Video

SputnikPro a dezvăluit secretele succesului clipurilor video pe rețelele sociale

118
(reînnoit 16:25 23.05.2020)
Accesibilitatea echipamentelor video de înaltă calitate a condus la creșterea rapidă a diversului conținut video pe Internet - este o tendință globală în care oricine se poate înscrie la ziua de astăzi.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik, Evgheni Pascari. Videoclipurile au devenit unul dintre cele mai populare, dacă nu chiar cel mai popular conținut din mediul informațional, nu numai datorită mass-media, ci și creativității oamenilor.

Maria Diakonova, redactor-șef al versiunii în limba rusă a site-ului Ruptly, a vorbit despre componentele popularității videoclipurilor pe rețelele de socializare la un webinar internațional în cadrul proiectului SputnikPro, la care au participat reprezentanți ai mass-media și bloggeri din Moldova.

Prima întrebare pe care și-o pun mulți dintre cei care doresc să realizeze un videoclip bun ar fi „care este cel mai important lucru dintr-un videoclip de succes?”. Potrivit Mariei Diakonova, acestea sunt emoțiile.

„Fie că este vorba despre politică, fie că este vorba de o istorie socială - videoclipul pentru rețelele sociale ar trebui să provoace emoții telespectatorului. Dacă există implicare emoțională, există și dorința de a distribui videoclipul”, a spus redactorul-șef al versiunii în limba rusă a lui Ruptly, cunoscut pentru paleta bogată de materiale video, care adună milioane de vizualizări.
Главный редактор русскоязычной версии сайта Ruptly Мария Дьяконова
© Sputnik
Главный редактор русскоязычной версии сайта Ruptly Мария Дьяконова

În opinia ei, în orice poveste ar trebui să existe dramă, ambiguitate și conflict, fapte uimitoare și umor - aceasta este o parte semnificativă a succesului. În același timp, la modul ideal, videoclipul nu trebuie să depășească 1,5 - 2 minute.

Când începeți să creați un videoclip, trebuie luat în calcul că acesta trebuie să respecte anumite principii.

„Asigurați-vă că povestea este echilibrată și imparțială, mai ales când este vorba despre politică”, a spus jurnalista.

Ea a atras atenția asupra faptului că este importantă prezentarea întregii povești pas cu pas, într-un limbaj simplu, accesibil - povestea ar trebui să capteze atenția privitorului. Desigur, atenția la detalii va face și videoclipul mai interesant.

Sunetul și legendele conferă clipului un farmec aparte.

Desigur, concepția și materialul video adunat, sunetul fac parte din producția de video, care este complet realizată prin editare. Posibilitățile aici sunt, de asemenea, foarte diverse: pe lângă binecunoscutele programe de montaj instalate pe calculatoare, există aplicații corespunzătoare pentru comunicații mobile, care permit ca filmul să fie editat aproape complet aflându-te oriunde.

Expertul a recomandat studierea elementelor de bază ale editării video, preluarea experienței de succes a colegilor. Toate acestea vă vor permite să creați și să publicați un videoclip bun, care cu siguranță își va găsi spectatorul.

SputnikPro este un proiect al Agenției internaționale de știri și al postului de radio Sputnik pentru jurnaliști, studenți ai universităților specializate, ofițeri de presă și manageri de media ce vizează schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare. Din martie 2018 au avut loc ateliere și seminarii SputnikPro în 22 de țări - din Armenia până în India, din Grecia până în China. În total, au participat la proiect peste 3.000 de persoane din 80 de țări. Urmăriți noutățile proiectului pe pagina noastră de Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
SputnikPro, video
Tematic
Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
Podcast-urile și tehnica interviului: Un nou modul SputnikPro în Moldova
Webinar SputnikPro: Cum filmezi și scrii atunci când ai rămas singurul luptător multimedia

Ceremonia de ieșire la pensie a pompierilor - Iată cum se desfășoară

8
(reînnoit 17:18 18.06.2021)
Doi pompieri din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.2 și-au încheiat activitatea profesională sub jeturi de apă refulate din furtunuri. Salvatorii s-au pensionat după ce și-au dedicat peste 25 de ani din viață meseriei de pompier.

Plutonierii adjutanți Victor Lefter și Vasile Scripcari nu au fost petrecuți la pensie de către colegi într-un mod inedit: fiind scăldați în jeturi de apă în semn de respect și admirație pentru munca depusă și sacrificiul de care au dat dovadă pe parcursul anilor în exercitarea misiunilor de salvare. Pompierii au fost felicitați pentru realizări, iar colegii i-au aplaudat pentru curajul și rezistența cu care au îndeplinit toate operațiunile de salvare.

Pe parcursul activității de serviciu, salvatorii au participat la numeroase operațiuni de căutare-salvare, de descarcerare, de salvare de la înălțime și din fântâni, acumulând pe parcursul vieții o experiență bogată pe care nu au ezitat să o împărtășească cu colegii mai tineri. Astfel, Victor Lefter și Vasile Scripcari au instruit mai multe generații de salvatori din cadrul instituției deținând de asemenea și statut de formatori. Tradiția de a scălda în jeturi de apă pompierii trecuți în rezervă este una apreciată de efectivul de trupă și comandă și reprezintă un simbol al curajului, devotamentului și sacrificiului în exercitarea misiunilor de salvare de către angajați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Pensie, Pompieri


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii

15
(reînnoit 17:04 18.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a înregistrat ultimii concurenți electorali și anunță lista finală a partidelor care vor candida pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a înregistrat, în ședința de astăzi, PARTIDUL POLITIC NOUA OPŢIUNE ISTORICĂ, cu o listă de 58 de candidați și pe Veaceslav Valico, candidat independent. În total, 23 de partide și blocuri vor candida la scrutinul din 11 iulie. Este vorba despre următorii candisdați: 

 • Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;
 • Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
 • Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
 • Partidul Politic „Șor”;
 • Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
 • Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
 • Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”;
 • Partidul Democrat din Moldova;
 • Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
 • Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”;
 • Partidul Politic „Democraţia Acasă”;
 • Partidul Politic „NOI”;
 • Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”;
 • Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR;
 • Partidul Politic Partidul Verde Ecologist;
 • Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”;
 • Partidul Politic „Puterea Oamenilor”;
 • Partidul Regiunilor din Moldova;
 • Partidul „Patrioții Moldovei”;
 • Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII”;
 • PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ;
 • Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;
 • Veaceslav Valico (candidat independent).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
cec.md, CEC
Tematic
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare
CEC trebuie să revizuiască numărul secțiilor de votare peste hotare


Загрузка...