CSM

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii nu a avut loc din lipsă de cvorum - Detalii

87
(reînnoit 10:22 30.04.2020)
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, care urma să se desfășoare în această dimineață, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, care era programată pentru astăzi la ora 09:00, nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum. S-au prezentat doar șapte membri CSM, dar pentru ca ședința să fie deliberativă ar fi trebuit să își înregistreze prezența cel puțin opt membri. 

Pe ordinea de zi erau incluse 14 subiecte. Printre acestea se numără demersurile președinților unor instanțe judecătorești referitor la acordarea gradului de calificare unor magistrați, precum și nota informativă a Inspecției Judiciare referitor la adresarea unui grup de judecători ai Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care se solicită luarea măsurilor în vederea asigurării principiului independenței judecătorului.

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului, Vasile Bolea, a anunțat ieri pe pagina sa de Facebook că a depus o sesizare la CSM în care a solicitat să fie analizate abaterile disciplinare ale magistraților Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Bolea susține că cei trei judecători au încălcat jurământul depus, după ce au divulgat secretul deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale și au admis ingerințe în activitatea instituției. 

Șeful adjunct al Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii, Natalia Cioară, a confirmat pentru Sputnik Moldova, că instituția a recepționat solicitarea lui Vasile Bolea, iar magistrații CSM urmează să analizeze acțiunile celor trei membri ai Curții Constituționale vizați în sesizarea depusă de deputatul PSRM. Acest subiect însă nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii programată pentru astăzi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
cvorum, CSM, sedinta
Tematic
Decizia CSM în cazul lui Mihai Murguleț: Acesta nu va mai putea activa ca judecător
Parc

Prognoza meteo pentru acest weekend: Ce temperaturi ne așteaptă

17
(reînnoit 18:14 22.01.2021)
Vremea se încălzește simțitor în acest weekend. Maximele vor ajunge astăzi până la 11 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +6..+9 grade în nordul țării, +7..+10 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +11 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab din sud. Presiunea atmosferică va fi normală. 

Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie
Prognoza meteo pentru 23 - 29 ianuarie

Noaptea vor fi temperaturi negative. În raioanele de nord se așteaptă -3..0 grade, în centru se vor înregistra -2..+1 grade, iar la sud vor fi -1..+2 grade Celsius. Duminică, pe timp de zi vor fi aceleași temperaturi, iar noaptea se încălzește și nu vor fi valori negative. Luni se așteaptă ninsori în toată țara. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
prognoze meteo, hidrometeo, meteo.md, Meteo
Tematic
Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru 21-27 ianuarie
Va ninge astăzi – iată unde: Prognoza meteo


Загрузка...
Daniela Josanu

Ești criticată pentru orice de către partenerul de viață? Află cauza acestei atitudini

131
(reînnoit 21:09 22.01.2021)
Ești criticată mereu și pentru orice? Ți se spune cu orice ocazie că ești incapabilă să te descurci fără el? Vezi ce se ascunde în spatele acestui comportament.
Ești criticată pentru orice de către partenerul de viață? Află cauza acestei atitudini

Ți se spune cu orice ocazie că ești incapabilă să te descurci fără el, iar în cazul în care nu vei face așa cum îți spune vei rămâne singură? Ești criticată mereu și pentru orice? Ei bine, ești victima violenței psihologice. Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, această formă de violență nu este recunoscută, iar victimele ajung chiar să creadă în vorbele agresorului.

„Orice acțiune de intimidare și de umilire a persoanei, de amenințare sau de înjosire este o acțiune de violență psihologică. De multe ori, beneficiarele noastre vin și spun că „el îmi spunea că eu sunt nimeni și eu nu mă descurc. Că dacă el pleacă eu mor de foame și mă găsesc câinii pe drum”. În astfel de cazuri, victima pur și simplu nu are putere psihologică pentru a spune stop. Când ți se spune în fiecare zi unul și același lucru, tu deja ajungi să crezi în ceea ce ți se spune”, a declarat coordonatoarea serviciului pentru Asistență Specializată din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, Daniela Josanu, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Jurista spune că abuzul emoțional este foarte des trecut cu vederea de către victime, iar cei din jur nu fac decât să încurajeze acest comportament.

„Cel mai grav este atunci când sunt copii într-o familie, iar victima nu este susținută de oamenii din jur. Adică cei din jur nu-i spun clar femeii că ea este victimă a violenței și face rău că stă într-o relație nocivă de la care copiii ei nu vor avea ce învăța”, adaugă Daniela Josanu.

Psihologii spun că cicatriciile abuzului emoțional sunt foarte adânci și de cele mai multe ori au consecințe grave asupra victimelor, care pot dezvolta chiar și probleme de sănătate mintală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

131
Tagurile:
agresiune fizică, acte de violenta, violenta
Tematic
Date alarmante: Neglijarea – cea mai frecventă formă de violență la adresa copilului
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor
Date alarmante: Violența emoțională – cea mai frecventă formă de violență asupra copilului


Загрузка...