Centrul COVID-19 Chișinău

Ultima oră: Încă 151 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 136 vindecare

98
(reînnoit 17:27 21.05.2020)
Informații cu privire la situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în această zi este de 159 de persoane. Dintre acestea, 26 în rândul lucrătorilor din sistemul medical.

Informațiile au fost prezentate de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș, după ședința Centrului Unic de Comandă cu privire la gestionarea situației epidemiologice privind infecția cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei în Republica Moldova este de 6704, iar numărul cazurilor active este de 3382 de persoane. 

Astăzi au fost efectuate 1046 de teste primare și 221 de teste repetate. Cel mai mare număr de persoane din cele 151 confirmate astăzi sunt în Chișinău - 52 de îmbolnăviri, urmat de Ceadâr-Lunga, Bălți, Ialoveni, Soroca, Cahul, Vulcănești, etc. 

Din numărul total de cazuri active, starea de sănătate a 266 de infectați este gravă. Dintre aceștia, 21 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație dirijată. 

„Zilele precedente se înregistrau peste 200 de cazuri, astăzi constatăm o scădere, dar situația rămâne în continuare încordată”, a precizat Rîmiș. 

Potrivit informațiilor, crește și numărul cazurilor de vindecare. Astăzi au externați, după ce au fost complet vindecați, 136 de pacienți, iar numărul total ajunge la 3089 de persoane. 

Totodată, încă cinci persoane au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus, iar numărul total de decese a ajuns la 233 de persoane. 

Precizăm că în Republica Moldova, în perioada 16 mai 30 iunie, a fost declarată stare de urgență în sănătate publică. În context, autoritățile reiterează îndemnul către cetățeni de a se proteja prin respectarea cu strictețe a regulilor igienico-sanitare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
Sănătate, coronavirus, COVID-19
Accident, zăpadă, iarnă

Foto Nici nu a început bine iarna, iată ce se întâmplă pe drumuri

57
(reînnoit 13:52 01.12.2020)
Prima zi de iarnă i-a prins pe unii șoferi nepregătiți de noile condiții meteo în care sunt obligați să se deplaseze. Din cauza zăpezii, unele mașini au derapat de pe acostament chiar la primele ore ale acestei dimineți.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră în avertizează pe șoferii care merg în străinătate ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul.

La fel, să se verifice și să se echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.

Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că astăzi, la ora 06:40, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST aflați în misiuni de serviciu au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea șoselei R-31.

În același timp, oamenii legi irecomandă:

Deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

Echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor;

Păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
accidente, polei, zăpadă, iarnă


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

467
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

467
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...