Centrul COVID-19 Chișinău

Încă cinci persoane au fost răpuse de COVID-19 în Moldova

428
(reînnoit 13:08 14.05.2020)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea unor noi decese cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Încă cinci decese provocate de noul tip de coronavirus au fost anunțate în această dimineață. Astfel, potrivit informațiilor prezentate de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numărul total de decese a ajuns la 190 de persoane.

Victimele sunt o femeie și patru bărbați, cel mai tânăr dintre ei avea doar 38 de ani și era din municipiul Bălți. A fost internat în stare gravă pe data de 12 mai, cu diagnoza pneumonie, la Institutul de Medicină Urgentă.

Un alt bărbat, de 79 de ani, din municipiul Chișinău s-a stins la Spitalul clinic municipal “Arhanghel Mihail”. Acesta a fost transferat de la Centrul COVID-19 în data de cinci mai. Era bolnav de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, encefalopatie discirculatorie mixta, demență senilă.

Femeia răpusă de noul coronavirus avea 55 de ani și era din raionul Ocnița. A fost internată în stare gravă la Institutul Oncologic, la data de cinci mai. Comorbidități: proces oncologic hematologic avansat cu asocierea infecției COVID-19.

Tot la 55 de ani a decedat și un bărbat din raionul Soroca. Acesta a fost internat pe 1 mai la Spitalul Clinic Republican. Suferea de hipertensiune arterială, insuficiență hepatică cu predominarea sindromului citolitic, colestatic, obezitate morbidă.

Cel de-a cincea victimă confirmată în această dimineață este un bărbat de 52 de ani din Slobozia. Și acesta avea alte comorbidități precum, diabet zaharat, cancer pulmonar, efecte post-tuberculoză.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 406 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 703 sunt din Transnistria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

428
Tagurile:
COVID-19, Decese, cauza decesului
Tematic
Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19
Poliția, drum înzăpezit

Starea drumurilor În Moldova: Unde ninge și unde încă nu

58
(reînnoit 09:41 27.01.2021)
Moldova se află de astăzi sub Cod portocaliu de ninsori, lapoviță și vânt puternic. Iată cum se circulă pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. A intrat în vigoare Codul portocaliu de condiții meteo complicate, valabil în zilele de 27-28 ianuarie.

În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse sunt prevăzute precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Chișinău a început să ningă de dimineață, în timp ce în sudul țării deja s-a așternut un strat de zăpadă. 

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei. Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă.

Pe drumurile din țară este presărat material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
drumuri, ninsoare
Tematic
Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene


Загрузка...
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

41
(reînnoit 09:07 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să fie prudenți.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...