Video

SputnikPro a dezvăluit secretele succesului clipurilor video pe rețelele sociale

70
(reînnoit 16:25 23.05.2020)
Accesibilitatea echipamentelor video de înaltă calitate a condus la creșterea rapidă a diversului conținut video pe Internet - este o tendință globală în care oricine se poate înscrie la ziua de astăzi.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik, Evgheni Pascari. Videoclipurile au devenit unul dintre cele mai populare, dacă nu chiar cel mai popular conținut din mediul informațional, nu numai datorită mass-media, ci și creativității oamenilor.

Maria Diakonova, redactor-șef al versiunii în limba rusă a site-ului Ruptly, a vorbit despre componentele popularității videoclipurilor pe rețelele de socializare la un webinar internațional în cadrul proiectului SputnikPro, la care au participat reprezentanți ai mass-media și bloggeri din Moldova.

Prima întrebare pe care și-o pun mulți dintre cei care doresc să realizeze un videoclip bun ar fi „care este cel mai important lucru dintr-un videoclip de succes?”. Potrivit Mariei Diakonova, acestea sunt emoțiile.

„Fie că este vorba despre politică, fie că este vorba de o istorie socială - videoclipul pentru rețelele sociale ar trebui să provoace emoții telespectatorului. Dacă există implicare emoțională, există și dorința de a distribui videoclipul”, a spus redactorul-șef al versiunii în limba rusă a lui Ruptly, cunoscut pentru paleta bogată de materiale video, care adună milioane de vizualizări.
Главный редактор русскоязычной версии сайта Ruptly Мария Дьяконова
© Sputnik /
Главный редактор русскоязычной версии сайта Ruptly Мария Дьяконова

În opinia ei, în orice poveste ar trebui să existe dramă, ambiguitate și conflict, fapte uimitoare și umor - aceasta este o parte semnificativă a succesului. În același timp, la modul ideal, videoclipul nu trebuie să depășească 1,5 - 2 minute.

Când începeți să creați un videoclip, trebuie luat în calcul că acesta trebuie să respecte anumite principii.

„Asigurați-vă că povestea este echilibrată și imparțială, mai ales când este vorba despre politică”, a spus jurnalista.

Ea a atras atenția asupra faptului că este importantă prezentarea întregii povești pas cu pas, într-un limbaj simplu, accesibil - povestea ar trebui să capteze atenția privitorului. Desigur, atenția la detalii va face și videoclipul mai interesant.

Sunetul și legendele conferă clipului un farmec aparte.

Desigur, concepția și materialul video adunat, sunetul fac parte din producția de video, care este complet realizată prin editare. Posibilitățile aici sunt, de asemenea, foarte diverse: pe lângă binecunoscutele programe de montaj instalate pe calculatoare, există aplicații corespunzătoare pentru comunicații mobile, care permit ca filmul să fie editat aproape complet aflându-te oriunde.

Expertul a recomandat studierea elementelor de bază ale editării video, preluarea experienței de succes a colegilor. Toate acestea vă vor permite să creați și să publicați un videoclip bun, care cu siguranță își va găsi spectatorul.

SputnikPro este un proiect al Agenției internaționale de știri și al postului de radio Sputnik pentru jurnaliști, studenți ai universităților specializate, ofițeri de presă și manageri de media ce vizează schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare. Din martie 2018 au avut loc ateliere și seminarii SputnikPro în 22 de țări - din Armenia până în India, din Grecia până în China. În total, au participat la proiect peste 3.000 de persoane din 80 de țări. Urmăriți noutățile proiectului pe pagina noastră de Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
SputnikPro, video
Tematic
Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
Podcast-urile și tehnica interviului: Un nou modul SputnikPro în Moldova
Webinar SputnikPro: Cum filmezi și scrii atunci când ai rămas singurul luptător multimedia
Вячеслав Ионицэ

