CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, le-a înmânat astăzi diplome de gratitudine din partea municipalității celor patru medici și asistenți medicali din România care au activat timp de două săptămâni în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, pentru a contribui la tratarea pacienților cu COVID-19.
Echipa din România care a activat la „Sfântul Arhanghel Mihail” reprezintă Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, potrivit precizării Primăriei Chișinău.
Ion Ceban le-a mulțumit medicilor și asistenților medicali români pentru efortul depus în tratarea bolnavilor cu coronavirus de tip nou.
Edilul-șef al Capitalei a menționat că, „în situația curentă, marcată de pandemie, când doctorii luptă cu o maladie practic necunoscută, ajutorul venit din afară înseamnă noi experiențe pentru doctorii din Chișinău sau confirmarea faptului că personalul medical face totul ce îi stă în puteri pentru ca bolnavii să-și revină și să se întoarcă în familie, dar și în societate”.
Totodată, primarul general al Chișinăului și-a exprimat recunoștința pentru întregul suport și asistența acordată municipiului Chișinău de către România în perioada pandemiei cu COVID-19.
La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Romania le-au înmânat o plachetă de medalie primarului general al Chișinăului și directorului spitalului municipal, „în semn de bună colaborare”.
Cei patru specialiști de peste Prut, care au activat în cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail" - Ionuț Vultur Dacian, Attila Detari, Rodica Băginean și Olga Mitreanu - fac parte din echipa de 42 de medici și lucrători medicali cu specializări în anestezie, terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență care au sosit în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie.
Pe viitor, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” intenționează să stabilească relații de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Primăria Capitalei vrea să reamenajeze scuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sin fața clădirii Kentford Business Center, și scuarul „Nicolae V. Gogol", din preajma Palatului Republicii. În acest context, autoritățile au lansat un concurs la care doritorii pot participa și pot veni cu idei și proiecte pentru renovarea celor două scuaruri.
Cei care vor să participe la concurs și să elaboreze un proiect, vor trebui să țină cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. Participanții pot depune proiectele până în data de 4 februarie, atunci când va avea loc și prezentarea conceptelor.
Autorii celor mai bune proiecte vor fi menționați cu premii bănești. Astfel, pentru locul I premiul este de 10 mii de lei, locul II - 7 mii de lei și locul III - 3 mii de lei.
Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați în data de 5 februarie 2021.
Detalii despre condițiile concursului le puteți găsi în dispozițiile nr.8 și nr.9.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. O tânără din raionul Râșcani se deplasa spre Sângerei, iar la un moment dat a pierdut controlul mijlocului de transport și s-a izbit într-un copac. Din cauza loviturii puternice, șoferița a murit pe loc până la venirea ambulanței.
În urma impactului, mașina a fost transformată într-un morman de fiare. În automobil se mai aflau și doi pasageri, care s-au ales cu numeroase traumatisme și au fost transportați de urgență la spital.
Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei Ina Moscaliuc, oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Mai mulți ani la rând, aproximativ 80% din vinul produs în Republica Moldova a mers pe piața externă. Care a fost situația anului 2020, în contextul în care pandemia a paralizat majoritatea domeniilor de activitate în întreaga lume? Cum au făcut față vinificatorii moldoveni provocărilor anului 2020, dar și ce planuri au pentru acest an? Răspus la aceste întrebări aflăm de la Elizaveta BREAHNĂ, Expert coordonator vinificaţie, Oficiul Național al Viei și Vinului.