Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Dumbrăveanu: 18 persoane sunt în stare extrem de gravă și sunt conectate la aparate

103
(reînnoit 10:26 27.04.2020)
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecței Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre evoluția COVID-19 în țara noastră.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date actualizate despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova. Potrivit oficialului, 18 persoane se află în stare extrem de gravă și respiră cu ajutorul aparatelor, iar 222 de oameni sunt în stare gravă. În cazul a 553 de persoane starea de sănătate este de gravitate medie. Restul pacienților sunt în stare satisfăcătoare. 

”Total teste efectuate primar avem 16 166 cu rezutatul pozitiv pentru 3408. La fel, avem și teste repetate. Respectiv, cifra totală a testelor realizate este de 18 999. Cazuri de import avem 140. Cazuri secundare, cu transmitere locală, 3268”, a precizat Viorica Dumrăveanu. 

În ultimele 24 de ore, ajutorul medicilor de pe ambulanță a fost solicitat de 1634 de ori. Până la această oră avem 925 de persoane care au fost tratate.

Ieri au fost externate 30 de persoane. În stânga Nistrului, cifra totală a persoanelor bolnave de coronavirs este de 382 de cazuri. 

”Deținem date cu privire la testele care sunt realizate, cazurile pozitive, decese, dar încă nu dispunem de date ce țin de însănătoșirea persoanelor care au fost infectate cu COVID. Depunem eforturi pe platforma tehnică ca să avem acces și la aceste date”, a mai precizat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Amintim că de astăzi au fost permise mai multe activități în țara noastră, după mai multe săptămâni de măsuri stricte. Oamenii au voie să iasă în parc, magazinele care comercializează mărfuri cu amănuntul sunt deschise, la fel și librăriile și saloanele auto. În plus, sunt disponibile serviciile de reparație și curățenie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
grav, persoane, Viorica Dumbrăveanu
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1276)
Tematic
Grav accident rutier la Briceni: UN BMW rupt în două - șoferul spitalizat - Foto
Imagine din arhivă

Criza COVID-19: A fost constituit un consiliu consultativ pe lângă prim-ministru

45
(reînnoit 20:15 27.02.2021)
Având în vedere agravarea situației epidemiologice din țară, Guvernul a decis să instituie un consiliu consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că instituirea Consiliului consultativ pe lângă prim-ministru a fost instituit în condițiile în care în ultimele zile se atestă un număr sportit de infectări cu COVID-19. 

În cadrul acestui consiliu vor fi oferite recomandări, expertiză și consultanță premierului interimar Aureliu Ciocoi în ceea ce privește gestionarea situației pandemice. 

Din acest consiliu fac parte conducători ai principalelor instituții medicale din țară, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical.

Amintim că vineri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit regim special de activitate în toată țara, în perioada 1-15 martie, pentru a înceteni răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
prim-ministru, consiliu, COVID-19
Tematic
Video, foto: Vaccinul împotriva COVID-19 din România a ajuns la Chișinău


Загрузка...
Imagine din arhivă

Munca de la distanță: Iată ce are dreptul facă angajatorul cu subalternii din 1 martie

162
(reînnoit 18:40 27.02.2021)
După ce ieri Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să instituie regim special de activitate în perioada 1 - 15 martie, astăzi autoritățile sanitare din municipiul Chișinău au prezentat cadrul legal de reglementare a procesului.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a descris într-o hotărâre adoptată sâmbătă, 27 februarie, cum va decurge procesul de muncă în sectorul public, cât și cel privat, în perioada regimului special de activitate. 

„Conducătorii entităților publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău vor asigura regim special de lucru prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu”, se precizează în hotărârea Comisiei. 

Potrivit documentului, pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță. În acest caz, angajatorului i se oferă drepturi suplimentare de control al angajaților. 

„Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului la domiciliu. Modalitatea concretă de realizare a controlului va fi agreată reciproc prin mijloacele de comunicare electronică”, se menționează în hotărâre. 

Vineri,  Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca în perioada 1 - 15 martie să fie instituit regim special de activitate. Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
angajator, lucru la distanță, distanță, muncă
Tematic
Îi vizează pe toți angajații! Regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat


Загрузка...