arest

Om al legii în slujba unui grup criminal: Cum a fost deposedat de avere un cetățean rus

212
Competențele oferite organelor de drept prin lege devin uneori instrumente utile pentru lumea interlopă, dacă cei care ar trebui să se afle la straja ordinii publice cedează ușor în fața unor grupuri criminale și devin complici.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Procuratura Generală dezvăluie mai multe abuzuri săvârșite de un acuzator de stat, în urma cărora un cetățean rus a fost deposedat în mod fraudulos de avere. 

Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Procuratura Generală anunță că fostul om al legii a fost reținut luni, iar complicele acestuia - șeful unei fabrici de conserve - este căutat de forțele de ordine. Acesta a aflat din presă despre reținerea fostului procuror și este acum de negăsit. 

Potrivit Procuraturii, dosarul penal pe numele celor doi a fost inițiat după ce fostul director al fabricii de conserve, un cetățean al Rusiei, a fost înlăturat abuziv de la conducere și deposedat de toate proprietățile pe care le deținea - bunuri în valoare de peste 1,8 milioane de euro:

•    un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro;
•    imobile în orașul Krasnodar (Federația Rusă) estimate la 130 de mii euro;
•    120 de mii de euro - transmise în câteva rate;
•    365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Ilegalitățile au fost săvârșite în 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis abuziv cetățeanului rus un dosar penal.

Procuratura Generală anunță că toate proprietățile au fost înstrăinate în timp ce cetățeanul Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău, iar actele de transmitere a drepturilor de proprietate au fost efectuate și semnate în incinta Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Procurorii au făcut deja demers, solicitând plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului om al legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

212
Tagurile:
avere, Cetățean rus, grup criminal
Tematic
Corupție pe timp de criză: Un polițist prins în flagrant de angajații SPIA - Video
Lucia Caciuc

Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

2
(reînnoit 17:35 05.12.2020)
Una dintre problemele acute astăzi este violenţa în rândul tinerilor. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Sptunik Matinal" cu profesoara Lucia Caciuc-Roşioru.
Violența în rândul tinerilor: Ce observă profesorii

Violența în rândul tinerilor continuă să persiste. Acest lcuru îl observă îndeosebi profesorii la școală – acolo unde copilul își petrece o mare parte a timpului.

Диминец Мария
© Photo : Из личного архива, Диминец Мария

Profesoara Lucia Caciuc-Roșioru susține că violența poate fi un obicei ce se învață de la alte persoane, o explozie de nemulțumire, o manifestare a comportamentului holeric, a lipsei de educație. În unele cazuri poate fi nevoie și de intervenția specialistului atunci când violența prezintă un simptom al unor divianțe serioase comportamentale.

"De multe ori părinții nu observă acest comportament violent și atunci rolul le revine pedagogilor. Violența este generată de un șir de factori, cel mai frecvent copiii sunt afectați de lipsa atenției din partea părinților și cumva încearcă să-și reverse nemulțumirea și agresivitatea", a declarat pentru Sputnik interlocutoarea.

În acest sens, profesorii au o misiune foarte importantă și anume cea de a educa în copii toleranța, înțelegerea, respectul și bunăvoința, a conchis Lucia Caciuc-Roșioru.

Despre alte măsuri pentru a preveni violența în rândul tinerilor aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
tineri, violență
Tematic
Violența în familie, tot mai frecventă: Ce impact are fenomenul


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo

Un număr foarte mare de cazuri noi de COVID-19 și astăzi

156
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 1728 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 3549 de teste primare. Șase cazuri sunt de importa, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 115 557.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 106 sunt sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 33 de medici, 49 de asistenți medicali și 24 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent sunt internați în spitale 3725 de pacienți cu COVID-19, dintre care 269 sunt în stare extrem de gravă. 54 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează cu forme ușoare ale bolii 8 088 de persoane, iar 30 283 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Între timp, 1330 de persoane s-au vindecat de coronavirus. În total, 99 606 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție 19 persoane. Bilanțul victimelro a ajuns astfel la 2403.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
COVID-19, cazuri
Tematic
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID


Загрузка...