medic

Din păcate, alte două decese provocate de COVID-19

123
(reînnoit 11:25 13.05.2020)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță înregistrarea altor decese provocate de noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Alte două decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este vorba de două femei care au murit în urma complicațiilor provocate de noul virus. Bilanțul deceselor se ridică astfel la 184.

Este vorba de o femeie de 67 de ani din Chișinău care a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 29 aprilie. E a mai suferea și de diabet zaharat de tip II, obezitate de gradul III, hipertensiune arterială de gradul III, angină pectorală CF III.

Cea de-a doua victimă este o femeie de 76 de ani, tot din municipiul Chișinău. Ea a fost transferată de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 5 mai cu pneumonie virală evoluție gravă, insuficiență respiratorie de gradul II și tetrapareză spastică.

De precizat, procedura de înhumare a persoanelor decedate de noul coronavirus este una strictă și conformă prevederilor Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, cadavrul este plasat într-un sac impermeabil, pentru a exclude scurgerea fluidului biologic. Sacul se închide și se dezinfectează pe partea exterioară cu o soluție specială, iar mai apoi este transportat la morgă.

Ulterior, cadavrul este pregătit pentru a fi predat rudelor pentru înhumare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
Decese, coronavirus, COVID-19
Poliția, drum înzăpezit

Starea drumurilor În Moldova: Unde ninge și unde încă nu

22
(reînnoit 09:28 27.01.2021)
Moldova se află de astăzi sub Cod portocaliu de ninsori, lapoviță și vânt puternic. Iată cum se circulă pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. A intrat în vigoare Codul portocaliu de condiții meteo complicate, valabil în zilele de 27-28 ianuarie.

În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse sunt prevăzute precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Chișinău a început să ningă de dimineață, în timp ce în sudul țării deja s-a așternut un strat de zăpadă. 

Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, iar șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă.

Pe drumurile din țară este presărat material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
drumuri, ninsoare
Tematic
Cod portocaliu în aproape toată țara: Vom avea viscol și troiene


Загрузка...
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

38
(reînnoit 09:07 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să fie prudenți.

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, agenții de circulație dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd. Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str. Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str. Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str. Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raioanele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presară material antiderapant, iar polițiștii monitorizează situația, pentru preveni accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...