Centrul COVID-19 Chișinău

COVID-19 a mai luat viața a 6 oameni: Numărul deceselor a ajuns la 202

316
Ministerul Sănătății anunță că alți 6 oameni au decedat pe parcusul acestei zile, după ce dimineață au murit două femei. Până în acest moment, bilanțul trist al zilei de astăzi este 8 decese.

CHIȘINĂU, 15 mai -Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, alți șase oameni au decedat în această după-amiază de COVID-19. Este vorba despre două femei și patru bărbați. Prima femeie avea 79 de ani și era din raionul Cantemir. Pacienta a fost internată în data de 29 aprilie, la Spitalul Clinic Muncipal ”Arhanghel Mihail”. Ea mai suferea de infarct miocradic vechi, angioplastie coronariană, hipertensiune arterială și diabet zaharat. 

Cea de-a doua femeie avea 81 de ani și era din Chișinău. Femeia a fost internată în data de 14 mai în stare gravă la Insitutul de Cardiologie. Ea mai suferea de insuficiență cardiacă și endocardita infecţioasă.

În cazul bărbaților decedați, trei erau din Chișinău. Primul avea 64 de ani și a fosta dus în data de 8 mai la Institutul de Medicină Urgentă cu insuficiență renală cronică și hipertensiune arterială. Cel de-al doilea bărbat avea 73 de ani și a fost internat la același spital în data de 9 mai. El mai suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala parchinson și pielonefrită cronică bilaterală. 

În cazul celui de-al treilea deces este vorba despre un bărbat de 59 ani care a fost internat în data de 11 mai la Spitalul Clinic Republican. El mai suferea de diabet zaharat, hipertensiune artarială, cardiopatie mixtă inschemică, hipertensivă, dismetabolică și insuficiență cardiacă.

A murit și un bărbat de 50 de ani din Rezina. Acesta a fost internat în data de 8 mai la Spitalul Clinic Republican. El mai avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip, obezitate, encefalopatie discirculatorie mixtă și pielonefrită cronică bilaterală.

Dimineață, au mai decedat alte două femei. Una din Drochia, iar alta din Tiraspol. Astfel, numărul deceselor în Moldova a ajuns la 202.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

316
Tagurile:
decese, teste, COVID-19
Tematic
62 de copii bolnavi de COVID-19 în Republica Moldova: Iată în ce stare sunt
Știrile false cu privire la COVID-19: SIS vine cu un îndemn către cetățeni
Valută

Un om de afaceri a vrut scoată din țară peste 84 de mii de euro

199
(reînnoit 20:29 04.12.2020)
Directorul unei companii imobiliare a vrut să treacă frontiera de stat cu peste 84 de mii de euro. Procuratura anunță că omul de afaceri este acuzat de tentativă de contrabandă cu valută.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Potrivit procurorilor, acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate în data de 11 noiembrie de către inspectorii vamali de la Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată din țară, prin contrabandă, suma de 84 450 euro.

În cadrul audierilor, directorul companiei imobiliare a refuzat să facă declarații. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a omului de afaceri. Acum el va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei.

În același timp, a fost pus sechestru pe banii depistați și a fost sesizată Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Inculpatul este cercetat în stare de libertate și are interdicția de a părăsi țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
corupție, vamă corupţie, vamă
Tematic
Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică
Fiscul: La Bugetul public au ajuns mai mulți bani decât în 2019


Загрузка...
Скорая помощь

Doi copii au ajuns de urgență la spital: Ce s-a întâmplat

78
În ultimele două zile doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu preparate medicamentoase. Specialiștii îndeamnă ca părinții să fie vigilenți și să nu lase substanțele periculoase la îndemâna micuților.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. De la începutul acestei săptămâni, 20 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat. Datele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că în doar două zile, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, au fost înregistrate zece intoxicații cu medicamente, dintre care două cazuri în rândul copiilor. Pacienții aveau vârste cuprinse între 1 și 82 de ani. 

CNAMUP mai anunță că în data de 30 noiembrie o femeie de 72 de ani din raionul Briceni a suportat un șoc anafilactic în urma administrării unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratamentul corespunzător.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să nu administreze medicamente expirate, să consume preparatele doar la indicația medicului sau a farmacistului și să nu le lase la îndemâna copiilor. 

Datele CNAMUP mai arată că în ultimele 48 de ore peste 4 400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de urgență. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1 549 pacienți pentru investigații și tratament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
urgență, spital, intoxicație, medicamente


Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: Câți cetățeni ruși au încredere în Vladimir Putin

0
(reînnoit 22:03 04.12.2020)
Fundația ”Opinia Publică” (FOM) a publicat datele unui sondaj realizat recent, care arată gradul de încredere al cetățenilor ruși față de președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre cetățenii ruși (60%) au încredere în președintele Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia Publică”.

Conform datelor sondajului, au spus că mai degrabă nu au încredere în el 30% dintre cei chestionați, alți 10% au considerat că este dificil să răspundă la întrebare.

Totodată, 63% dintre cetățeni consideră că Putin se descurcă mai degrabă bine în funcția pe care o ocupă. Punctul de vedere opus este împărțit de 24% dintre cei intervievați. Nu au putut să răspundă la întrebare 13%.

În perioada 27-29 noiembrie a fost realizat un sondaj telefonic în toată Rusia, în rândul a patru mii de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult, prin metoda de eșantionare aleatorie a numerelor de telefon mobil și fix. Marja de eroarea nu depășește 1,9%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sondaj, Putin
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia


Загрузка...