Prelevare probe la Covid-19

Crește numărul persoanelor vindecate de COVID-19: Date noi de la Ministerul Sănătății

73
(reînnoit 10:48 23.05.2020)
Autoritățile au anunțat cel de-al 238-lea deces provocat de COVID-19. Totodată, bilanțul persoanelor tratate de coronavirus a ajuns astăzi la 3.452. Din martie și până acum, au fost confirmate 6.847 de cazuri de infecție cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Un nou deces cauzat de COVID-19, al 238-lea la număr, este anunțat în această dimineață de Ministerul Sănătății. A murit un bărbat de 73 ani din municipiul Chişinău. Pacientul a fost transferat de la Spitalul „Sfânta Treime” la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 15 mai, cu diagnosticul pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă IR III; AVC.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internate 43 de persoane suspecte de contaminare cu COVID-19.

Până astăzi, au fost confirmate 1.462 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate: medici - 343, asistenţi medicali - 566, felceri - 75, farmacişti - 20, personal auxiliar - 458 de persoane.

Pe parcursul zilei de 22 mai, au fost externate 83 de persoane tratate de COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor tratate de coronavirus a ajuns astăzi la 3.452.

Dintre pacienții internați cu COVID-19, starea a 286 este gravă (23 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 609 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate până acum 6.847 de cazuri de infecție cu COVID-19, inclusiv 859 în regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (736)
Tematic
Putin: Situația legată de COVID-19 se stabilizează, trebuie să consolidăm rezultatele
Ploaie

Ne așteaptă o duminică ploioasă: Prognozele meteorologilor

29
(reînnoit 19:12 30.05.2020)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că vom avea parte de o zi ploiasă. Cerul va fi noros, iar temperaturile vor fi mai scăzute.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi vreme posomorâtă, iar pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată. 

Potrivit specialiștilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nici temperaturile nu vor fi specifice sfârșitului lunii mai, ci ușor mai scăzute pentru această perioadă. 

Maximele vor oscila între 15 și 18 grade Celsius în nordul țării, 16 și 19 grade în centru, iar la sud mercurul din termometre va urca până la 20 de grade.

Prognoza meteo pentru 31 mai
Prognoza meteo pentru 31 mai

Datele arată că vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută. Vântul va sufla din Sud-Vest.

Ploile nu vor conteni nici săptămâna viitoare. Chiar de luni vor cădea precipitații cu descărcări electrice în nordul țării. Totuși, vremea se va încălzi ușor, iar maximele vor ajunge până 25 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
meteo, ploile
Tematic
Ploi cu tunete și fulgere anunțate pentru astăzi: Prognoza meteo pentru 24 - 30 mai
Pregătiți umbrela – vin ploi cu tunete și fulgere: Prognoza meteo pentru 20 – 26 mai


Загрузка...
Вячеслав Ионицэ

Cât de pregătiți suntem dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

69
(reînnoit 00:36 31.05.2020)
Pandemia COVID-19 a avut un efect catalizator asupra pieței comerțului online. Chiar dacă în ultima perioadă, tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor, piața online în Moldova se află la început de cale.
Impactul pandemiei asupra comerțului electronic: Iată ce spun experții economici

O măsură importantă din partea autorităților pentru susținerea businessului în condițiile unei prelungiri a crizei pandemice ar trebui să fie trecerea la comerțul electronic al tuturor tipurilor de afaceri. Potrivit Băncii Mondiale, astăzi în Moldova doar jumătate dintre companii au propriul lor site sau pagină pe rețelele de socializare.

Experții vorbesc despre posibilitatea statului de a oferi programe de subvenționare a companiilor pentru a crea magazine online, precum și pentru reducerea cheltuielilor privind comisioanele mari legate de plățile online care ajung la 3 la sută.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Veaceslav Ioniță a remarcat faptul că pandemia de coronavirus își lasă amprenta în sensul pozitiv asupra comerțului online, demonstrând că acesta este foarte important și accesibil, în special în această perioadă.

Cu toate acestea, expertul a menționat că în țara noastră nu este practicat comerțul online în adevăratul sens al cuvântului, iar vânzările de acest tip se află la început de cale. Potrivit lui Ioniță, în realitate, comerțul online presupune și achitarea online, iar la noi acest segment este puțin dezvoltat.

"În Moldova plățile online sunt efectuate pentru achitarea serviciilor comunale. În mare parte, dacă achiziționăm un produs de pe Internet, achitarea se face la venirea curierului. Acesta nu este comerțul online adevărat", a explicat expertul economic.

În același timp, Veaceslav Ioniță a subliniat că în ultima perioadă moldovenii au început să plaseze la greu comenzi online. Expertul economic consideră că această tendință se va menține și după încheierea pandemiei.

De menționat este că în ultimele luni mai mulți antreprenori s-au conformat noilor cerințe și au început să-și vândă marfa online. Cei care deja au experiență în domeniul respectiv au remarcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
pandemie, expert economic, Comerț online


Загрузка...