Primăria Chișinău

Diplome pentru medicii români ce au muncit la spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” - Foto

63
(reînnoit 18:34 14.05.2020)
Primăria Chișinău le-a acordat astăzi diplome de gratitudine medicilor și asistenților medicali români care au activat la Spitalul municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, ajutându-i pe colegii lor moldoveni la tratarea pacienților cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, le-a înmânat  astăzi diplome de gratitudine din partea municipalității celor patru medici și asistenți medicali din România care au activat timp de două săptămâni în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, pentru a contribui la tratarea pacienților cu COVID-19.

Echipa din România care a activat la „Sfântul Arhanghel Mihail” reprezintă Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, potrivit precizării Primăriei Chișinău.

Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români
Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români

Ion Ceban le-a mulțumit medicilor și asistenților medicali români pentru efortul depus în tratarea bolnavilor cu coronavirus de tip nou. 

Edilul-șef al Capitalei a menționat că, „în situația curentă, marcată de pandemie, când doctorii luptă cu o maladie practic necunoscută, ajutorul venit din afară înseamnă noi experiențe pentru doctorii din Chișinău sau confirmarea faptului că personalul medical face totul ce îi stă în puteri pentru ca bolnavii să-și revină și să se întoarcă în familie, dar și în societate”.

Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români
Primăria Chișinău le-a acordat diplome unor medici români

Totodată, primarul general al Chișinăului și-a exprimat recunoștința pentru întregul suport și asistența acordată municipiului Chișinău de către România în perioada pandemiei cu COVID-19.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Romania le-au înmânat o plachetă de medalie primarului general al Chișinăului și directorului spitalului municipal, „în semn de bună colaborare”.

Cei patru specialiști de peste Prut, care au activat în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail" - Ionuț Vultur Dacian, Attila Detari, Rodica Băginean și Olga Mitreanu - fac parte din echipa de 42 de medici și lucrători medicali cu specializări în anestezie, terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență care au sosit în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie.

Pe viitor, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” intenționează să stabilească relații de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Primaria Chisinau, Arhanghelul Mihail
Tematic
Viața în carantină: Situația generală în Chișinău - constatările primarului Ion Ceban
Impactul pandemiei COVID-19 asupra aerului din Chișinău
Ploaie

Ne așteaptă o duminică ploioasă: Prognozele meteorologilor

98
(reînnoit 19:12 30.05.2020)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că vom avea parte de o zi ploiasă. Cerul va fi noros, iar temperaturile vor fi mai scăzute.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi vreme posomorâtă, iar pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată. 

Potrivit specialiștilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nici temperaturile nu vor fi specifice sfârșitului lunii mai, ci ușor mai scăzute pentru această perioadă. 

Maximele vor oscila între 15 și 18 grade Celsius în nordul țării, 16 și 19 grade în centru, iar la sud mercurul din termometre va urca până la 20 de grade.

Prognoza meteo pentru 31 mai
Prognoza meteo pentru 31 mai

Datele arată că vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută. Vântul va sufla din Sud-Vest.

Ploile nu vor conteni nici săptămâna viitoare. Chiar de luni vor cădea precipitații cu descărcări electrice în nordul țării. Totuși, vremea se va încălzi ușor, iar maximele vor ajunge până 25 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

98
Tagurile:
meteo, ploile
Tematic
Ploi cu tunete și fulgere anunțate pentru astăzi: Prognoza meteo pentru 24 - 30 mai
Pregătiți umbrela – vin ploi cu tunete și fulgere: Prognoza meteo pentru 20 – 26 mai


Загрузка...
Вячеслав Ионицэ

Cât de pregătiți suntem dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

76
(reînnoit 00:36 31.05.2020)
Pandemia COVID-19 a avut un efect catalizator asupra pieței comerțului online. Chiar dacă în ultima perioadă, tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor, piața online în Moldova se află la început de cale.
Impactul pandemiei asupra comerțului electronic: Iată ce spun experții economici

O măsură importantă din partea autorităților pentru susținerea businessului în condițiile unei prelungiri a crizei pandemice ar trebui să fie trecerea la comerțul electronic al tuturor tipurilor de afaceri. Potrivit Băncii Mondiale, astăzi în Moldova doar jumătate dintre companii au propriul lor site sau pagină pe rețelele de socializare.

Experții vorbesc despre posibilitatea statului de a oferi programe de subvenționare a companiilor pentru a crea magazine online, precum și pentru reducerea cheltuielilor privind comisioanele mari legate de plățile online care ajung la 3 la sută.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Veaceslav Ioniță a remarcat faptul că pandemia de coronavirus își lasă amprenta în sensul pozitiv asupra comerțului online, demonstrând că acesta este foarte important și accesibil, în special în această perioadă.

Cu toate acestea, expertul a menționat că în țara noastră nu este practicat comerțul online în adevăratul sens al cuvântului, iar vânzările de acest tip se află la început de cale. Potrivit lui Ioniță, în realitate, comerțul online presupune și achitarea online, iar la noi acest segment este puțin dezvoltat.

"În Moldova plățile online sunt efectuate pentru achitarea serviciilor comunale. În mare parte, dacă achiziționăm un produs de pe Internet, achitarea se face la venirea curierului. Acesta nu este comerțul online adevărat", a explicat expertul economic.

În același timp, Veaceslav Ioniță a subliniat că în ultima perioadă moldovenii au început să plaseze la greu comenzi online. Expertul economic consideră că această tendință se va menține și după încheierea pandemiei.

De menționat este că în ultimele luni mai mulți antreprenori s-au conformat noilor cerințe și au început să-și vândă marfa online. Cei care deja au experiență în domeniul respectiv au remarcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
pandemie, expert economic, Comerț online


Загрузка...
meci de fotbal

Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de participa la competiții europene

0
(reînnoit 21:35 30.05.2020)
Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de a participa la turneele UEFA, iar altor trei echipe de fotbal din Moldova li s-a refuzat acordarea licenței de participare la competiții europene.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Licențele UEFA au fost eliberate pentru cinci cluburi de fotbal din Moldova, a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal.

Este vorba despe „Sheriff” (Tiraspol), „Sfântul Gheorghe” (Suruceni), „Petrocub” (Hâncești), „Dinamo-Auto” (Tiraspol) și „Speranța” (Nisporeni).

Astfel, cinci cluburi au obținut dreptul de a participa la sezonul următor al competițiilor europene. „Sheriff” va participa la Liga Campionilor, iar echipele „Sfintul Gheorghe” și „Petrocub” - în Europa League.

În același timp, altor trei echipe le-au fost refuzată eliberarea licențelor UEFA. Cluburile „Milsami” (Orhei), „Zimbru” (Chișinău) și „Codru” (Lozova) au fost lipsite de dreptul de a participa la meciurile din noul sezon al Cupei Europene.

Timp cinci zile, aceste cluburi pot folosi dreptul de a contesta decizia adoptată de Federația Moldovenească de Fotbal.

Licența UEFA pentru a participarea la turneul feminin al Ligii Campionilor i-a fost acordată echipei „Agarista” din Anenii Noi.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, fotbal, cluburi
Tematic
Merită sau nu reunirea campionatelor de fotbal ale țărilor fostei URSS într-o singură ligă


Загрузка...