Poliția, foto de arhivă

Poliția nu iartă pe nimeni: Peste 120 de șoferi sancționați în 12 ore

197
(reînnoit 17:04 23.05.2020)
Doar în această noapte, 65 de conducători auto au fost documentați pentru depășirea limitei de viteză pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Angajații Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP au sancționat peste 120 de șoferi de la inițierea acțiunii ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier".

Potrivit INSP, în doar 12 ore, ofițerii Direcției de patrulare Centru au depistat la volanul mașinii 40 de șoferi suspecți a fi în stare de ebrietate. Dintre aceștia 18 s-au dovedit a fi în stare de ebrietatea avansată, 14 șoferi în stare de ebrietate minimă, cinci conducători au refuzat testarea alcoolscopică, iar trei erau în stare de ebrietate narcologică.

Numai în această noapte, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, 65 de conducători auto au fost depistați în trafic și documentați pentru depășirea limitei de viteză, mai menționează sursa.

Alții 19 șoferi au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor (defecțiuni tehnice la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie), conducerea unei mașini cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare și pentru încălcarea regulilor privind permisul de conducere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

197
Tagurile:
viteză, sancțiuni, șoferi, Poliția
Tematic
Important pentru șoferi: Timp de 10 zile poliția va circula non-stop pe toate drumurile
Nicolae Botgros

Maestrul Nicolae Botgros, omagiat: Mesajul renumitului artist

10
(reînnoit 11:14 25.01.2021)
În această dimineață i-am urat "La mulţi ani!" artistului poporului și laureatului celor mai mari distincţii ale țării, maestrului Nicolae Botgros.
Maestrul Nicolae Botgros, omagiat: Mesajul renumitului artist

Renumitul artist, violonist și prim dirijor al Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, își sărbătorește ziua de naștere.

Cu acest prilej, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", îndrăgitul maestru a vorbit despre cele mai valoroase lecții pe care le-a însușit de-a lungul vieții, dar și despre planurile de viitor în cariera muzicală.

Nicolae Botgros a recunoscut că anul 2020 a fost unul dintre cei mai complicați ani, dat fiind faptul că a trecut prin experiența tristă a COVID-ului, iar toate evenimentele culturale în masă au fost anulate.

"Lasă urme mari această boală, toată lumea să se păzească de acest virus nemilos. Îmi doresc mie și celor din jur să aibă parte de sănătate, să ne închinăm în fața lui Dumnezeu și să-i cerem sănătate, care este foarte scumpă. A fost cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în anul precedent", a declarat pentru Sputnik renumitul artist.

Mai mult, maestrul a menționat că în 2020, orchestra pe care o conduce mai bine de peste 40 de ani a participat la doar câteva evenimente: trei nunți și două spectacole – lucru extrem de trist pentru artiști.

Cu toate acestea, Nicolae Botgros susține că pentru 2021 colectivul pe care îl conduce are planuri mărețe și speră la vremuri mai bune și mai optimiste pentru întreaga omenire.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc, Cahul, și este unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova și România.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
muzică, zi de naștere, Nicolae Botgros
Tematic
Nicolae Botgros, internat la Urgență cu COVID


Загрузка...
Viorel Morari

PCCOCS contestă eliberarea lui Viorel Morari - detalii

31
(reînnoit 10:25 25.01.2021)
PCCOCS nu este de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana de a-l elibera pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale contestă decizia Judecătoriei Chișinău de a-l elibera din arest pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, demersul procurorului la aplicarea arestului a fost respins integral „în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit”.

Viorel Morari
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Confirmăm, pe această cale, veridicitatea informațiilor apărute recent pe TV8, potrivit cărora, acum trei ani, sub conducerea lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea judecătoarei Maria Tertea de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care aceasta era cercetată pentru fals în declarații. Mai mult, în anul 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș. Amintim că, frații Borș au fost reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă”, este precizat în informarea de presă.

Procuratura Generală anunță că recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, de la ora 13.00, la Curtea de Apel Chișinău.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat la doar o zi după ce a fost plasat în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Lui Viorel Morari i-a fost înaintată învinuirea pe patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința coproprietarilor rețelei de benzinării. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
lupta anticorupție, Anticorupţie, Viorel Morari
Tematic
Procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Viorel Morari


Загрузка...