Poșta Moldovei

În ce țări pot fi expediate colete: “Poșta Moldovei” a redeschis traficul poștal

153
(reînnoit 15:11 16.04.2020)
Recepționarea şi distribuirea coletelor este posibilă pe cale terestră spre Austria, Belarus, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Ucraina și Ungaria.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Întreprinderea de Stat “Poșta Moldovei” a redeschis traficul poștal internațional. Recepționarea şi distribuirea coletelor este posibilă pe cale terestră spre Austria, Belarus, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Ucraina și Ungaria.

”Se acceptă recepționarea în circuit a trimiterilor poștei (corespondență, pachete mici, colete şi Expres Mail Service) spre țările menționate, însă lista destinațiilor va fi actualizată pe parcurs, imediat ce alți operatori își vor exprima disponibilitatea”, este precizat într-un comunicat de presă al Intreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei.

Frecvența operării curselor terestre este redusă. Astfel, termenele de expediere din biroul de schimb internațional, precum și termenele de livrare a trimiterilor poștale în țara de destinație nu vor putea fi garantate. În unele cazuri, confirmările de livrare nu vor putea fi oferite de către țările care și-au sistat activitatea sau au decretat stare de forță majoră.

Tarifele la trimiterile internaționale au rămas neschimbate. Începând cu data de 17 martie și până în prezent, din cauza decretării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, Poșta Moldovei a suspendat serviciul de ”Expres Mail Service (EMS), colete și scrisori”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

153
Tematic
Stare de urgență în Moldova: Imagini video de la Poșta Moldovei și Primăria Chișinău
Drum cu sens unic

Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic

55
(reînnoit 14:07 16.06.2021)
Strada Romană, mai exact tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Alexandr Pușkin va avea în curând sens unic de circulaţie. Despre acest lucru a anunțat Primăria Capitalei.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Municipalitatea a precizat că, începând cu data de 25 iunie, pe strada Romană din Capitală se va circula în sens unic.

Potrivit autorităților, măsura a fost luată la solicitarea Poliției Capitalei și a fost necesară pentru a asigura securitatea și pentru a fluidiza traficul 

Astfel, Regia de exploatare a drumurilor și podurilor „EXDRUPO” urmează să instaleze indicatoarele rutiere necesare pentru a se putea asigura circulația în sens unic din direcția străzii Vasile Alecsandri spre strada Alexandr Pușkin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
Primărie, Chișinău, stradă


Загрузка...
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

Admiterea 2021: Ce îți propune Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

19
(reînnoit 13:36 16.06.2021)
Și în acest an, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) este deschisă pentru toţi cei care doresc să obțină cunoștințe temeinice şi să-şi dezvolte competențele intelectuale şi spirituale în domeniul de formare profesională comercial-economică.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) a fost înfiinţată în anul 1993 de către Guvernul Republicii Moldova şi conducerea Moldcoop. Potrivit informației de pe site-ul instituției, aceasta este singura instituţie de învăţământ superior din țară specializată în pregătirea specialiştilor în domeniul comerţului.
 

Începând cu anul 2015, instruirea este organizată în trei cicluri: licență, masterat și doctorat. Universitatea colaborează cu instituții din Franţa, Austria, Spania, România, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia. Studenții au posibilitatea să învețe la două facultăți concomitent, iar la final primesc două diplome.

UCCM are cămine, laboratoare moderne, biblioteci, săli de sport și cantine. Instituția are trei facultăți: Management şi drept, Marketing şi merceologie, Contabilitate şi informatică economică.

Admiterea 2021: Facultăți și specialități

Studii la zi și costul contractului:  

  • Contabilitate - 8 100 de lei
  • Marketing şi logistică -7 600 de lei
  • Business şi administrare - 8 100 de lei
  • Finanţe şi bănci - 8 100 de lei
  • Merceologie şi comerţ - 7 600 de lei
  • Drept - 8 400 de lei
  • Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice - 7 600 de lei
  • Servicii hoteliere, turism și agrement - 7 600 de lei

Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova se află în Chișinău, pe bd. Gagarin, 8. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon: 069 476 062 sau 022-81-56-17. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: admitere.uccm@gmail.com. 

În perioada 19 - 30 iulie, pretendenții care vor să învețe la UCCM pot depune online dosarele de concurs. Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de constituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

În data de 3 august, UCCM va anunța rezultatele preliminare, iar în perioada 4 – 10 august va avea loc depunerea documentelor în original.

În data de 12 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
2021, admitere, Universitate


Загрузка...
Vila La Grange unde are loc întâlnirea dintre Putin și Biden

Presa a aflat cine va participa la întâlnirea în format extins a summitului de la Geneva

0
(reînnoit 14:54 16.06.2021)
SNN a aflat componența participanților din partea americană la întâlnirea în format extins din cadrul summitului președinților Rusie și SUA la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. CNN a anunțat cine va participa la reuniunea extinsă din partea americană, la summitul președinților Risiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexander Zemlianichenko

Astfel, potrivit postului TV, printre participanți vor fi secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul de stat adjunct pentru afaceri politice Victoria Nuland, ambasadorul SUA în Rusia John Sullivan, directorul principal pentru Rusia al Consiliul Național de Securitate Eric Green și consilierul președintelui pentru Securitatea națională Jake Sullivan.

După cum a subliniat CNN, Biden se pregătește intens pentru summit de câteva săptămâni.

Se știe că din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Întâlnirea liderilor Rusiei și SUA are loc astăzi, la Villa La Grange de la Geneva.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Biden, Putin, summit
Tematic
LIVE - Avionul lui Putin a aterizat la Geneva, unde se va întâlni cu Biden
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a avea o conferința de presă comună cu Putin


Загрузка...