Stație de transport public

Iarăși fără transport public în Capitală: Explicația autorităților

582
(reînnoit 10:10 23.05.2020)
În aceste două zile de weekend, circulația transportului public în Capitală este iarăși sistată – măsura este impusă de situația epidemiologică complicată.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Autoritățile municipale au decis și în acest sfârșit de săptămână să sisteze circulația transportului public în Capitală. Primăria Chișinău a informat că sâmbătă și duminică (23-24 mai), transportul public municipal, troleibuze și autobuze, nu vor ieși pe linie.

”Măsura este aplicată în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în rândul locuitorilor municipiului Chișinău”, a comunicat Primăria.

Activitatea troleibuzelor și autobuzelor va fi reluată în regim obișnuit de luni, 25 mai.

Din data de 4 mai, în transportul public din Capitală este obligatorie purtarea măștilor de protecție, inclusiv a celor confecționate individual (căile respiratorii pot fi acoperite cu o eșarfă, broboadă sau cu un alt accesoriu vestimentar.

În Moldova este în vigoare starea de urgență în sănătate publică, aceasta ar putea rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

582
Tagurile:
Capitală, sistat, transport
Tematic
Benzi destinate transportului public și cicliștilor: Pe ce străzi va fi aplicat marcajul
Primăria Chișinău

Salarii de aproape 30 de mii de lei la Primăria Chișinău

0
(reînnoit 12:03 25.01.2021)
Milioane de lei s-au cheltuit în 2020 pentru doar 25 de ședințe ale Consiliului municipal Chișinău. Și asta doar pentru salarii.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Peste patru milioane de lei s-au cheltuit în 2020 pentru salariile consilierilor municipali ai Primăriei Chișinău. Potrivit informațiilor prezentate de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor săptămânale, pentru 25 de ședințe câte au fost în anul trecut, numai pentru salariile consilierilor s-au cheltuit 4 milioane 300 de mii de lei. 

„Consilierii municipali, pe care îi rog uneori să vină la ședințe, și care pierd câte 4-6 ore pentru dezbateri sterile, pentru o ședință primesc peste trei mii de lei. Acesta nu este locul de muncă de bază al lor. Unii muncesc cu adevărat, alții fac masaj la fălci. Fac politică la microfon din sala de ședință a Consiliului municipal Chișinău”, a declarat Ceban. 

Primarul mai spune că sunt consilieri care sunt membri ai diverselor comisii și care primesc lunar un salariu de circa 26 de mii de lei. Ion Ceban afirmă că unii dintre ei nu au idee ce se întâmplă în municipiu, chiar dacă la ședințe sunt „experți” în toate domeniile. 

„Cer ajutorul presei în acest sens. Vă rog, întrebați-i despre ce se întâmplă în oraș. Dar așa, să-i prindeți pe drum. Vă asigur că cea mai mare parte dintre cei care se numesc consilieri municipali nu au idee câte lacuri sunt în parcul „La Izvor””, a mai spus Ceban. 

Primarul a mărturisit că pentru funcția pe care o deține primește un salariu de 18 mii de lei, un viceprimar are 16 mii de lei, iar la card suma este mai mică din cauza impozitelor care se rețin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
consilieri municipali, Consilier, Consilieri locali


Загрузка...
Poliție

Video - Agricultorii protestează în fața Ministerului de Interne: Iată motivul

90
(reînnoit 11:54 25.01.2021)
Agricultorii au ieșit astăzi la un protest în fața Ministrului de Interne. Fermierii sunt nemulțumiți că în urma manifestațiilor pe care le-au organizat în centrul Capitalei au fost amendați.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Mai mulți agricultori au venit astăzi să protesteze în fața Ministerului de Interne. 

”Am venit să protestăm în urma deciziei luate de MAI, de a trimite citații agricultorilor care au protestat pașnic și nu sunem de acord cu citațiile pe care le-am primit. Unii fermieri deja s-au grăbit să plătească aceste amenzi fiind intimidați de organele de poliție. Noi doar ne-am cerut drepturile, ceea ce s-a încălcat, s-a încălcat doar pentru că poliția nu ne-a lăsat să ajungem la locul destinației”, a declarat Sergiu Stefanco, un agricultor din raionul Căușeni. 

Deocamdată, reprezentanții Ministerului de Interne nu au comentat protestul agricultorilor.

De precizat că în luna decembrie mai mulți fermieri din diverse raioane ale țării au protestat în fața Guvernului și Parlamentului împotriva politicii fiscale și vamale pentru anul 2021.
Tehnica agricolă a staționat pe bulevardului Ștefan cel Mare în fața forului suprem legislativ, pe trotuare și chiar pe gazon. Traficul pe bulevardul principal al orașului a fost blocat pentru o anumită perioadă. Au fost mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

În urma mitingurilor, autoritățile au dat curs doar unor solicitări ale fermierilor. Ele au păstrat TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum este în anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
agricultorii moldoveni, Proteste agricultori, agricultori, protest, Protest
Tematic
Agricultori: Eliberați strada - lăsați locuitorii Chișinăului să ajungă acasă
Agricultori: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene


Загрузка...