Cât de pregătiți suntem dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

68
(reînnoit 00:36 31.05.2020)
Pandemia COVID-19 a avut un efect catalizator asupra pieței comerțului online. Chiar dacă în ultima perioadă, tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor, piața online în Moldova se află la început de cale.
Impactul pandemiei asupra comerțului electronic: Iată ce spun experții economici

O măsură importantă din partea autorităților pentru susținerea businessului în condițiile unei prelungiri a crizei pandemice ar trebui să fie trecerea la comerțul electronic al tuturor tipurilor de afaceri. Potrivit Băncii Mondiale, astăzi în Moldova doar jumătate dintre companii au propriul lor site sau pagină pe rețelele de socializare.

Experții vorbesc despre posibilitatea statului de a oferi programe de subvenționare a companiilor pentru a crea magazine online, precum și pentru reducerea cheltuielilor privind comisioanele mari legate de plățile online care ajung la 3 la sută.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Veaceslav Ioniță a remarcat faptul că pandemia de coronavirus își lasă amprenta în sensul pozitiv asupra comerțului online, demonstrând că acesta este foarte important și accesibil, în special în această perioadă.

Cu toate acestea, expertul a menționat că în țara noastră nu este practicat comerțul online în adevăratul sens al cuvântului, iar vânzările de acest tip se află la început de cale. Potrivit lui Ioniță, în realitate, comerțul online presupune și achitarea online, iar la noi acest segment este puțin dezvoltat.

"În Moldova plățile online sunt efectuate pentru achitarea serviciilor comunale. În mare parte, dacă achiziționăm un produs de pe Internet, achitarea se face la venirea curierului. Acesta nu este comerțul online adevărat", a explicat expertul economic.

În același timp, Veaceslav Ioniță a subliniat că în ultima perioadă moldovenii au început să plaseze la greu comenzi online. Expertul economic consideră că această tendință se va menține și după încheierea pandemiei.

De menționat este că în ultimele luni mai mulți antreprenori s-au conformat noilor cerințe și au început să-și vândă marfa online. Cei care deja au experiență în domeniul respectiv au remarcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
pandemie, expert economic, Comerț online


Загрузка...
Молдавские леи

Angajații la privat au salarii mai mari: Iată cine primește aproape 18 mii de lei pe lună

303
(reînnoit 22:53 30.05.2020)
Salariul mediu brut pe economie a crescut în primul trimestru din acest an față de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar s-a micșorat comparativ cu cel înregistrat la sfârşitul anului 2019. Asta arată datele Biroului Național de Statistică.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Potrivit unui raport al Biroului Naţional de Statistică, în primul trimestru al anului câştigul mediu lunar brut a fost de peste 7 mii 600 de lei, cu 10,3 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar în scădere cu 2,3% faţă de sfârșitul anului 2019. 

Datele arată că bugetarii câştigă mai puţin decât cei din sectorul privat. Astfel, în primele patru luni ale anului angajații la stat au primit în medie aproape 7 mii de lei, iar cei din sectorul privat au ridicat un salariu mediu brut cu aproape 800 de lei mai mare.

Cel mai bine plătit domeniu rămâne a fi IT-ul, unde salariul mediu depăşeşte 17 mii 700 de lei. Urmează sectorul finanțe şi asigurări, unde leafa medie este mai mare de 13 mii 700 de lei.

În top trei este și sectorul energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat, unde salariul mediu ajunge la aproape 12 mii de lei.

La polul opus sunt următoarele domenii:

  • Agricultură, silvicultură și pescuit – 4 842 lei
  • Activitățile de cazare și alimentație publică – 5 152 lei
  • Artă, activități de recreere și de agrement - 5 587

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
venituri, bani, lei
Tematic
Pensionarii vor primi ajutor financiar în mărime de 700 de lei: Iată în ce condiții
Se va scumpi sau ba până la 10 lei călătoria cu microbuzul: Răspunsul primarului Capitalei


Загрузка...