Foto simbol

Detalii despre perchezițiile de la CNA și Procuratura Anticorupție

209
(reînnoit 18:40 22.05.2020)
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acțiuni de urmărire penală în sediul Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție este specificat că ”acțiunile au avut loc în cadrul cauzei penale pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018”.

Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și stabilirii adevărului. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Astfel, au fost ridicate calculatoare de serviciu și suporturile electronice în care erau stocate informații care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretinse a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în urma eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la baza aprecierii acțiunilor persoanelor respective.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

209
Tagurile:
Procuratura Anticorupţie, prcheziții, CNA
Tematic
Procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Viorel Morari
Vama Palanca

Ce se întâmplă la frontieră în condițiile noilor restricții

4
(reînnoit 10:04 06.03.2021)
Toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal. Despre aceasta anunță Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei de stat fluxul de persoane a constituit 13 378 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 078 traversări, dintre care 3 872 treceri la frontiera moldo-română, 1 058 treceri la cea cu Ucraina și 1 148 au fost pasageri care au venit cu avionul.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

PTF Leușeni – 1 560 traversări persoane;

PTF Sculeni – 1 003 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 148 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 824 traversări persoane;

PTF Cahul - 273 traversări persoane;

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • Cinci încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • O tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
  • Cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 13 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.
  • Trei persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemne naționale.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 378 de persoane și au fost completate 1050 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului COVID-19. 

De precizat că din 5 martie, persoanele care nu vor să stea în autoizolare timp de 14 zile, trebuie să prezinte la frontieră de stat testul negativ la COVID-19, făcut cu 72 de ore înainte sau să dețină certificatul care confirmă că și-a administrat vaccinul împotriva coronaviruslui.

În același timp, cei care nu dețin unul din cele două certificate și aleg să stea în carantină 14 zile, dacă au nevoie să plece din țară ulterior, după zece zile au posibilitatea să facă testul anti-COVID și să iasă din carantină cu patru zile mai devreme, evident dacă rezultatul este negativ. Astfel, nu va fi amendat la frontieră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
regim de frontieră, zone de frontieră, frontieră, vamă
Tematic
Foto: Conducerea Poliției de Frontieră a mers într-o vizită-surpriză la Leușeni
Goană în zona de frontieră: Pe cine au reușit să prindă polițiștii


Загрузка...
Un BMW a ajuns într-un stâlp

Accident cumplit în sectorul Buiucani: Un BMW a ajuns într-un stâlp

145
(reînnoit 10:16 06.03.2021)
Un șofer a intrat dimineață cu BMW-ul într-un stâlp de pe marginea drumului. Deocamdată, nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Accident cumplit în sectorul Buiucani al Capitalei. Un conducător auto a intrat într-un stâlp de la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Ion Pelivan. Din poza postată pe rețelele de socializare se vede că în urma impactului mașina a fost deteriorată semnificativ.

Deocamdată nu se cunoaște în ce stare este șoferul și dacă s-a ales cu vreun traumatism. Poliția urmează să se autosesizeze cu privire la acest accident. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

145
Tagurile:
stâlp, mașină, capitală, accident
Tematic
O mașină a doborât un stâlp pe strada Muncești
FOTO - Accident cumplit în sectorul Buiucani: Mașina a ajuns într-un stâlp


Загрузка...