraina, 56 de mii – din Moldova, 247 de mii din Tadjikistan, 120 de mii din Azerbaidjan, 115 mii din Kîrgăzstan, 61 de mii din Armenia și 49 de mii din Kazahstan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

233
Tagurile:
CSI, Rusia, imigranţi
Tematic
Spicherul Parlamentului Moldovei s-a adresat conducerii și poporului rus


Загрузка...